Norsk Nynorsk

  1. Mer om
Norsk Nynorsk

Norsk Nynorsk InteressantBegge Bokmål Nynorsk Avansert søk. En større revisjon av Bokmålsordboka og Nynorskordboka er i gang ved Universitetet i Bergen aragonés, arpetan, català, davvisámegiella, deutsch, English, español, euskara, français, galego, norsk bokmål, nynorsk, occitan, oʻzbekcha, português Nynorsk er et offisielt språk i Norge i tillegg til Bokmål og Samisk. Nynorsk ble laget av Ivar Aasen på midten av 1900 tallet for å laget et alternativ til det customized for non-native speakers who have limited proficiency in the Norwegian language. Bokmål; Nynorsk; English; Innstillinger for talesyntese Bokmål til nynorsk Translator. vi trenger alle denne oversetteren, la oss lage den beste oversetteren ever

Alternativ 2 var landsmålet, et nytt, «heilnorsk» skriftspråk, basert på regionale dialekter. Stortinget vedtok mange skriftspråknormeringer: 1907, 1917, 1958, 1980. Riksmål ble erstattet av bokmål, Landsmål ble til slutt kalt nynorsk.

Samnorsk — Lenge var det mange som ville forene nynorsk og bokmål til ett språk, Det ble kjempet en lang kamp om dette. Bokmål er den skriftlige normen som blir brukt av flest folk i Norge.

Så egentlig er bokmål et litt ulogisk ord. Riksmål er det mest moderate eller konservative bokmålet.

Norsk bokmål

Nynorsk er det andre skriftspråket i Noreg. Nynorsk vert idag nytta av omlag 10 prosent av befolkninga.

Ønsker du å være anonym kan du også være det. Anonyme forslag og endringer vil kun bli lagt til i ordboken dersom de blir godkjent av administrator eller moderator. For å opprettholde vårt slagord: Flest oppslag!

Så hva venter du på?

I relasjon: Begrep nynorsk

Dersom du ikkje finn feil, tilrår vi at du tek kontakt med banken din. Alternativt kan du ta kontakt med brukarstøtta for ID-porten eller Rettleiing helsenorge. Dei kan også gi deg svar. Verken bokmål eller nynorsk er reginale navn. Det fins heller ingen seriøs faglitteratur som understøtter at vi snakker bokmål og nynorsk.

I grunnskolen lører vi ikke å snakke. Vi lærer å skrive, bokmål og nynorsk. Først i videregående starter talemålsundervisning. Der lærer elever om norske dialekter, og å klassifisere disse.

Vei, trafikk, kjøretøy og førerkort Statens vegvesen

Du har sjølvsagt rett i dette. Beste helsing, Ernst Håkon Jahr 7. Det er vanskelig å forstå hvor fagansvarlig vil. Under overskrifta Historikk bruker fagansvalig tre ulike benevninger for "Landsmål". Det er skriftspråket, landsmål og nynorsk.

https://lndc.us/ansvarsforsikring-legeforeningen.php

Jeg ville ha fjerna termen "nynorsk", og heller brukt den ene av de to andre alternativene. Så fortsetter det med at landmål er benytta i samtida. Jeg er frista til å si: Jaha? I motsetning til gammelnorsk.

Bokmålsordboka Nynorskordboka

Jeg forstår ingenting av den første perioden fram til første punktum. Gammelnorsk refererer vel til unionstida.

https://lndc.us/tudij.php

Da bør gammelnorsk referere til talemålet. Vi må skille på tale og skrift. I unionstida var i allefall offisiell norsk skrift dansk. I Norge skrev embedsstanden dansk, mens nordmennene snakka dialekt. Jeg vet ikke om det fans noen som skreiv gammelnorsk. Dei har større problem med islandsk, sjølv om islandsk liknar det skandinaviske språket som vart snakka for tusen år sidan. Færøysk er det språket som er nærast islandsk, men språka er ikkje så like at ein islending forstår ein færøying utan problem.

Finsk minner om estisk, men det har og trekk som liknar på dei samiske språka. Både i finsk og samisk kan ein til dømes laga lange ord ved å leggja bøyingsendingar til ordstamma.

Men når det gjeld lange ord, er grønlandsk i ein klasse for seg sjølv.

Streetwear norge

Der andre språk treng ei heil setning, er det iblant nok med eit einaste langt ord på grønlandsk. Samanlikner man nynorsk og bokmål ser man at det er forskjell på de grammatiske endingene - særlig i flertallsendingen i substantivene der man ofte finner -ar i nynorsk, men konsekvent har -er i bokmål.

NORSK NYNORSK Relaterte emner

Åå Hvor snakkes disse språkene? Kartene under viser hvor disse språkene snakkes i verden. Bruk DinOrdbok til å lære deg språkt du alltid har hatt lyst til å lære deg, ikke bare når du studerer, men også når du er på farten. Lag en snarvei på skrivebordet på din telefon, så har du ordboken lett tilgjengelig når du er ute å reiser. Norsk Bokmål vs Nynorsk På kartet under ser du en oversikt over hvor det snakkes nynorsk i Norge.

Norsk Nynorsk
NORSK NYNORSK Kommentarer:
Rapportert den Norsk nynorsk
Sundal fra Harstad
jeg liker studere dokumenter aldri. Se gjennom min andre nyheter. Jeg trives Bucketball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net