Nissene Over Skog Og Hei Blackface

  1. Mer om
Nissene Over Skog Og Hei Blackface

Nissene Over Skog Og Hei Blackface EnkeltAvpubliserer «Nissene over skog og hei» etter kritikk for «blackface»-karakter Vi legger «Nissene over skog og hei» tilbake på Dplay, med en plakat innhold som kan assosieres med blackface som rasistisk og støtende Selvfølgelig er det rasistisk! Lite visste jeg at førjulstida i Norge skulle bli ødelagt for Discovery har avpublisert julekalenderen «Nisser over skog og hei», grunnet en blackface-karakter. Dette mener komikerne Zahid Ali og Jonna En serie som ifølge Bondevik benytter seg av «blackface». Vi vil gjerne komme med et forsvar av Mads Hansen

I etterkant av Dplays kommentar uttrykker rasisme. McBride bekrefter at det var innlegget på rasisme. Hun forklarer at serien i første omgang ble publisert i 2011, og er klar på at innholdet ikke hadde bestått redaksjonell kontroll i 2020. Men nå har TVNorge tenkt seg om, og serien er på plass igjen, med en innledende advarsel.

Det har vært interessant, og ikke så lite nedslående, å følge debatten i etterkant. Flere har nemlig offentlig tatt til orde for at julekalenderen ikke er rasistisk. Én av dem er SV-politiker Robin Hansson, som er drittlei av at folk lar seg krenke på hans vegne. Hansson er halvt indisk og halvt bangladeshisk. Han har fått mange tilbakemeldinger.

TVNorge snur: over skog og hei» tilbake på Dplay

Han kritiseres for å løpe hvites ærend, og at han har feil etnisitet for å delta i debatten. Det var Ante Valente. Han sto dritings på kjøkkenet med kokkejakke og samelue. Husker du retten han lagde? Han tok en brødskive i blenderen og fylte på med brennevin og kalte det skutersandwich.

og over skog og hei»

Den er ondsinnet og rasistisk som blackface i USA, sier Støme. Blackface kan også være gøy. Jeg var på et morsomt teaterstykke med Per Kjerstad og Statsteateret, der de tok opp dette med blackface på en fantastisk måte. Så alt kan spøkes med, sier han.

Støme trekker også fram andre karaterer fra norsk populærkultur som trolig kunne havnet inn under blackface-kategorien. Nå har vi ikke gått løs på dette ennå, men Ali-karakteren til Robert Stoltenberg i «Borettslaget» er også en slags blackface, men er også skapt for å være inkluderende.

Rasisme, Humor Vi bekjemper ikke rasisme ved å slette historien

Han fikk vist fram for et stort publikum at unge pakistanere også kunne være snille. Hvis Borettslaget kommer tilbake med denne Ali-karakteren, tror jeg dagens unge pakistanere vil reagere på det, sier han.

https://lndc.us/ragym.php

Med mørkere hudfarge i fjeset, iført afroparykk og late som man har et annent etnisk opphav. Blackface is blackface is blackface.

Tetra pak sverige

Eller skal dere gjøre det rette i 2020 og være med å gjøre en forskjell? Si nei til blackface, si ja til likestilling og rettferdighet blant folket og svarte skuespillere! Årsaken er at en av karakterene faller inn under «blackface-begrepet» ifølge Dplay og kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride.

TV 2 omtalte saken først. Det er karakteren Ernst-Øyvind, som i «Nissene over skog og hei» spilles av Espen Eckbo, Discovery mener faller inn under «Blackface»-begrepet. Hvorfor tas den av skjermen? Den tas av etter en grundig redaksjonell diskusjon som også har vært gjort i samråd med produsenten. Vi landet på at en av karakterene i serien faller inn under black-face begrepet, og det hører ikke hjemme på skjermen i 2020, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride, til Kampanje.

Vanskelig beslutning å ta På TVNorge vil «Nissene over skog og hei» erstattes av original-serien «Nissene på låven», som første gang ble sendt i 2001.

Ifølge TVNorges sendeskjema vil episode én og to av «Nissene på låven» sendes fra klokken 19:30 i kveld. Vil «Nissene over skog og hei» fortsatt være tilgjengelig på Dplay? Nei, den avpubliseres fra Dplay.

Men den beslutningen har vi tatt i dag, og det kan tenkes at vi ser på måter å kunne publisere den igjen på.

TVNorge fjerner juleklassiker etter Document

Uten at vi har landet på hvordan det eventuelt skal kunne være. Også er det viktig for meg å bygge forståelse for at dette er en vanskelig beslutning å ta, men at black-face, uavhengig av hva intensjonen har vært, ikke er greit.

Men det er også trist om ettermælet til «Nissene over skog og hei» skal være at det er en serie med rasistiske undertoner, sier McBride. Beklager, det har oppstått en feil. Dette kan være et midlertidig problem. Vennligst prøv igjen om en liten stund. Du er innlogget som Vi finner ikke et aktivt abonnement på din bruker. Rasisme forekommer dessverre i Norge i 2020. Hets, trakassering og andre former for krenkelser også. Samer, innvandrere, homofile og andre opplever overtramp som ikke er et moderne samfunn verdig.

Det kan være vanskelig å slå fast hvor stort problemet er. Noe finner sted i det skjulte, noe er vanskelig å dokumentere — og i noen tilfeller vil det herske tvil, fordi det handler om øyet som ser. Det som er ment som humor for noen, kan av andre oppfattes som støtende - og rasistisk, i ytterste konsekvens.

NISSENE OVER SKOG OG HEI BLACKFACE Relaterte emner

Nigisti Kuflu 18 og Farhoud Falahatimarvast 21 i Unge Høyre mener at mange føler seg krenket på deres vegne. Foto: TVNorge Og vi nekter å bli fortalt at vi bør være det. Si ;D-innlegg Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit. Mediebildet i disse dager er preget av ordene «blackface» og rasisme.

Nissene Over Skog Og Hei Blackface
NISSENE OVER SKOG OG HEI BLACKFACE Kommentarer:
Forfatter om Nissene over skog og hei blackface
Bergan fra Svolvær
Les også min andre innlegg. jeg liker Flaggenfußball. jeg elsker utforske norske bøker for det meste.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net