Vagifem Bivirkninger

  1. Mer om
Vagifem Bivirkninger

Vagifem Bivirkninger Som hasterSe avsnitt 4, «Mulige bivirkninger». I dette pakningsvedlegget finner du informasjon om: Hva Vagifem er og hva det brukes mot; Hva du må vite Kontakt lege, apotek eller sykepleier dersom du opplever bivirkninger, inkludert mulige bivirkninger som ikke er nevnt i dette pakningsvedlegget Som alle legemidler kan dette legemidlet forårsake bivirkninger, men ikke alle får det. Kontakt lege eller apotek dersom strogenmangel i underlivet Symptomer Om Vagifem® 10 mikrogram Spørsmål og svar Kjøp her. Vagifem® 10 mikrogram – Behandler tørre underliv I Norsk legehåndbok (NEL) står det at det ikke er fare for systemiske bivirkninger av lokalbehandling inkludert vaginaltabletter

I studier har lokal hormonbehandling vist lavt opptak av hormoner til resten av kroppen.

Om Vagifem® 10 mikrogram

Det vil si at gjennomsnittlige hormonverdier i blodet i hovedsak har holdt seg innenfor de normale verdiene målt hos kvinner etter overgangsalderen. Dette betyr at det er svært beskjedne mengder av de tilførte hormoner som opptas i skjedeveggen og når ut i blodbanen6. Ved systemisk hormonbehandling for eksempel plaster eller tabletter vil hormoner opptas i hele kroppen. Hos mange kvinner har systemisk hormonbehandling en positiv effekt på generelle plager som hetetokter og nattesvette3. Epub ahead of print.

Safety and efficacy of testosterone for women: a systematic review and meta-analysis of randomised controlled trial data. Lancet Diabetes Endocrinol 2019; 25: S2213-8587.

Pappesker biltema

The role of testosterone in menopausal hormone treatment. What is the evidence? Acta Obstet Gynecol Scand. Testosterone for low libido in postmenopausal women not taking estrogen. N Engl J Med 2008; 359: 2005-17. Clinical review: The benefits and harms of systemic testosterone therapy in postmenopausal women with normal adrenal function: a systematic review and meta-analysis. J Clin Endocrinol Metab 2014; 99 10: 3543-50. Compounded bioidentical menopausal hormone therapy.

Bioidentical hormones for menopausal therapy.

Østrogenbehandling: Fordeler og ulemper

Mayo Clin Proc 2011; 86 7: 673-80. Bioidentical hormones for women with vasomotor symptoms. Cochrane Database of Systematic Reviews 2016, Issue 8. Nonhormonal therapies for menopausal hot flashes. Risiko for reaksjoner ved seponering av legemidler er sparsomt beskrevet i litteraturen.

De retningslinjer som foreligger, er basert på observasjonelle studier og anbefalinger fra eksperter, og er ofte begrenset til visse legemiddel- og pasientgrupper. Legemiddelkomiteen i Västerbottens län i Sverige har samlet og systematisert kunnskap om avslutning av legemiddelbruk i boken FAS-UT, som identifiserer fem hovedtyper av seponeringsreaksjoner ved avslutning av legemiddelbehandling 4.

Ved seponering av et legemiddel kan én eller flere av disse være involvert.

Gynekologen svarer om overgangsalder

Reboundeffekter Bråseponering av enkelte legemidler kan føre til at symptomer man opprinnelig brukte legemidlet for, kommer tilbake i mer uttalt grad enn det som var utgangspunktet for behandlingen. Eksempler er forverret nesetetthet etter kronisk bruk av slimhinneavsvellende nesespray, blodtrykksstigning eller arytmi ved seponering av betablokker, og hodepine etter overforbruk av reseptfrie analgetika.

Reboundeffekter kan kategoriseres som fysiologiske reaksjoner på seponering 3. For eksempel vil protonpumpehemmere gi kompensatorisk økt gastrinproduksjon som vil stimulere til økt saltsyrenivå og risiko for dyspepsi i lang tid etter seponering 4.

Listen nedenfor oppdateres etter hvert som flere legemidler inkluderes i ordningen. Duraphat natriumfluorid.

https://odertal.info/hilsen-til-60-rs-fdselsdag.php

Dersom du sliter med overgangsplager, kan det derfor være lurt å forsøke å holde, eller eventuelt redusere, vekten. Kjølig soverom Sliter du med søvnen på grunn av hetetoktene kan det være verdt å forsøke å ta en kald dusj før leggetid. Luft godt i soverommet før du legger deg og ha gjerne vinduet oppe.

Legemiddelhåndboka

En god vifte kan også hjelpe. Dette kan gjøre at kvinnen mister litt motivasjon til sex og etterhvert føler nedsatt sexlyst. Regelmessig seksuell stimulans vil kunne gi færre slike plager for kvinnen. Om du kjenner at du kanskje egentlig har sexlyst, men sliter med å få seksuell respons og orgasme, kan du for eksempel forsøke en vibrator eller tilsvarende som vil gi mer stimulering.

Når det gjelder sexlyst er det også viktig å avklare om den er generell eller spesifikk. Noen kan oppleve tap av lyst på sin partner spesifikk, men har nok lyst ellers.

Overgangsalder: Bør jeg ta østrogen?

Andre kjenner lystmangel uansett generell. I 2018 ble det publisert en studie som inkluderte kvinner i alderen 50-79 år. Studien så på ulike risikofaktorer ved lokalbehandling med østrogen sammenlignet med ubehandlede kvinner, og forfatterne konkluderte med at risikoen for hjerte- og karsykdom og kreft ikke var forhøyet blant postmenopausale kvinner.

I tillegg står det at «HRT hormonsubstitusjonsbehandling forbedrer ikke kognitiv funksjon. Demens som mulig bivirkning er sett ved systemisk behandling, og det er ukjent om dette også gjelder lokalbehandling som for eksempel vaginaltabletter 1.

VAGIFEM BIVIRKNINGER Relaterte emner

Denne artikkelen handler om behandlinger mot overgangsplager. Les mer om hva overgangsalderen er. Hva er hormonbehandling? Hensikten med hormonbehandling er å erstatte det fallende østrogennivået i kroppen. Den vanligste behandlingen er en kombinasjon av østrogen og progesteron.

VAGIFEM BIVIRKNINGER Kommentarer:
Rapportert den Vagifem bivirkninger
Nesse fra Alta
Vennligst sjekk min andre innlegg. jeg liker Elektronik. Jeg nyter lese om Norge kranglete.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net