Jomfruhinne

  1. Mer om
Jomfruhinne

Jomfruhinne ForbedringSkjedekransen ble tidligere omtalt som jomfruhinnen, fordi man noe man trodde tidligere og derfor kalte skjedekransen for jomfruhinne Jomfruhinnen er det samme som skjedekrans. Begrepet «jomfruhinne» er blitt kritisert som foreldet og misvisende, da det kan gi et galt bilde av denne Jomfruhinnen finnes ikke! Den er en av de mest seiglivede myter som finnes. Inn i jomfruhinnen har man dyttet verdier som religion, moral og Med andre ord er mytene om jomfruhinnen seiglivede. Men la oss forlate mytene og konsentrere oss om den faktiske skjedekransen Hva menes med jomfruhinne? "Jomfruhinne" er det samme som skjedekrans. Dette er, i følge Store norske leksikon, en elastisk ringformet slimhinne like bak

For kulturelt har jomfruhinnen skapt mye problemer for mange kvinner. Foto: Privat I flere land i verden kan kvinner få kirurgiske inngrep for å rekonstruere jomfruhinnen. Men en av teoriene er at den er en rest fra utviklingen av det hule røret som blir til vagina under forsterutviklingen.

Kors På Halsen

Når jenter blir født, folder skjedekransen seg over seg selv og kan ofte stikke ut av skjedeåpningen. På starten er den kransen veldig tynn, men etter hvert som jenter kommer i puberteten, blir den både tjukkere og mer elastisk.

https://lndc.us/fibariqi.php

Og for de fleste kvinner, gjør den egentlig ikke noe ut av seg. Kroniske smerter i skjedekransen Men for en del av pasientene som oppsøker vulvapoliklinikken ved St. Olav, skaper det lille vevet noen fysiske problemer.

Bokmålsordboka Nynorskordboka

De som har smertelidelser i underlivet, som vulvodyni, har nemlig ofte store smerter nettopp skjedekransen, forteller gynekologen. Men hele området har flere nerveendinger hos vulvapasienter, forteller lederen av klinikken.

Overraskelse 50 års dag

Og bruk av ordet «jomfruhinne» kan fort bli ganske misvisende, sier Stine Solli. I mer enn to år etter endringen har det altså fortsatt vært i bruk på tampongprodusenten O.

Selskapet utvikler medisinsk utstyr, farmasøytiske varer og forbrukervarer. Vi tar ansvaret overfor kundene våre veldig seriøst og dette inkluderer vårt ansvar om å sørge for at kvinner har god helseinformasjon om kroppene deres og feminin hygiene.

Etne sparebank nettbank

Vi hadde blitt oppmerksomme på det utdaterte uttrykket på O. Dette merkes ved at de første menstruasjonene menarke skjer i form av månedlige smerter uten blødning. Dette skyldes ofte at man er nervøs, spent i muskulaturen og ikke opphisset nok.

Mytene om jomfruhinnen lever i beste velgående, også her i Norge

Når en kvinne har skikkelig lyst til å ha sex vil skjeden utvide seg og produsere naturlig glid som hindrer friksjon. Hvis man går for fort frem og ikke blir tilstrekkelig opphisset, kan samleie gjøre vondt og gi en liten blødning. Åpningstider: mandag til fredag kl. Husk at du også kan snakke med oss i Kors på halsen om du er bekymret for deg selv eller andre.

Last ned også: Ord som slutter på i

Mail, chat eller ring. Du kan også bruke forumet vårt for å diskutere temaet med andre på samme alder. Fremveksten av en forståelse for at kvinner har krav på å bli akseptert som selvstendige individer og ikke skal måtte tilpasse seg mennenes og familiens behov, vil på denne måten hindres eller forsinkes.

Sosial kontroll:

Det trekkes også paralleller til det norske forbudet mot omskjæring av kvinner. Omskjæring av kvinner tar utgangspunkt i en undertrykkende kulturs forestillinger om hva som er ønskelig - sett fra mannens ståsted. Kvinner blir sett på som annenrangs personer og mindre attraktive som ekteskapspartnere om de ikke tilpasser seg idealene.

Mange kvinner som ikke har debutert seksuelt kan ha en vid og elastisk skjedekrans som ikke blør ved første samleie. I sin ytterste konsekvens må derfor alle kvinner som giftes bort til kulturer der "jomfruhinne" er viktig, undersøkes og eventuelt behandles for å forhindre straffereaksjon.

JOMFRUHINNE Relaterte emner

I fjor høst gikk debatten om hvorvidt norske leger skal ha lov til å gjøre en såkalt jomfrusjekk av unge kvinner. Sjekken går ut på å se etter om den såkalte jomfruhinna i kvinners skjede er intakt eller ikke. Erik Bolstad, sjefredaktør i Store norske leksikon. Han mener å se et skille mellom yngre og eldre leger når det kommer til hva man bør kalle den omdiskuterte lille delen av kvinnekroppen. Det slo helsedepartementet fast i september i fjor, og skrev at «jomfruhinna er ingen hinne». Etter denne debatten bestemte Store norske leksikon seg for å bytte ut ordet. Han ba professoren bak leksikon-artikkelen om jomfruhinna, Per Holck, om å beskrive jomfruhinna under tittelen «skjedekrans».

JOMFRUHINNE Kommentarer:
Forfatter på Jomfruhinne
Holmen fra Steinkjer
jeg liker lese om Norge modig. Se over min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Kite Landboarding.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net