Stig Engström

  1. Mer om
Stig Engström

Stig Engström FantastiskStig Folke Wilhelm Engström, kjent som «Skandiamannen», var en svensk grafiker og reklamekonsulent. juni 2020 utpekt av statsadvokat Krister Petersson som mistenkt for å ha skutt og drept Sveriges statsminister Olof Palme Stig Folke Wilhelm Engström, kjent som «Skandiamannen», (1934–2000) var en svensk grafiker og reklamekonsulent. juni 2020 utpekt av statsadvokat Engström ble født i 1934 og døde i 2000. I svenske medier har han fått navnet Skandiamannen fordi han jobbet som reklamekonsulent i det såkalte februar 1986 stemplet han ut fra jobben klokka 23.19. To minutter senere ble Palme skutt og drept rett rundt hjørnet Stig Engström, også kalt «Skandiamannen», er utpekt av politiet som Olof Palmes drapsmann. Like etter at Palme ble drept

Han var ikke den type menneske, det kan jeg si. Han var for feig til det, har en av Engströms ekskoner uttalt tidligere, og gjentok dette til Expressen i et intervju i februar i år. Under intervjuet med den svenske avisen la hun også til at politiet ikke har noen bevis for at hennes eksmann sto bak drapet.

Vi kommer ikke utenom en person, som er Stig Engström, sa førstestatsadvokat Krister Petersson da han la frem resultatene av politiets arbeid under en pressekonferanse. Stig Engström døde i 2000, og kan derfor ikke tiltales.

Venner og familie forteller at han stadig vendte tilbake til den natten i februar 1986. På fester og i private sammenheng var det et tema Engström ofte tok opp. Han ble i tiden etter Palme-drapet alkoholiker. Det var på grunn av at han hadde dårlig selvtillit, sier ekskonen som bodde med Engström frem til året før han døde. Oppfatningen av at Engström ikke var i stand til å drepe noen deles av flere av hans nærmeste som Expressen har snakket med.

De fremstiller ham som en som «ikke kunne skade en flue».

Har du lest dette? Sjekke wifi hastighet

Det er så dumt alt sammen. Boka kom ut i 2018, etter at Pettersson hadde jobbet i tolv år med saken. Han har, i likhet med Olof Palme, gått på den prestisjetunge internatskolen Sigtuna.

Stig Gustav Engström

Eliteutdanning til tross opplever han ingen framgang i arbeidslivet. Han er bitter og misfornøyd og kompenserer med et tiltakende alkoholmisbruk. En teori er at han har fulgt etter dem, løpt inn gjennom en bakdør på Skandiahuset, for så å stemple seg ut gjennom hovedinngangen.

Det er åpenbart bra timing, men jeg mener definitivt at han kan ha greid det. Det må også sies at Skandiamannen har en relativt atypisk oppførsel i dagene etter drapet dersom han er drapsmannen. Snarere enn å gå i dekning velger han en offensiv linje. Han kaster seg på telefonen og ringer både politiet og svensk presse for å tilkjennegi at han var vitne til mordet.

Han opplyser også om at han kanskje kan være forvekslet med morderen, siden signalementet på gjerningsmannen som er sendt ut, stemmer forbløffende bra på ham. Og at han får muligheten til å spille rollen som helt, noe som er viktig for ham. Dessuten bidrar dette til å skape vanskeligheter i etterforskningen. Det at han var ute i mediene, bidro til å forvirre vitnene, sier Pettersson. Han fortsetter å begrunne sin tese med at Skandiamannen tidlig i etterforskningen kommer med en observasjon som er så unik at bare morderen kan vite om det.

Lars Borgnäs: Så skulle Stig Engström ha kunnat försvara sig SvD

Han forteller også om det paradoksale i at ingen andre vitner oppgir å ha sett Stig Engström på åstedet etter mordet, selv om han åpenbart har vært der da skuddene falt. Og vi er ikke lenger enn 400 meter fra kinoen Grand. Stocklassa blir synlig irritert når Skandiamannen kommer opp som tema.

For å få sin teori til å gå opp må Thomas Pettersson konstruere tre ulike og helt usannsynlige scenarioer om hvordan mordet kan ha gått til. Det vi sitter igjen med etter Thomas Petterssons bok, er at vi kan konstatere at han var i nærheten da mordet skjedde, men det har vi visst i 33 år. Blant kjennere av Palme-mordet går vitnet under betegnelsen «Chevamannen». Stocklassa synes det er merkelig at et seriøst tidsskrift som Filter stiller seg bak denne teorien.

Klassekampenarkivet På vei mot en løsning?

Jeg er helt sikker på at det ikke er Skandiamannen som har drept Palme, og det å anklage ham for mordet kan muligens være et lovbrudd. Jeg mener dette er en ærekrenkelse av en død person. Thomas Pettersson tar kritikken fra Stocklassa med stoisk ro. Vi gjorde også presseetiske vurderinger før vi publiserte navnet, sier Pettersson og forteller at Filter-artikkelen er blitt nominert til den svenske gravejournalistprisen Guldspaden. Pettersson lar seg heller ikke vippe av pinnen når det gjelder «Chevamannen».

Norway bussekspress pakke

Det har han ikke gjort, sier han da. Det har Chevamannen åpenbart glemt i dag. Han døde for 20 år siden.

Svensker er usikre på om Skandiamannen drepte Palme

Han sprang efter poliserna för att berätta det men kom inte ifatt dem utan återvände återigen till mordplatsen, sägs det i PM:et.

Engström försökte rätta till detta missförstånd men ingen tog notis om honom. Han hade också sagt att han endast hört ett skott. Utredningsinspektören Per Häggström ansåg att det var för mycket som inte stämde. Våpenkyndig I 2018 konkluderte det svenske tidsskriftet Filter etter tolv års etterforskning med at det var Engström som sto bak drapet.

Frilansjournalisten Thomas Pettersson avdekket i artikkelen at Engström vanket i miljøer der hatet mot Olof Palme var sterkt og at han var våpenkyndig og hadde bakgrunn som konkurranseskytter med pistol. Gjennom en nær venn og nabo hadde Skandiamannen også tilgang til en rekke våpen, blant dem flere revolvere av samme kaliber som det Palme ble drept med, samt ammunisjon til disse, ifølge avsløringen.

https://lndc.us/papoduq.php

Petterson orienterte alt våren 2017 svensk politi om sine funn og den såkalte Palmegruppen fattet raskt interesse. Han ga i 2018 også ut bok basert på avsløringen.

STIG ENGSTRÖM Relaterte emner

Biografi[ rediger rediger kilde ] Engström ble født i India av svenske foreldre med røtter i Småland. I 1926 fikk faren i oppdrag av sin arbeidsgiver å starte produksjon i India, og paret flyttet dit. Foreldrene sendte Engström til Sverige da han var tolv år. Der bodde Engström hos slektninger et par år før foreldrene kom tilbake. Engström gjorde verneplikt og arbeidet en tid i forsvaret. Stig Engströms første ekteskap i 1964 endte i skilsmisse i 1967 [11] og han giftet seg på nytt i 1968. Foruten sitt arbeid som grafisk designer var han i en periode engasjert i Moderaterna i Stockholm-forstaden Täby, der han bodde.

STIG ENGSTRÖM Kommentarer:
Redaktør på Stig engström
Røed fra Bergen
jeg liker utforske norske bøker herlig. Anmeldelse min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Insektensammeln.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net