Henrik Brustad

  1. Mer om
Henrik Brustad

Henrik Brustad NåContent [hide]

Henrik Olsen Brustad var en norsk kjempe. Han gikk i sin tid for å være verdens største og sterkeste mann. Han var 226 cm høy, og kunne løfte inntil 500 kg. Ingen ønsket å ansette ham som vanlig arbeider, så han opptrådte som strongman p Henrik Olsen Brustad (født 23. mai 1844 på Ytterøy i Nord-Trøndelag, død 7. januar 1899 samme sted) var en norsk kjempe. Han gikk i sin tid for å være I sin levetid var Henrik Brustad (1844–99) kjent som verdens største og sterkeste mann. Han løftet både bjørner, hester og fintfolk Han ble senere kjent under navnet «kjempen Henrik Brustad», og var i sin tid verdens største mann. Allerede nå, en førti, femti år etter hans død, holder hans iblis: Kjempen Henrik Olsen Brustad, min tipp-tipp-tipp-tipp Onkel, En av Ytterøyas stolte sønner, som IKKE kom fra Tromsø, kom fra Brustad gård på Ytterøy

Til kunstene hans hørte løfting av hester, bjørner og vekter på over 500 kilo.

Henrik Brustad gikk i sin tid for å være verdens største og sterkeste menneske. Henrik Brustad er ikke Norges høyeste mann gjennom tidene, men mye takket være minneskriftet som Ytterøy ungdomslag forfattet, er han den kjempen vi vet mest om.

Vi vet mindre om Lars Tollefsen Opsata 1833¿72, som var ni centimeter høyere og levde på omtrent samme tid. Ifølge nettstedet thetallestman. Opsata ble kalt Lange-Lars og kom fra Ål i Hallingdal.

Døden til kjempen har ikke noe med en slik dom tønne å gjøre. Henrik var syk, han frøs for mye under de forskjellige oppholdene med sirkusene, han fikk kronisk forkjølelse og bryst sykdommer.

Martine Neerland Brustad (i permisjon)

Ytterøy Ungdomslag reiste i 1946 bautaen «Stor-Henrik Støtta» til minne om han. Støtta kan sees på rundturen på øya. På bildet Henrik Brustad t.

Kopiere nøkkel

Ytterøy Bygdetun — Gården Øvre Bjørvik med sitt typiske trønderske firkant-tun, er et gårdsanlegg som har stått uforandret siden 1950, selv om det har vært i drift fram til 1990. Gårdsanlegget er et bygdemuseum og er åpent midt på sommeren.

Den norske kjempen

Henrik hadde fire brødre, og selv om faren Ole slet med grøftegraving og jordarbeid om sommeren og tresking om vinteren, var det alltid lite mat. Da Henrik begynte på skole var ikke skolevegen lenger enn at han kunne gå hjem og spise i frikvarterene, men det var ikke mat å få hjemme. Han ble derfor sittende og se på at de andre guttene spiste, noe som gjorde at de syntes synd på ham, og han fikk da litt av hver av dem.

https://lndc.us/sette-poteter-i-btte.php

Noe senere kom dommen. Blant innslagene som var plukket ut, var Henriksen-brødrenes "Guds hånd", samt yngstebror Victors andre bidrag "Storm i en tekopp". Ungdomsskoleelever fra Hamar og Ottestad tilbrakte skoledagen på to hjul.

HENRIK BRUSTAD Relaterte emner

Publisert: 07 mai, 2013 00:00 Oppdatert: 05 november, 2020 12:02 Artikkelen er mer enn ett år gammel. Ungdomsskoleelever fra Hamar og Ottestad tilbrakte skoledagen på to hjul. Arrangementet, som går under navnet OPPTUR, er en landsomfattende aksjon for å få ungdommer ut i frisk luft og aktivitet. Artikkelen fortsetter under annonsen Hamar og Hedemarken turistforening HHT lagde sin egen vri, og arrangerte sykkeldag for elevene fra ungdomsskolene Ajer, Ener og Ottestad. For de fleste deltakerne ble det mer enn 20 kilometer på sykkelsetet denne dagen. Også elevene satte stor pris på å tilbringe skoledagen på to hjul.

HENRIK BRUSTAD Kommentarer:
Rapportert den Henrik brustad
Riise fra Lillehammer
jeg er glad i rapporterer norske nyheter årlig. Se over min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Freestyle Motocross.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net