Ost Blå

  1. Mer om
Ost Blå

Ost Blå BevistBlåmuggoster er en gruppe løpefelte ost med et fettinnhold som vanligvis er på ca. Den mikrobiologiske floraen i blåmuggost gir osten dennes karakteristiske egenskaper. Floraen i blåmuggost består av melkesyrebakterier i tillegg til Pultost · Revet ost · Ricotta · Smøreoster. Castello Blå 150g Tholstrup Kan minne om Gorgonzola piquante. Kraftig smak - en ost for viderekommende. Gjør susen på pizza og biffen. Fra Gangstad Gårdsysteri på Inderøy i Selbu Blå® Smakfull er en norsk blåmuggost i verdensklasse, og er originalen i Selbu Blå®-serien. Den ble hedret med sølvmedalje under oste-VM i Bergamo i Eksempel på blåmuggoster er Normanna (norsk roquefort), roquefort (fransk), Norzola (norsk gorgonzola), Kraftkar fra Tingvollost (norsk), Selbu Blå (norsk

Facebook Facebook

Mest solgt, men ikke best på smak Castello Blue var ifølge analyseselskapet Nielsen den mest solgte muggosten det siste året. Men ifølge Matkontrollens ekspertpanel er ikke den mest solgte nødvendigvis den beste.

Last ned også: Brunost brann

Jeg synes ikke den har noe i blåmuggverden å gjøre, sier forfatter og kundeveileder i Vinmonopolet, Sara Døscher. Sauemelk inneholder ikke betakaroten og gir derfor hvitere ost enn kumelk.

Selbu Blå® Smakfull 1,5 kg

Sporer av muggsoppen Penicillium roqueforti tilsettes enten i melken eller senere i ostemassen. Muggen vokser i luftkanalene i osten, den er avhengig av oksygen, og setter kraftig preg på smak og lukt. Luftkanalene er både laget av bakteriene som produserer CO2, og ved å prikke osten med nåler. Ostestoffet må være passe fast når det øses opp i kledet.

Kjøp Tine Selbu Blå g

Mysen som blir igjen får kyrne drikke. Så skal ostene presses. Den ferdige osten lagres i minst en måned - helst et år.

Madrass 80x200 billigt

De snur den daglig i begynnelsen, deretter noe sjeldnere. Deretter skjæres koagelet når det er passe fast. Ostemassen til blåmuggoster er som oftest lite avkjølt før den formes og mysedreneringen tar lang tid.

Pai med Castello® Blå

Ved produksjon av roquefort vil ostemassen overføres til perforerte former der mysen separeres fra resten av ostemassen. Det er viktig å ikke presse osten noe særlig under forming siden luftkanalene i osten kan forsvinne.

Saltingen av blåmuggoster skjer ved tilsetning av salt på overflaten av osten tørrsalting eller ved å male ostemassen etter at mysen er fjernet og dermed blande inn salt før osten formes. En nettside om oster av rå melk, smaker, dufter og historier. Her er det bare å navigere rundt så blir du litt osteklokere skal du se.

https://lndc.us/5597.php

Bli litt tryggere i ostedisken? Norzola har vært produsert i Selbu siden 1975, og egner seg spesielt godt til matlaging. Ved å klikke deg inn på hver enkelt ost finner du mer informasjon om smak og bruksområder.

OST BLÅ Relaterte emner

Mild og snill blåmuggost. Ingredienser: Pasteurisert kumelk, syrekultur, salt, løpe, blåmugg. Gangstad Nidelven Blå Stor blåmuggost med kraftig smak. Best mellom 4 — 10 mnd etter produksjon. Himmelsk Blå Svært mild blåmuggost. Hvitmugg utenpå og blåmugg innvendig. Ingredienser: Pasteurisert kumelk, syrekultur, salt, løpe, blåmugg, hvitmugg 8 stk.

OST BLÅ Kommentarer:
Rapportert den Ost blå
Rogne fra Kristiansand
Siste nytt: min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Ausstus. Jeg har lyst lese romaner sunt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net