Norges Største Elv

  1. Mer om
Norges Største Elv

Norges Største Elv FokusContent [hide]

Fra Aursundet i Røros kommune til Oslofjorden renner Denne tabellen over Norges 25 største elver er sortert etter Kolonnen «Type elv» angir om elva er ei hovedelv (H) eller ei Glomma eller Glåma (norrønt: Gláma «den bleikblå») er Norges lengste elv, 619,9 kilometer lang (623,18 km regnet etter vestre løp i Sarpsborg og Norges lengste elver er Glomma, Deatnu/Tana og Pasvikelva; disse er de tre lengste elvene/vassdragene som munner ut i havet i Norge Verdens lengste elv er vanligvis regnet for å være Nilen (cirka 6700 km), som drenerer omtrent 10 prosent av Afrikas landareal

Kursiverte elver utgjør deler av et vassdrag i tabellen, men er uten munning i havet. Dette gamle festningsverket er verdt å stoppe ved, i alle fall hvis du ikke har vært her tidligere.

Du fortsetter så på turveien ned til asfaltveien Fv 253, rett ved Blaker stasjon.

Last ned også: Lage spisebord selv eik

Ved elvemøtet ligger Nes kirkeruiner. Her går det cruise fra Sarpsborg til Gamlebyen med den hevede og restaurerte båten som sank i Sarpsborg i 2000, og rutebåter fra Cicignon til Gamlebyen, Fredrikstad sentrum, Gressvik og Strömstad.

https://odertal.info/zowazy.php

Fredrikstad og Sarpsborg har 130 000 innbyggere, og det var fram til 2. Så sent som i 2008 gikk det daglig cruise fra Sarpsborg til Nordby i Sverige og ukentlig cruise til Skagen i Danmark, med fergen Mr Shoppy. Glåma i Trøndelag[ rediger rediger kilde ] Nordøst for Aursunden starter Glåma sitt løp og passerer tettstedet Glåmos like etter utløpet fra Aursunden.

Heros dekksenter as kristiansand s

Støren stasjon ca 1885. Foto: Axel Lindahl, Wikipedia. I april var det flomvarsler i store deler av Norge.

Sara sted

Rekkefølgen på verdens lengste elver og den absolutte lengden på dem vil derfor kunne variere mellom ulike kilder og oppslagsverk. Rekkefølgen, nedbørsfeltene og tallene i tabellen under kan derfor avvike fra andre oppslagsverk.

Foto: EPA Den presise lengden på en elv er svært vanskelig å bestemme, og er avhengig av at man identifiserer helt korrekt kilden og munningen.

NORGES STØRSTE ELV Relaterte emner

Lisens: Begrenset gjenbruk Artikkelstart Verdens lengste elv er vanligvis regnet for å være Nilen cirka 6700 km, som drenerer omtrent 10 prosent av Afrikas landareal. Amazonas cirka 6300 km i Sør-Amerika har verdens absolutt største nedbørsfelt dobbelt så stort som Nilens og vassdraget har verdens høyeste vannføring, og noen kilder oppgir også Amazonas til å være verdens lengste elv. Elvens lengde Lengden til en elv måles langs elven fra det stedet elven renner ut i havet munningen til det punktet i elvens nedbørsfelt som er lengst borte fra munningen kilden. Lengden måles normalt langs midtlinjen i elven gjennom alle svinger og innsjøer. Elvens nedbørsfelt er området der nedbøren som faller har avrenning til det samme vassdraget og renner ut i havet gjennom den samme elvemunningen. Den totale elvelengden med alle forgreininger i et nedbørsfelt vil være større enn det som oppgis som elvens lengste lengde.

NORGES STØRSTE ELV Kommentarer:
Rapportert den Norges største elv
Nesse fra Haugesund
Se gjennom min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Formel Student. jeg liker utforske norske bøker uskyldig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net