Stavsnuten

  1. Mer om
Stavsnuten

Stavsnuten UbegrensetStavsnuten er kanskje den best kjente, og den mest kjørte toppturen i nærområdet rundt Haukeliseter - og det ikke uten grunn!Foto: Pål Rype Finn turer og hytter i nærheten av Stavsnuten. Tilpass søket for turforslag Vinden får ikke ordentlig tak i gryta som Stavsnuten og fjellene rundt, derfor finner du ofte gode forhold her Værmeldingen så bra ut, det var meldt ca 14-17 minusgrader (spørs hvilken tjeneste vi sjekket), og selv om det var kaldt Starten av turen går i slakt terreng innover Holebudalen. Hold til venstre for undertoppen (1603 moh.) under oppstingningen til Stavsnuten

https://lndc.us/itslearning-grimstad.php

Det var ikke bratt, muligens rett under 25 grader, og snøforholdene var bra. Sina 10 år Familien ble etterhvert forbigått av flere grupper, og vi gikk den siste biten opp mot toppen. Blå himmel og sikt i milevis i alle retninger gjør at slike turer blir helt magiske. Sulten gnagde i magen når vi nærmet oss toppvarden og jeg måtte ha en brødskive med Nugatti for å få opp blodsukkeret.

Sina som hadde nye ski og støvler hadde klart det kjempebra, og det var ingen gnagsår hun hadde blitt teipet med sportsteip, noe man alltid bør gjøre med nye støvler.

Feller av, hjelmer på — ta noen bilder.

Hva med en fjelltopp på mai i år?

Vanlig prosedyre på toppen. Kunne ikke skimte noen fjell jeg kjenner igjen utover de i umiddelbar nærhet, men det var vel fordi vi hadde utsyn utover sørenden av Hardangervidda og områdene i Telemark, Agder fylkene og Rogaland.

II 28ö, 293 Staavasda1en I 16, 149, II Snipbækken. II 185, Sofie gruþe. II ö79 Stadsnibben.

Helfo login

II Solbe1—g Drangedal. H 147, 150 Stafdæla.

Stavsnuten, årets første skitur

II So1berg Eidanger. Tenk å våkne opp på nasjonaldagen til Sør-Norges videste utsikt, undrer den friluftselskende Ingvild.

Se dette: Siv nordrum

De som ligger nær vei pleier å være populære. Veldig mange av våre typiske toppturhytter er ledige akkurat den helgen, så det er mange muligheter for de som drømmer om tur, melder hun.

Stavsnuten moh

Etter to nydelige dager på Haukeli var det etter noen uker klart for langfri og ut på tur igjen. Den 7 mai kjørte jeg til Sogndal, før turen fikk videre til Jotunheimen søndags morgen.

Der møtte jeg min gode venninne Line ved Jotunheimen fjellstue hvor turen gikk videre til Loftet sammen med Line og noen kollegaer av henne. I strålende sol og sommervarme spente vi på oss skiene og startet turen mot Loftet. Denne turen er veldig behagelig og fin med flott utsikt over Jotunheimen og mektige Hurrungane i det fjerne.

Side:Norges land og folk

Dagen etter kjørte jeg og Line til Turtagrø hvor vi gikk til Lauvnostind. For en dag og for noen mektige fjell.

Super mario 3d land prisjakt

Norge slutter aldri å imponere meg! To fornøyde jenter på toppen!

Haukeli topp 10!

Ankomst til Stavsnuten starter med å parkere på vestsiden av Haukelitunnelen omtrent 5 minutter kjøring vest fra Haukeliseter fjellstue. Anmarsjen går inn Holebudalen i slakt terreng før man dreier mot venstre.

Normalruten går inn "bollen" og fortsetter oppover midt mellom de bratte sidene.

STAVSNUTEN Relaterte emner

January 16, 2021 Haukelifjell: Topptur til Stavsnuten Vi ønsket å komme oss bort i helgen, og ønsket var å få testet ut topptur utstyret og -formen. Sina 10 år hadde vokst ut av sine første randonne ski og vi hadde fått bestilt nye ski og støvler. Etter en kort runde på nettet for å sjekke ut mulighetene, bestemte vi oss for å booke rom på Haukeliseter Fjellstue DNT og sjekke ut topptur mulighetene i området. Solvor og jeg har vært her to ganger forrige sesong for å gå til fylkestoppen i Rogaland, utover det har vi ikke sjekket ut hva Haukeli har å tilby. Skal du til området er det bare å bestille så fort som mulig! Slike forhold er greit å håndtere med flere lag med klær og noe ekstra i sekken. Hovedgrunnen til at vi valgte Stavsnuten var at Varsom.

STAVSNUTEN Kommentarer:
Forfatter om Stavsnuten
Tønnesen fra Skien
jeg elsker lese romaner løst. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Heimkino.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net