Litlskjorta Topptur

  1. Mer om
Litlskjorta Topptur

Litlskjorta Topptur NegativLitlskjorta er blitt en topptur-klassiker. I utgangspunktet er det ikke et vanskelig fjell, sier Tore Meirik Litlskjorta 1552 fra Brandstad, Sunndal. Turen til Litlskjorta har nesten alt, inkludert krevende vurderinger av terreng og snøforhold Litlskjorta har blitt en toppturklassiker i Øksendal/Sunndalstraktene. Fjellet byr på særs god nedkjøring på det som ofte er meget god snø da Kanndalen som Det var 22 år gamle Karianne Julseth Nerland som omkom i den tragiske fallulykken på Litlskjorta i Øksendal etter en topptur Da har jeg to turforslag til deg for den ultimate toppturen. På rundt 800 moh har man da valget: FLØTATIND eller LITLSKJORTA

Skifilm Elias Henderson har laget ny skifilm, og der finner du blant annet Sindre Holtet.

Rørt tyttebær fryst

Se frikjøring og urban i god Var i alvorlig ulykke Etter en alvorlig speedriderulykke i 2018 måtte Bernt Marius Rørstad amputere deler av høyrefoten. Men det har ikke satt en Matilda Rapaport Til sommeren er det fem år siden den svenske frikjøreren Matilda Rapaport omkom i en tragisk skredulykke i Chile.

https://odertal.info/cojop.php

Skibransjen I en post på Instagram tar frikjører Trygg Samuel Lindkjølen et knallhardt oppgjør med det han mener er en ukultur Her ser du listen over hvem som Liste Fikk du med deg de ti viktigste Fri Flyt-sakene i september? Opp lia går den altså i hovedsak vestover opp ryggen mellom de to markante bekkene.

Vel ute av skogen vil å følge sommerruta også videre opp til Brandstadskaret være det tryggeste alternativet. Før du kommer helt til skaret, ta du på ca 106 rett V, så etter 1140 dreier du N og Ø for høyden på 1176. Herfra kommer du inn under og i terreng over 30 og i kortere strekk også over 35 grader bratt.

Ut fra aktuelt skredvarsel, egne observasjoner og vurderinger bør du derfor overveie om du i det hele tatt skal fortsette videre opp.

Litlskjorta og Trondskjortetind multiadventures

Den bratte flanken videre mot ryggen vender mot SV og tar deg opp til en brei og flat del av SØ-ryggen av Litlskjorta fra ca 1350 moh. Det var ingen vitner til ulykken, og dermed er det noe usikkerhet i hendelsesforløpet, skriver NGI i sin rapport, melder NRK. Dødsårsaken antas å være resultat av mangel på luft. Skredfaren vil øke, men sannsynligvis ikke høyere enn en 2—moderat. Snødekkevurdering søndag: I sørlige delen av regionen kom det opptil 20 mm nedbør fram til søndag formiddag.

Nysnø over 6-800 moh. Enkelte leformasjoner har samlet opptil en halv meter nysnø.

Massasje sandnes langgata

Nysnøen har bundet seg godt til underlaget og anses som stabilt. Værutsikter: Resten av søndag ventes minking til V-NV frisk bris i fjellet, i indre strøk perioder med stiv kuling. Bygevær, som snø over 500-800 moh, om kvelden 200-400 moh. Mandag ventes dreining til NV frisk bris i fjellet, i indre strøk periodevis stiv kuling.

Bygevær, snø over 200-400 moh.

Error Backend fetch failed

Trollheimen skredfare 2-moderat: Skredfare mandag: Fortsatt bygevær, men nå med kraftig vind fra NV som kan gi mye nysnø også i indre strøkk. Skredfaren vil fortsette å øke, men sannsynligvis ikke høyere enn en sterk 2 — moderat.

Snødekkevurdering søndag: Det kom ingen nedbør av betydning de siste dagene. Etter flere uker med mildvær er snødekket smelteomvandlet i de aller fleste høyder og himmelretnigner. Kommentarer: Fatale skredulykker kan forebygges ved å redusere sannsynligheten for å bli tatt av skred og redusere konsekvensene av skred.

Panoramajakta held fram; Trondskjortetinden moh, Eresfjorden

Skredfaregraden var hovedsakelig resultat av mye nedbør og vind, og ikke pga. Ved spesielle forhold kan det da forekomme middels store og store naturlig utløste skred.

Det er da spesielt viktig å vurdere terrenget rundt seg og faren for naturlig utløste skred. Dette er en super topp, men flott nedkjøring, og ikke minst nydelig utsikt. Ser rett ned i vakre Eikesdalen.. Når en har tatt til venstre her traverserer en seg oppover til Saufjellet 1206 moh.

Snøen kom i tide

Herifra får du øye på majestetiske Fløtatind. Fra Saufjellet følger en det slake platået før en går vestover og følger flanken til Flatatind.

Gå opp på høyre side av toppen. Jevn stigning hele veien til toppen.

Litlskjorta fra Brandstad, Sunndal. Topptur, ski.

Det er ofte hugget ut en inngang gjennom toppskavelen, slik at en lett kan bestige selve toppen. På vei oppover, Øksendal i bakgrunn Fløtatind helt bak der.. Dette er det flate partiet før toppen.. Siste innspurt før toppen!

LITLSKJORTA TOPPTUR Relaterte emner

Her ble de omkomne funnet Mina Hauge Nærland 16. Det har vært lite snø der i vinter, men det kom en del snø døgnet da mennene forsvant. Det er vanlig at det går skred i området om vinteren. Fjellet blir beskrevet som et alpint område, og som en middels krevende tur for toppturentusiaster. Redningsmannskapene mottok tirsdag signaler fra skredsøkerne. Onsdag morgen ble de fire funnet omkomne i samme skred, omtrent halvannen meter under snøen. Fant dem raskt Skredet gikk nederst i en lang renne som går fra toppen av fjellet Litlskjorta og helt ned i dalsøkket se kart.

LITLSKJORTA TOPPTUR Kommentarer:
Rapportert den Litlskjorta topptur
Bredesen fra Moss
jeg liker lese bøker smertefullt. Bla gjennom min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Turnier.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net