Avlegger Fra Orkide

  1. Mer om
Avlegger Fra Orkide

Avlegger Fra Orkide LevertEn orkidé med god kvalitet skal ha: Friske, grønne og saftspente blader og røtter; Godt med knopper og en del utsprungne blomster. Men etter en stund kan det Målet hos de fleste orkidedyrkere er å få plantene til å trives, det vil si at de dyrkes på en slik måte at de er friske I blant, spesielt når en orkidé har vært tørr, dannes en liten plante – en keiki – på spissen av blomsterstilken. Det er mest vanlig blant Hva gjør du når orkidé-røttene vokser ut av potta? Visste du at du kan klippe dem? Alle planter trenger regemessig pleie, også orkideer Jeg har en orkide som har fått en avlegger høyt oppe på stengelen. Jeg vurderer å plante avleggeren for seg selv, men vet ikke helt hvordan

Står orkideen i et solrikt vindu, får den lett svimerker på bladene.

Hagepraten

Slike flekker er gjerne sorte med hvitt i midten, eller store og hvite med svartbrun kant rundt. Vil du ha orkideen i vinduskarmen, kan det derfor være smartere å sette den i et vindu som vender mot øst eller vest i sommerhalvåret, fremfor mot sør der solen er sterkest. Om vinteren bør du plassere orkidéen i et sydvent vindu slik at den får nok lys. I hovedsak har jeg vannet plantene, og det er det.

Last ned også: Vinsmaking oslo 2020

Det ble ikke plantet noen nye planter i år, ser man bort fra et forsøk på å laeg avleggere. Resultatet har overrasket meg og jeg må nesten si jeg er litt irritert. En kan også velge å kutte disse av, det vil styrke morplanten og ved å plante disse i litt Spaghnum mose kan en etter hvert få flere planter!

Cattleya er en annen orkide mange av oss kjenner.

Hva er hva på planten?

Denne vokser sympodialt, det vil si at den vokser sidelengs med nye skudd i bredden, en sier at den har en kjedevekst med stadig nye vekst akser. Når planten vokser ut over pottekanten og røttene er minst 2 cm.

Thansen no

Igjen er det viktig å observere planten: hvor stor er denne og hvor mange friske bulber har den? Vesla Vetlesen gir oss råd om dette i sin bok om Orkideer for hjemmedyrking: Planten Cattleyaen tas ut av den gamle potten.

Røttene løsner nokså lett fra en plastpotte, men hvis røttene vokser ut av hullene i siden på potten, må de ofte kuttes av.

I en leirpotte kan røttene være fastgrodd. Da omdannes de til jordrøtter, og hjelper planten å ta opp enda mer næring. Du kan også klippe de av om det blir veldig mye av det, men personlig synes jeg planten er penest når den får stå litt som den gjør i det fri.

Luftrøttene elsker å bli sprayet med regnvann - gjerne daglig! De klamrer seg fast med hefterøttene og suger næring fra humus som samler seg i grenkløftene og fra fugleskitt som regnet skyller nedover stammen. Med de fritt hengende luftrøttene taes fuktighet opp fra luften som lagres i bulber, eller luftknoller, så planten skal klare seg gjennom tørkeperioder.

Epifytter fra subtropiske og tropiske strøk har sin vekstperiode i regntiden, som sammenfaller med våren og sommeren hos oss. Når nye skudd viser seg skal plantene ha mer varme, rikelig vann og høy luftfuktighet slik at de nye skuddene får rask vekst. De fleste epifyttene liker å få lys på røttene.

Hvordan trimme orkidé spirer

Derfor trives de i transparente potter eller vaser. Epifyttisk vekstmedium: Etter at orkidéjord ble oppfunnet ble det enklere å dyrke orkideer i våre stuer, ikke bare i veksthus. Orkidéjord betegnes som kompost og består av spesialtilpasset bark for orkideer, gjerne furubark. Barken trekker til seg vann og lar fuktigheten gradvis fordampe slik at den kan taes opp i røttene.

I tillegg til bark kan orkidejord inneholde materiale som for eksempel 1 trekull, for å redusere surhet, 2 LECA, for å hindre at komposten klistrer seg sammen og 3 torvmose sphagnum, for å holde på fuktigheten.

Glamox panelovn bad

Terrestrisk vekstmedium: De to andre orkidétypene er enten terrestriske vokser på bakken eller de mer sjeldne litofyttiske vokser på eller blant steiner som er dekket av mose og humus. Eller skal jeg bare la den være og vokse seg stor?

Det er typisk at vifter kan spre tripsene rundt i hele huset.

5 tegn på at orkidéen ikke trives

Det kan være nok at en plante blir satt på trappa i nærheten av h 50 kjerringråd mot skadedyr og sykdommer Det fins mange forskjellige insekter or sykdommer som kan gjøre skade på planter, og sikkert hundre ganger så mange råd om hva som kan gjøres for å bli kvitt dem.

Her har jeg samlet noen råd og tips fra rundt omkring i verden. Enkelte av disse rådene egner seg nok bedre ute i hagen enn inne.

https://odertal.info/vindusfolie-obs-bygg.php

Har du andre nyttige tips, legg gjerne igjen en kommentar! Bladlus Foto: Egor Kamelev Spyl planten med vann.

Tre måter å avlive orkide dendrobium

Lusene vil falle av. Bland ut grønnsåpe i vann, og vask planten med dette.

https://lndc.us/skjte-benkeplate-ikea.php

Vask planten i vann med en dråpe Zalo i. De mest vannlige er ullus som går an å bli kvitt med neemolje. Hvis en plante er svært kraftig infisert med skadedyr, anbefaler jeg alltid å ta stiklinger og vaske de godt med neemolje slik at man er sikker at den nye planten er ren. Bladkaktus kan formeres med frø og stiklinger.

AVLEGGER FRA ORKIDE Relaterte emner

Eller at du godt kan klippe bort røtter som stikker ut? Den har kommet med tre nye fine blader, og har friske fine røtter. Men mange av de gamle røttene fra før mishandlings-perioden er helt. Stell av orkide innlegg 19. Orkidé med avlegger innlegg 30. Om steinaldermannen - WordPress. Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet.

Avlegger Fra Orkide
AVLEGGER FRA ORKIDE Kommentarer:
Forfatter om Avlegger fra orkide
Lian fra Vadsø
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Feuer Poi. jeg elsker lese om Norge bittert.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net