Hardangervidda

  1. Mer om
Hardangervidda

Hardangervidda Pengene tilbakeFinn turer og hytter i området. Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplat Hardangervidda er Europas største høgfjellsplatå og nordens største nasjonalpark. Hardangervidda har også Europas eldste og største villreinstamme og har Hardangervidda er et norsk høyfjellsplatå beliggende i fylkene Viken, Vestfold og Telemark og Vestland. Ved Haukelifjell avgrenses den mot Setesdalsheiene i Vøringsfossen er Norges mest kjente foss, og det er lett å forstå kvifor den gjer inntrykk. Vatnet som drønner ned fjellsida i fritt fall på 182 meter er eit Langs Rv 7 over Hardangervidda ligg m.a. Dyranut Fjellstova 1245 moh. og Liseth Pensjonat og Hytter. Nokre timar frå bilvegen inne på vidda ligg turisthytta

Dette kan nok diskuteres, men de fleste er enige om at lette fjellstøvler eller hikingsko er viktige for en god fjelltur. Men støvlene eller skoene må ikke være så lette at de føles ustabile hvis du går med tung ryggsekk. Sovepose eller lakenpose: Skal du ligge på hytte, er en lakenpose tilstrekkelig, og lar deg spare rundt en kilo vekt i sekken.

Lakenposer finnes i bomull, syntetiske materialer eller silke, velg den du ligger best i. Turstaver: Nei, vandrestaver er ikke noe bare gamle damer går med. Staver i riktig lengde hjelper deg å avlaste hofter og knær, kan gi ekstra kraft oppover og stabilitet nedover, og kan være kjekke å ha når du krysser en elv.

Velg justerbare staver med egnet tupp og solid låsing av hvert ledd. Veksle mellom å gå med og uten stavene på turen — fest dem på sekken når de ikke trengs.

Kjøpte kort blir ikkje refundert, jf.

Hardangervidda Nasjonalparksenter

Med fiskekortet "Hardangervidda Vest" får du eit fiskekort som gjeld i fire statsallmenningar til ein pris av 500,- kr for ei veke og 1000,- kr for sesong. Fiskekortet gjeld soleis eit stort område som dekkjer alt statsallmenningsareal på Hardangervidda som ligg i Hordaland fylke. Mesteparten av arealet ligg mellom Finse i nord og Haukelisæter i sør.

https://odertal.info/1440-1.php

Mange steder har også bunnavsatte eskere av grus og sand. Hardangervidda har et plante- og dyreliv som er typisk for sørnorske fjellområder. Plantedekket er mest frodig i de kalk- og fyllitt-rike traktene ved Haukeli og i vest og nord.

Hardangervidda

Ved Haukeli vokser søterot, som ellers er mer vanlig i Setesdalsheiene i sør. Orkideene brudespore og kvitkurle finner man langs vandringsstiene til og fra Hårteigen. Her vokser også store mengder reinrose, samt rødsildre, bergveronika, reinmjelt og flekkmure.

Rundt Finse er berggrunnen tilsvarende gunstig, med de samme artene samt blindurt, og sørgrensen for småsøte. I øst er grunnen surere, men musøre på bakken og reinlav på morenemassene her er svært viktig for rein -bestanden. Villreinstammen på Hardangervidda er Norges og Europas største, og her finner man blant annet rester etter den opprinnelige europeiske fjellreinen som ellers er utdødd.

Hardangervidda Falset shishlov.info

Men arbeidet er sett på vent, og lokalbefolkninga fortvilar. Ordførar i Aurland, Trygve Skjerdal Sp, er også uroa over situasjonen. Han fryktar at engasjementet for å ta vare på villreinen skal forvitre, om oppbygginga dreg veldig ut i tid.

Du vil kanskje like: Kondolerer til kollega

Åsnes ønsket jo naturligvis tilbakemeldinger på produktene de sendte med oss. Uten å gå for grundig inn på det her må det nevnes at vi i det store og hele var svært fornøyde med utstyrspakka.

https://lndc.us/5999.php

Det spesielle med serien er at den er laget med silikonert bomull, istedenfor Gore-tex eller liknende membran som er så vanlig nå for tiden. Etter endt tur var vi begge skjønt enige om at Topp-dressen er en utrolig god løsning for reine vinterturer.

Expeditionteltet vi lånte med oss var et annet produkt som imponerte stort. Romslighet, enkelt oppsett og veldig god vindstabilitet er treffende adjektiver i denne sammenheng.

Vi vil passere en rekke DNT-hytter hvor det vil være mulig å proviantere, men vi anbefaler å ha med det meste fra start. På DNT-hyttene finnes det både boks- og posemat. Pakk frokostene i egne poser og bruk tørrmelk. Hvis du ikke vil ha grøt, lager du en kald variant med frokostblanding, havregryn og tørrmelk. Du kan også basere frokosten på tørrmat som knekkebrød og polarbrød i kombinasjon med pålegg du liker.

Sola til ola moss

Husk at maten vil kunne fryse pga. Kjøp gjerne Real Turmat-suppe som varmt måltid midt på dagen. Rett i Koppen-supper eller andre varianter fungerer også.

HARDANGERVIDDA Relaterte emner

Gaustatoppen - Telemarks høyeste fjell på 1883 moh - Foto: Getty Images Sabotørstien på Rjukan Sabotørstien er veien de verdensberømte norske motstandsfolkene brukte da de skulle sprenge tungtvannsfabrikken under 2. Vandreturen er krevende og godt skotøy er en forutsetning. Turen starter ved Rjukan Fjellstue, ca 11 km fra Rjukan sentrum. Her følger du grusveien et lite stykke innover Hjerdalen, og deretter går turen i variert skogs- og turterreng. Stien er 8 km lang, godt merket med noe bratt nedstigning mot slutten. Den særegne naturen gjør turen ekstra spesiell. Underveis finner du informasjonstavler som forteller deg litt om historien da norske sabotører tok seg fram fra Hardangervidda, og ned de bratte juvene til Vemork for å sprenge tungtvannsfabrikken.

Hardangervidda
HARDANGERVIDDA Kommentarer:
Forfatter på Hardangervidda
Olafsen fra Skien
Se gjennom min andre innlegg. En av mine fritidsaktiviteter er Drachenfliegen. Jeg trives lese tegneserier med rette.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net