Slang Forkortelser

  1. Mer om
Slang Forkortelser

Slang Forkortelser FascinerendeSMS-språk kjennetegnes ved utbredt bruk av forkortelser og slang. Dette språket oppsto når mobiltelefon ble vanlig i slutten av 90-tallet I Norge har vi flere skriftlige eksempler på slang fra 1800-tallet. ungdommen plukker opp nye ord og forkortelser fra såkalt sms-språk Har du klødd deg i hodet og lurt på hva ungdommen egentlig snakker om når de sier eller skriver LOL, YOLO og WTF OMG, er du for gammel til å forstå Internett-slang? når dagens Internett-generasjon bombarderer dem med diverse forkortelser og slang Det er ikke lett å forstå internett-slang, forkortelsesmisbruk: Fiktiv forening som det klages til når det blir for mange forkortelser

Cap Å «cap» er i grunn å lyve. Som en bonus, hvis du føler at vennen din ikke snakker helt sant, kan man enkelt sende de en baseball cap emoji og de vil forstå hva du mener. Basic Dette ordet har blitt brukt en stund, men det ser ut til at det fortsatt kommer til å bli brukt fremover. Det er en litt sarkastisk mening bak dette ordet, og den perfekte partner til ordet er å himle med øynene.

Hvis noen skryter av deg for eksempel, kan du bare skrive "ty", forklarer elevene. De har også ord de bruker i skolegården. Hvis noen spør: "Hvor har du den mobilen fra, har du kokt den? Tilsvarende betyr et innlegg med; at personen blunker, vanligvis som et tegn på vits eller sarkasme. Bruk: P betyr at du lærer språket. Februar hadde vi første samling i SoMe, hvor vi blant annet tok opp språk i sosiale medier.

Full text of "Engelsk amerikansk norsk ordbok"

Åse-Mette hadde en presentasjon hvor hun gikk gjennom hva som er typisk for språket vi bruker i sosiale medier, som forkortelser, smilefjes, innslag fra engelsk og at språket ofte er talemålsnært. I denne artikkelen i Aftenposten forteller ungdommene forteller at de skriver på dialekt, og at dette gjelder for de fleste på deres alder. Dreie opp i vinden: Dreie et seilfartøy opp i vinden for å redusere farten, f. Roret legges i bordet, og fokken bakkes så fartøyet ligger med baugen opp i vinnøyet.

Drivanker: Seilduksekk i form av en kjegle eller avskåret pyramide, festet til fartøyet ved hjelp av en line. Dybdekurve: Linje i sjøkartet, Trukket gjennom punkter med samme dybde. Dødvekt: Skipets samlede lasteevne inklusiv bunkers, vann, forsyninger osv.

Dørk: Sjømannsuttrykk for gulvet ombord.

Engelsk forkortelser på russisk: btv, afk, ofk

Se også reling og ripe. Eselhode: Sammenføyning mellom mastene — Hvor to master må skjøtes i høyden. ETA: Estimated arrival time.

Beregnet ankomst tid Fall: Tauverk til å heise de ulike seiltyper opp i masta. Dette tauet må tåle store påkjenninger og er som regel dobbelflettet.

Lær å snakke nett

Falle av: Forandre kurs i retning bort fra vinden. Fallrep: Fallrep er en Gangway, som består både av Seftere og Holdtau.

Fallrepet er en Gangway man bruker når man går ombord eller i land. Feilvisning, se også diversjon: Forskjellen mellom gyrokompassets nord og rettvisende nord. Også kalt gyrofeil. Kule- eller sylinderformet legeme av bløtt matriale som seilduk, stry og tauverk, treruller, ruller, eller kuler av kunststoff fylt med luft.

Firestrekspeiling: Posisjonsbestemmelse. Et objekt peiles når det er 45° 4 streker på baugen. Samme objekt peiles når det er tvers. Kursen må ikke ha vært endret. Avstanden til objektet vil nå være lik utseilt distanse mellom peilingene. Fisken: Opp under innvendig tak. Fitter: Skipsreparatør reppen. Fliseguri: Spøkefullt navn på tømmermannen.

Forkortelser og nyttige verktøy Klisjeer

Flyndre: Toppen av storseilet hvor storseilfallet påmonteres. Fokk: Trekantet seil foran masten på seilbåter og seilskip.

https://odertal.info/6606.php

Heterofil Å være heterofil handler både om praksis, tiltrekning og identitet. En heterofil person tiltrekkes av og forelsker seg i mennesker med et annet kjønn. Det vil si at en heterofil kvinne tiltrekkes av menn og en heterofil mann tiltrekkes av kvinner.

Eplegele av eplesaft

Heterofil eller heteroseksuell orientering er den mest utbredte seksuelle orienteringen. Påvirkningen fra engelsk var noe som for alvor skjøt fart utover 1950-tallet. Norsk slang etter 1980 Det var ikke før på 1980-tallet at forskere begynte å fatte interesse for slangen som fenomen.

Først ute var Tone Tryti, som skrev sin hovedoppgave om slang i 1982; denne ble senere omarbeidet til boka Norsk slang 1984. I 1985 utga Halvor Eifring en bok om narkotikaslang, kalt Høy eller stein? Den første av disse var Stine Aasheims hovedoppgave Kebabnorsk fra 1995 om slangen blant ungdommer i multietniske ungdomsmiljøer i Oslo. Termen kebabnorsk ble raskt både populær og utskjelt i media så vel som i akademia, og forskere har senere lansert fagtermen multietnolektisk norsk som erstatning.

Abdi Guleeds slangordbok fra 2013 fikk tittelen Den nye norsken. Artikkelen er over 11 år gammel Ungdom har ofte sitt eget språk. Nå kartlegges ungdomsspråket. Fortell oss om dine slangord.

SLANG FORKORTELSER Relaterte emner

Hopp til navigering Hopp til søk Denne artikkelen inneholder en liste over kilder, litteratur eller eksterne lenker, men enkeltopplysninger lar seg ikke verifisere fordi det mangler konkrete kildehenvisninger i form av fotnotebaserte referanser. Du kan hjelpe til med å sjekke opplysningene mot kildemateriale og legge inn referanser. Opplysninger uten kildehenvisning i form av referanser kan bli fjernet. Se mal:referanseløs for mer informasjon. Denne artikkelen trenger flere eller bedre referanser for verifikasjon.

SLANG FORKORTELSER Kommentarer:
Forfatter om Slang forkortelser
Bjørnsen fra Finnsnes
Siste nytt: min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er stricken. jeg liker dele interessante nyheter etterpå.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net