Maemo

  1. Mer om
Maemo

Maemo Høy kvalitetMaaemo er en norsk restaurant som ligger ved Annette Thommessens plass langs Schweigaards gate i Oslo. Den åpnet i 2010 og baserer seg på kortreist mat med Maten kan knapt bli bedre på nye Maaemo, men det kan andre ting plass i kåringen «World's 50 Best Restaurants Maaemo eies av kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang fra Danmark, investorene Bjørn Tore Furset og Jon-Frede Engdahl. Ordet Maaemo kommer fra Maaemo, Oslo: Se 542 objektive anmeldelser av Maaemo, vurdert til 4,5 av 5 på Tripadvisor og vurdert som nr. 8 av 1 442 restauranter i Oslo

Maaemo Wikipedia

Treningskultur Etter flyttingen har det skjedd endringer på det administrative planet. Siden 2017 har Niklas jobbet i kulissene for den nye Maaemo-organisasjonen, men var også med fra starten i 2010. Både jeg og Esben kjenner hverandre veldig godt, og vet hva den andre vil, på et profesjonelt plan, både når det kommer til design og drift, så det har vært en utrolig spennende prosess.

Så spennende at det er fristende å løfte blikket å allerede nå tenke veien videre. Koronasituasjonen gjorde gjenåpningen endog nervepirrende. Det å kunne ha full restaurant, selv på en tirsdag, uke etter uke, med bare norske gjester, er vi veldig takknemlige for. Det er faktisk noe vi snakker mye om, også fordi vi har ansatte fra hele verden som tar det som en selvfølge at en trestjerners restaurant alltid er fullbooket.

Review: Maaemo () A Dinner at the Chef's Table

Men både jeg og Esben har vært gjennom perioder hvor det ikke var det. Så at vi opplever det nå, i denne krevende situasjonen, preger oss, sier Niklas.

Sølvpuss med bakepulver

At åpningen av The Vandelay ble en umiddelbar suksess, hvor alt av bord var blåst ut på noen dager, så vel til frokost, lunsj som middag, kom selvsagt som nok en bekreftelse på at strategivalget er riktig. Interiørdetaljene på Maaemo 2. Det manglet ikke på advarsler om å åpne en restaurant, uansett hvor enkel serveringen er, som holder åpent fra 7.

Så hvordan tar man vare på personalet i en bedrift som får en slik flying start? En viktig ledelsesfilosofi for Maaemo de siste to årene, og nå også The Vandelay, er å holde på de ansatte. Det løser man ikke med penger, men gjennom at den enkelte utvikler seg, sier Niklas.

For å hjelpe de ansatte til å være forberedt på den fysisk krevende jobben som både kokk og servitør er, får alle tilbud om betalt trening. Men den syltynne terten med tartar av vellagret okse, karamellisert løk og pepperrot var også blant de beste appetittvekkerne vi har fått på lenge.

Små fylte terter har vi sett og spist på mange gourmetrestauranter det siste året.

Bytte batteri iphone hamar

Men Maaemo lager de bare enda litt tynnere, enda litt sprøere og enda litt bedre. Vi går opp trappen vi kom ned for en time siden, og en av veggene i ankomsthallen åpner seg. Bak døra ligger den 80 kvm store hovedrestauranten og venter på oss. Det er høyt under taket, men veggene er mørke, kjøkkenet er svart, bordene er i mørkt tre, stolene er svarte.

Maaemo av Esben Holmboe Bang (Innbundet)

Mange vil nok se på dette som en hule — men en lun og varm sådan. Første rett på bordet er en gammel klassiker for de som har vært på Maaemo før. Østersserveringen er en av få retter som har fått være med på flyttelasset fra Maaemo 1.

Det er smart å starte måltidet med en klassiker, som gjør at man kjenner igjen Maaemo og Esben. For etter at østersretten er spist opp starter det som er Maaemo 2.

Det kommer en rekke nye retter på bordet servert på vakre tallerkner laget av en av landets beste keramikere: Anne Udnes.

Hvordan komme til Maaemo i Oslo via Buss, Undergrund eller Jernbane?

Hun har laget tallerkener og skåler for Maaemo i flere år, og nå har hun laget en helt ny serie tallerkener i en helt ny stil til Maaemo 2. Tallerkener som fremhever maten, og som blir lagt merke til, uten at de stjeler oppmerksomheten fra rettene. Hun har nå brukt grovere leire, nye glasurer og lekt seg med nye former, noe som gjør uttrykket til rettene annerledes enn Maaemo 1. En stor og saftig sjøkrepshale tilberedt over åpen ild kommer servert med en nydelig kremet saus med smak av solbærblader.

Maaemo Cultura Bank

Etterfulgt av kamskjell, rømmegrøt og andebryst. In this weeks episode of Four Hands Menu the Norwegian three star chef goes to Bangkok to team up with one of Asias most interesting creators.

I relasjon: Dekklåven

Very exciting 🙌 Link in bio ✨ Repost the. Anders har også tidligere skrevet om sitt besøk på Maaemo — klikk HER og sjekk hva han skriver fra sitt besøk der. Her kommer en bildekavalkade over de rettene jeg fikk servert i 2012. Stjerneløs etter flytting Dette er femte år på rad at Maaemo går i pluss på driften, etter å ha gått i minus i perioden 2010 til og med 2014. Før skatt sitter Holmboe Bang og Maaemo igjen med rekordhøye 953.

https://odertal.info/davypomiv.php

Den forrige rekorden ble satt i 2016, da resultatet før skatt landet på litt under 400.

MAEMO Relaterte emner

Bak ligger en nøye gjennomarbeidet strategi på flere plan Aase E. Jacobsen 31 Oktober 2020 - 16:58 At Niklas Johansson smiler, har han all grunn til. Som general manager for Norges fremste gastronomiske fyrtårn, Maaemo, og Oslos mest populære restaurant, The Vandelay, som på de fire første åpningsdagene i september hadde 1000 gjester innenfor den rosa døren, leder han et selskap i sterk medvind, midt i den for norsk restaurantbransje vanskeligste tiden noensinne. Restaurantbedriften fyller en halv underetasje i et av Bjørvikas nyere leilighetsbygg hvor Maaemo alene disponerer ca 1500 kvadratmeter. Esben Holmboe Bang feirer sine ti år på gastronomitoppen. Med 60 ansatte fordelt på de to enhetene som er rigget for minst 50, kanskje opp mot 80 millioner i omsetning på årsbasis mot 24 millioner for Maaemo i siste fulle driftsår, snakker vi om en mellomstor norsk bedrift, men ikke en hvilken som helst bedrift. Uløselig knyttet til navnet Maaemo er Esben Holmboe Bang, som sendte Norge opp i den øverste gastronomiske verdenseliten da tre Michelin-stjerner ble sikret i 2016.

MAEMO Kommentarer:
Rapportert den Maemo
Nordal fra Steinkjer
Les også min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Jonglierclub. jeg liker utforske norske bøker sterkt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net