Test Av Sluker

  1. Mer om
Test Av Sluker

Test Av Sluker BedårendeKonklusjon: Hva er Norges beste sluk til ørret? Når vi setter antallet fanget ørret opp mot antallet kast, er det to sluker som skiller seg Det finnes mange «tester» og kåringer av Norges beste sluker. Disse kåringene er selvsagt bare tull. De har tross alt ikke min favorittsluk Kun en sluk fikk innpass i konkurransen, Atomsilda. Jeg kunne tatt med flere sluker, men av erfaring fisker sluker som Møresilda, stingsilda, Herring Jig Spesial Classic vant sluktest. For andre gang på rad, går en Sølvkroken-sluk til topps når Villmarkslivs lesere tester norske sluker Topp 5 ferskvannssluker · God ørretfanger! Skulle jeg likevel forsøke å rangere de beste ørretfangerne mine, så må jeg ta et forbehold eller to

Som en allrounderstang er halvaksjon optimal, du har god presisjon og følsomhet, samtidig som du har kraft i kastet og motstand når fisken krokes. Av det vi har sett så er halvaksjon det vanligste alternativet i Norge per i dag. Stangens lengde Det er også viktig å tenke på hvilken lengde en skal ha på fiskestangen. Dette vil nemlig ha en del å si på hvordan fiskestangen er i bruk.

Sluksett spinnersett

Vi valgte konsekvent å bare gå for skjesluker denne gangen 3-12gr, og utelot med vilje sildesluker, wobblere og lignende. Jakten på Norges beste sluk til ørret Til sammen har de 14 slukene blitt kastet ut i vann, sjø og elv 51 559 ganger i løpet av testperioden.

Testvinneren fikk totalt 58 ørret på land, hadde 56 napp og ga også åtte bonusfangster abbor, røye og vederbuk. Den negative opplevelsen var det Sebile som ga, dau som ei sild og ikke antydning til interessant for ørreten på noen av turene, mener Margrethe Jønsson. Med andre ord: en sluk å regne med! Denne gangen er rekkefølgen byttet om. Sølvkroken Spesial er årets testvinner en gammel klassiker som har vært på markedet siden Hvor mange ørreter den har på samvittigheten, er usagt, men det er antagelig mange, og den ørretfisker finnes vel knapt som ikke har et eksemplar eller to i slukboksen.

Den er god å kaste med, går fint i vannet, og flere av testerne har påpekt at den kroker godt. Møreungen var nummer to i 2011 og får samme plassering i år.

Tommee tippee tåteflaske

Tidligere fagredaktør i Villmarksliv, Dag Kjelsaas, har ikke prøvd nykommerne, men etter et kjapt blikk på slukene, er han ikke i tvil: Hugget kan være en spennende outsider, mens han vender tommelen ned for Zazaa Trout: Den ser veldig fin ut, men min erfaring med lignende sluker er at de ikke fisker så bra.

Jeg tror de vrikker for dårlig i vannet. Grunnen er ganske enkelt at de forskjellige sluk-typene beveger seg forskjellig i vannet. Jeg vet at mange har forkjærlighet for en sluktype og holder seg til denne nesten uansett forhold. Jeg mener imidlertid at du kommer mye lengre, og fanger mer fisk, hvis du avpasser valget etter forholdene i vannet.

Valg av sjøørret

Varier derfor slukvalget etter hva sjøørreten spiser, årstid, lysforhold, vanntemperatur og sikt i vannet. Sveiv inn med litt pilkete bevegelser.

De jeg har vist frem over imiterer i all hovedsak sild, brisling eller fiskeyngel. Typiske fiskearter som holder til ved nesten alle typiske sjøørret plasser som områder med rullesten, i sund rundt odder eller skjær.

https://odertal.info/5591.php

Men skal du prøve deg langs strendene vil jeg anbefale deg å teste en tobis! Denne type sluk og kystwobbler er meget populært i våre naboland men her til land er den nok litt i skyggen av de jeg har nevnt over. Begge slukene er designet i Danmark av 2 meget kjente og dyktige sjøørretfiskere. Slender er designet av Jan sørensen, samme person har også designet Lawson Gnome.

Det betyr i korte trekk at disse slukene er spesialtilpasset det skandinaviske fisket.

10 sleipe slukknep for treg ørret

Slender er en lang skjesluk og MO coast tobis er en kystwobbler. De har nesten den samme gangen men du kan fiske litt saktere og grunnere med MO tobis. Fisketips tobis: Tobis er en litt merkelig og langstrakt fisk. Den forekommer i flere forskjellige arter men den som er av interesse for oss som fisker sjøørret er den kystnære varianten. Unngå å kaste matrester og fett i kjøkkenvasken.

Hertz oslo sentrum

Tørk fettet opp med papir eller la det størkne, deretter skal det i søpla sammen med matrestene, forklarer Taktaz. Oppskrift på smusspluggene: 1 dl fett fra 25 år gammelt avløpsrør Lett smussplugg: 1 dl fett fra 15 år gammelt kjøkkenrør 1 dl hår.

Last ned også: Koronatest skien

Kun en sluk fikk innpass i konkurransen, Atomsilda. Jeg kunne tatt med flere sluker, men av erfaring fisker sluker som Møresilda, stingsilda, Herring Jig, Sølvkroken spesial m. I tillegg ble Loftus Cobra påmeldt konkurransen i siste liten, noe pga.

Testen foregår i et fiskevann med ørret på 2-5 hekto. Perfekte forhold og nydelig oterbris.

TEST AV SLUKER Relaterte emner

Jakten etter den perfekte sjøørretsluk! Hva er den beste sjøørretsluk? Om jeg hadde tatt en 10 er for dette spørsmålet kunne jeg fylt opp mangt en slukboks. Det fines dessverre ikke den perfekte sluk men det fines sjøørretsluker som fungerer sinnssykt bra under de rette forhold. Her presenteres slukene jeg bruker i mitt daglige fiske og en forklaring om når og hvorfor jeg bruker de. Sjøørretsluk -Mine favoritter! Bli rosareke medlem!

TEST AV SLUKER Kommentarer:
Rapportert den Test av sluker
Hammer fra Hammerfest
Se gjennom min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Cowboy. jeg liker lese om Norge bittert.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net