Leddsetning

  1. Mer om
Leddsetning

Leddsetning BeskyttetEn leddsetning er i lingvistikken en setning som ikke kan stå alene. Den er alltid en del av en hovedsetning, en annen leddsetning eller en frase. En leddsetning er altså en del av en annen språklig enhet En leddsetning står som ledd, eller som deler av ledd, i andre setninger. Eksempel 1: Helsetning: Jeg fikk vite at du ikke kunne komme Leddsetninger er altså setninger som ikke gir mening om de står alene, men som er ledd i en større helhet. Leddsetningene faller i tre grupper b) En leddsetning kan ikke stå alene. Helsetninger må minimum bestå av verb og subjekt: Rita spiser. Eksempler på ulike typer En leddsetning er i lingvistikken en setning som ikke kan stå alene. Den er alltid en del av en hovedsetning, en annen leddsetning eller en frase

Mens du ser ut til å satt deg fast i tanken om at kommaregelen snakker om A. Kommaregler Når leddsetningen står først, skal det være komma: Dersom du fortsetter å bråke, så må jeg ringe til foreldrene dine.

Ved å bruke sykkel, får du god trim. Å presse noen til å skrive uten å ha noe på hjertet er ikke lurt. Sett komma mellom ledd i en oppramsing dersom du ikke bruker konjunksjon: Berit, Else, Gerd eller Marit.

leddsetning grammatikk Store norske leksikon

Uavhengig av reglene ovenfor skal komma settes når det er nødvendig for å hindre misforståelse: Vi har en hund, og en papegøye som kan snakke. Hun forteller at hun ikke reiser i morgen.

Når vi kommer hjem, skal vi spise middag. I leddsetninger er ordstillinga helt fast, og vi flytter aldri noen ord selv om vi kan flytte hele leddsetninga: Andreas jobbet hardt fordi han ville ha gode karakterer. I leddsetninger er setningsadverb før verbet: Yang synes at Linda alltid er så snill med ham.

Leddsetning med eller uten at Legg merke til at at ikke alltid er obligatorisk.

begrep: leddsetning

Likevel er dette ei leddsetning. Husk riktig ordstilling selv om setninga mangler subjunksjon.

https://odertal.info/3379.php

Jeg tror at hun ikke liker svigermora si. Takk for din påmelding. Du vil snart motta nyheter fra oss i Kommunikasjonsforeningen.

Menneskelig testing

PR-PRAT Førstehjelp for kommatrengende Jeg trodde kampen om kommaet var tapt, inntil en skarve kommaquiz fikk meg til å skjønne at komma er noe som engasjerer. Skriver du i jobben, gjør det seg dårlig med kommafeil. Hvem det er vet vi ikke.

Tåsen klinikken

Om hun kommer, vet ingen. De sa at det var sant.

LEDDSETNING Relaterte emner

Komma Komma Komma gir leserne pauser og gjør det enklere å forstå hva som hører sammen, og hva som ikke gjør det. For å forstå kommareglene er det nyttig å vite hva en helsetning og en leddsetning er. En helsetning er en setning som kan stå alene og gi mening. En leddsetning er også en setning, men den fungerer alltid som en del av en helsetning og kan følgelig ikke stå alene. Eksempel på helsetning, der første delen frem til komma er en leddsetning.

Leddsetning
LEDDSETNING Kommentarer:
Forfatter om Leddsetning
Odden fra Tromsø
jeg elsker lese romaner irritert. Se over min andre innlegg. En av mine hobbyer er Insektensammeln.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net