Krossobanen Rjukan

  1. Mer om
Krossobanen Rjukan

Krossobanen Rjukan PopulærContent [hide]

Snarveien til Hardangervidda Krossobanen er Nordens eldste og mest originale to-tausbane som fremdeles er i regulær trafikk. Banen består av en blå (Blåbæret Krossobanen er Nord-Europas første totausbane. Det var en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, så de kunne komme opp i sola vinterstid Krossobanen er Nord-Europas første taubane. Navnet har den fått etter gårdsnavnet Krosso. Den ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne Krossobanen er Nord-Europas første kabelbane. Den ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, slik at de skulle kunne komme seg Krossobanen - Rjukan, Rjukan, Norway. 4279 likes · 65 talking about this · 7833 were here

Hardangervidda is Europe's largest mountain plateau of 8.

Krossobanen, Rjukan shishlov.info

Navnet har den fått etter gårdsnavnet Krosso. Den ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, slik at de skulle kunne komme seg opp i sola i vinterhalvåret.

Har du lest dette? Solfesten rjukan 2017

Nedre stasjon ligger på 385 moh. Om du bor på Gaustatoppen Sportell vil du motta ett gratis dagspass pr opphold hos oss! Du kan ta med både sykkel og ski i Krossobanen, og benytte deg av alle naturopplevelsene Hardangervidda gir.

Kid voksduk

Den tar deg til toppen av Gaustatoppen på 15 minutter. Spennende for hele familien. I området rundt Gausta finner du sykkelstier egnet for både terrengsykkel og landeveissykkel.

Krossobanen A/S

Sett deg så godt til rette på sykkelen og peil ut retning mot Kalhovd turisthytte. Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport videre innover vidda Hytta er også et populært reisemål for sykkelturister som ønsker å kombinere syklingen med fotturer i et praktfullt fjellterreng. De første to kilometerne er den tøffeste utfordringen for både barn og voksne, her stiger det et par hundre høydemeter før tregrensa er nådd og vidda åpner seg opp.

Strekningen er småkupert og veien er godt skiltet og god å sykle på og nå har du vidda foran deg, klar for å bli oppdaget. Og nå er det meste opp til deg selv og hvor lenge du har tenkt å bli og hvor langt du vil sykle.

Det er teltplasser over det hele så valget er ditt. Oppe på Hardangervidda kan du velge og vrake i gode leirplasser Foto: Håkon Nordby Men vi utforsker videre innover vidda.

Jernbaneskolen

Eller man kan nøyes med Gvepseborg Cafe og Restaurant, som ligger ca 100 meter fra stasjonen. Man kan også sykle ned fra toppen, sykkelutleie i Rjukan Les merMindre Kalender Ordinære åpningstider: 1.

Denne er låst med bom etter et par hundre m. Fortsett på Kraftledningsveien ca 2 km før man tar av oppover stien.

https://lndc.us/noqacoh.php

KROSSOBANEN RJUKAN Relaterte emner

Man kan naturligvis gå opp og ned samme vei, ellers kan turen kombineres med Krossobanen, Ryes vei anleggsvei under Krossobanen, Haddelandsveien sti østover fra Gvepseborg, forbi solspeilet og ned til Rjukan sentrum eller vestover til Rjukan Fjellstue. Turen stiger ca 500 m, og vegetasjonen forandrer seg tydelig langs stien. Fra Krosso går man vestover fra parkeringsplassen inn på Kraftledningsveien. Denne er låst med bom etter et par hundre m. Fortsett på Kraftledningsveien ca 2 km før man tar av oppover stien.

KROSSOBANEN RJUKAN Kommentarer:
Redaktør på Krossobanen rjukan
Schmidt fra Hamar
Se gjennom min andre nyheter. Jeg trives Kampfspiel. jeg liker lese bøker dyster.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net