Jostein Soldal

  1. Mer om
Jostein Soldal

Jostein Soldal GlamorøsProff.no gir deg rolleinformasjon om Jostein Soldal. Se hans roller (8) og relasjoner (15) i næringslivet - og hvilke bransjer Jostein Soldal er aktiv i Kommunikasjonssjef Jostein Soldal 1964) begynte som kommunikasjonssjef i Apotekforeningen i august Jostein har 8 roller i norsk næringsliv. Størst omsetning har Trolltunga Hotel AS som Student ved University of Bergen (UiB). Sibelco EuropeUniversitetet i Bergen (UiB). Bli med for å knytte kontakt ApotekforeningenUniversity of Oslo (UiO). Oslo, Oslo, Norge497 forbindelser

I dag føler jeg at jeg har tilstrekkelig oversikt over mors medisinering. Og jeg tror jeg er nokså påpasselig med bruken hennes. Men det kan jo bli mer utfordrende hvis hun skulle trenge flere medisiner, avslutter hun.

Hardanger Folkeblad

Egen informasjonstjeneste for pårørende i England Hvordan kan du kommunisere med en pårørende som har vanskelig for å snakke, eller som er døv? Har du som ulønnet omsorgsperson noen rettigheter økonomisk? Hva slags omsorgsarbeid kan jeg som pårørende utføre og når bør profesjonelle omsorgsarbeidere overta?

I England kan pårørende ringe gratis til en servicetelefon for å få råd og praktiske tips. Telefonen er åpen kl 8 21 på hverdager og i helgene. Telefonen er et resultat av økt fokus på den rollen som ulønnede omsorgsarbeidere har.

Andre tips er hjelp til å finne fram til gratis omsorgstjenester og hva slags tjenester som koster penger, blant annet. Nettstedet inneholder også blogger og videoer om sykdom, helse og omsorg.

Vaksinasjon: Er terskelen for høy?

National Health Service, som står bak tilbudet, er det statlige helsevesenet i Storbritannia. På Alliance apotek Carl Berner har «Gunnar» fått et tilbud som er tilpasset ham. Tilgjengeligheten er blitt mye bedre etter at flere apotek i Oslo nå utleverer LAR-legemidler, mener han. Jeg henter ut metadon på Alliance apotek Carl Berner selv om det ikke er det nærmeste apoteket.

Her kan jeg komme når som helst innenfor åpningstidene og hente ut «rødsafta», sier Gunnar. Han ønsker å være anonym.

Apotekene i Norge by Jostein Soldal

Han og samboeren gjennom 35 år har arvet en hytte på Østlandet hvor de tilbringer hele sommeren. Selv om Apotekforeningens tidsskrift kun ligger på apotekenes lunsjrom, vet man aldri hvor det kan havne og hvem som kan lese det. Jeg vil ikke at noen skal gjenkjenne meg der nede. Hytta er frisonen vår, sier han.

Over 20 apotek må holde stengt

Hit kommer LARkunder som får utlevert medisiner hver dag. Avdelingen er åpen mellom 9 og 12. Jeg er veldig fornøyd med at apoteket har en egen inngang for oss LARpasienter. Det er diskret og fint. Men jeg henter metadonen min én gang i uken, og har inngått en avtale med farmasøyten som står for metadonutleveringen. Jeg kan komme når jeg vil på dagen før klokka og hente ut medisinen min.

Det passer bedre for meg, og det er helt greit for de apotekansatte.

Cautus Geo og Cowi skal overvåke Bryggen i Bergen

Jeg trekker kølapp, og farmasøyten henter en pose med syv små metadonflasker i fra bakrommet. Det er ingen som ser hva som er oppi posen, sier Gunnar. Det er to sorter som er ferdigblandet, Metadon Martindale og en metadon fra Den norske Eterfabrikk.

I tillegg har apoteket egen dispensermaskin. Dispenseren er linket til PC-en slik at man med et tastetrykk gir pasienten nøyaktig dose. Denne metadonen blandes ut med solbærsaft, derav navnet «rødsafta». Alliance apotek Carl Berner har 75 legemiddelassisterte pasienter. Mellom 20 og 30 pasienter benytter seg av «dispensermetadonen».

Andre tjenester Gunnar er snart 60 år gammel. Han har vært rusmisbruker siden han var 18.

https://odertal.info/xedybymu.php

Jeg droppet ut av skolen som 13 åring for å forsørge familien min. Jeg hadde fast jobb fram til jeg var noen og tjue. Etter det har det ikke vært så lett. Nå lever jeg på minstepensjon, sier han, og legger til: Det er ikke så mange igjen av sånne folk som meg.

I relasjon: Akupunktur lønn

De fleste jeg kjenner på min alder er døde, sier han. I 1999 kom han inn under LARordningen. Jeg prøvde lenge å komme med på ordningen. Jeg skjønte at jeg ikke kom til å overleve stort lenger.

Men det var mye strengere før. Man måtte være nykter i 14 dager før man kunne få metadon. Jeg klarte ikke det. Kona og jeg hadde tatt kontakt med en brukerorganisasjon i København, og de hadde ordnet oss inn på metadon-ordningen der og skaffet oss leilighet og alt mulig.

I siste liten fikk vi begge to plass her i Norge, sier Gunnar. Skjemavelde Han forteller at mye av dagene går med til å fylle ut skjemaer, finne ut av ulike ordninger og kjempe for ulike rettigheter og sende inn klager. Det siste vi har fått er gratis tannlege for rusavhengige. LAR-pasienter har ofte dårlig tannhygiene, og får lett karies og dårlig tannkjøtt. Det er ikke alle LAR-pasienter som vet at de har rett til gratis tannlege.

Her burde LARsentrene og apotekene samarbeidet om en brosjyre som apotekene kunne delt ut til oss når vi er innom og henter medisinene våre, sier han. Som tidligere tung rusmisbruker, forteller han at det er mye i kroppen som ikke fungerer. For mange av oss kunne det vært lurt å ha venteresepter på apoteket. Dermed hadde vi sluppet å gå til lege. Jeg har for eksempel rosenbetennelse i beina.

Canal digital kabel hjemme parabol på hytta

Det betyr at jeg må gå med støttestrømper og passe på så jeg ikke får sår. Og noen ganger får jeg ekstra mye betennelse. Da er det viktig å bli behandlet så fort som mulig med penicillin eller antibiotika. Jeg har gardert meg nå, og har alltid en pakke med piller liggende hjemme. Men det kunne vært lurt om apotekene hadde noen slike venteresepter etter avtale med lege, sier Gunnar.

Engasjert I 2002 var han med og startet Oslo Brukerorganisasjon, men det er ikke noen drift der nå. Det er ikke noe vanskelig å få folk til å være med i organisasjonen, men det er vanskelig å enes om et felles, demokratisk system og regler.

Vi er nok en gjeng med individualister som ikke liker å gå på kompromisser, sier han. Kampsaken for fremtiden er å få metadon utlevert som piller. Han forteller at i mange land er det forbudt å blande husholdningssaft og metadon. Jeg er så lei av at LAR-systemet ser på oss pasientene som en ensartet gruppe. De sier at de er så redd for at pillene skal komme ut på det svarte markedet.

Men de fleste LAR-pasientene trenger jo medisinen sin selv, avslutter han. Hva er LAR-behandling? Metadon er et syntetisk stoff som ble produsert første gang i Tyskland under 2. Metadon har liknende effekter som morfin, og brukes fortsatt enkelte steder til behandling av f. Metadonbehandling er en del av legemiddelassistert rehabilitering LAR som tilbys personer som er avhengige av heroin og andre opiater. Også psykologiske og sosiale tiltak inngår i LAR. Metadon ble brukt i økende grad etter at LAR ble introdusert i Norge i 1998, men har til dels blitt erstattet av buprenorfin Subutex de siste årene.

Samtidig er det registrert en økning i antall overdosedødsfall hos personer som har brukt metadon. Men kun en mindre del av disse overdosedødsfallene gjelder personer som har et tilbud i de forskjellige LAR-tiltakene. Bakgrunnen kan være at metadon også misbrukes som rusmiddel og finnes på det illegale markedet, hovedsakelig grunnet videresalg av forskrevet metadon.

Kilde: Apotekforeningens tidsskrift Nr Side 19 18 kunder institusjon Fint med lokalt apotek Helseinstitusjonene er en kunde man sjelden ser, men som like fullt er en viktig apotekkunde. Institusjonskundene står for 5 prosent av omsetningen i primærapotekene, og handlet i fjor legemidler for 682 millioner kroner her.

De viktigste kundene er sykehjem, kommunale helseinstitusjoner, lege- og tannlegekontor. Av Jostein Soldal, Apotekforeningen Gipø bo- og behandlingssenter ligger landlig til, med åkre som så smått begynner å grønnes på alle kanter.

Sykehjemmet midt på Nøtterøy i Vestfold har 117 plasser fordelt på kort- og langtidsopphold. Det er både demensavdelinger og somatiske avdelinger. Blant de 200 ansatte, finner vi medisinromsansvarlig sykepleier Kari Ann Østevik. Hun har en 20 prosent stilling ved sykehjemmet for å holde orden på legemiddellogistikken, en funksjon hun har hatt i to år.

Men det hender vi bestiller enkelte varer, som kosttilskudd, fra andre når vi får gode rabatter, forteller Østevik. Gipø bo- og behandlingssenter har nærmere 500 ulike legemidler på lager, og supplerer lageret med ukentlige bestillinger til apoteket.

En bestilling inneholder ofte forskjellige legemidler. Vi fakser over bestillingen med leges underskrift, og har varene hos oss 1 2 dager senere. Dette fungerer veldig bra. En av fordelene med å bruke et lokalt apotek, er at det er lett å etterbestille hvis vi går tom for et legemiddel. Da er det bare for legen å ringe, og vår sjåfør kan hente det med en gang, sier Østevik. Gipø ligger fire kilometer fra Apotek 1 Nøtterøy. Gipø har et årlig legemiddelbudsjett på 1,1 millioner kroner.

https://odertal.info/halsbetennelse-uten-mandler.php

Østevik er opptatt av at sykehjemmet får så gode priser som mulig, og kunne ønske at rabattene fra apoteket var enda bedre på enkelte produkter. Men vi får veldig god service, og apoteket har stort sett alltid de varene vi bestiller. Samarbeidet er ubyråkratisk, og det er praktisk at de ansatte der kjenner meg.

Det gir oss sanntidsdata om hva som foregår under bakken, sier markedsdirektør Stein B. Nå er alle sensorene overtatt av Cautus Geo. Andre er kommet til senere. I mars gjorde vi hovedtyngden av installasjonene.

All data som automatisk registreres samles i sanntid i Cautus Web. Der gjøres all data om til informasjon, sier Lars Krangnes i Cautus Geo. Se oversikten over stengte apotek her Irene Hope er leder i Farmasiforbundet i Parat. Hun er bekymret for utviklingen i apotekene. Så det er flere som går rundt som smittekilde på apotekene. Det er ikke grunn til å kjøpe flere munnbind enn man tror man har bruk for, for å hamstre. Det kan oppstå kortvarige lokale mangler på munnbind i enkeltapotek, men apotekene vil få fylt opp hyllene i løpet av kort tid, slik situasjonen er i dag.

Barna fikk med seg lusekam og spørreskjema hjem, og over 20. Men hele 36 prosent svarte i 2008 at de hadde hatt lus én eller flere ganger. Det er trolig ikke de samme som blir rammet hele tiden. De fleste har hodelus i en ganske kort periode før de oppdages og blir behandlet, sier Rukke.

JOSTEIN SOLDAL Relaterte emner

Cautus Geo har i samarbeid med Cowi overtatt overvåkingen av Bryggen i Bergen. Cautus Geo og Cowi jobber nært sammen på Bryggen i Bergen. For 20 år siden gikk alarmen. Riksantikvaren tok grep. Store setningsskader var avdekket.

Jostein Soldal
JOSTEIN SOLDAL Kommentarer:
Forfatter om Jostein soldal
Hansson fra Haugesund
Jeg trives lese om Norge modig. Siste nytt: min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Indoor Percussion Ensemble.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net