Jul I Skomakergata Skuespillere

  1. Mer om
Jul I Skomakergata Skuespillere

Jul I Skomakergata Skuespillere ProfesjonellJul i Skomakergata er en norsk TV-serie for barn i 24 deler, en såkalt julekalender, produsert av NRK. Den ble sendt første gang i 1979, deretter i 1981, 1984, 1988, 1993, 1998 og i 2003. Manuset og musikken er ved Bjørn Rønningen Skomaker Jens Petrus Andersen Skuespillerne Tone Elisabeth Eriksen og Marius Kleppe Kolstad var bare 15 og 10 år gamle da de var med i «Jul i Skomakergata r er gått siden «Jul i Skomakergata» ble sendt på NRK første gang. av skuespillerne som hadde roller er i dag fortsatt skuespillere Klassikeren «Jul i Skomakergata», med skuespiller Henki Kolstad i hovedrollen, gikk på tv for første gang i 1979, og ble jevnlig sendt p

I flere år har jeg hørt folk mislike at Jul i Skomakergaten ikke blir sendt, og for ikke lenge siden ble det sagt fra Nrk at skomakerkalenderen aldri kom til å bli sendt igjen. Nå ser det ut som Nrk endrer standpunkt etter å ha oppdaget Facebook-grupper som ønsker serien tilbake, grupper som er på over 100 000. Utdannet som lærer begynte han som journalist og tekstforfatter. Noe som tok han til "Barnetimen for de minste" på NRK-radio, der han var med på å forme programmet med sine sanger og sine hørespill, og der han blant annet sang med Alf Prøysen.

Det virkelig store gjennombruddet kom når han også fikk slippe til på TV. I 1973 laget han serien om "Fru Pigalopp" som ble så suksessfull at han skrev 15 barnebøker om fruen, illustrert av Vivian Zahl Olsen.

Hun var innom for å hente egne tåspissko, som skomakeren hadde farget røde til juleforestillingen. For Tone som spilte Stine er det øvingen og den lærerike avvekslingen fra skolebenken som nevnes når hun henter frem minnene fra innspillingen.

Frydenbø bruktbil

I helgene var det dansetrening, mens ellers i uken hadde vi leseprøver og innspilling, mimrer hun. Det ble veldig naturlig for meg da jeg i en scene skulle kose mye med den. Når sant skal sies var det to hunder, fordi den første vokste så mye underveis i innspillingen at den til slutt hadde blitt for stor, sier hun lattermildt. Til neste år blir han selv bestefar. Henki Kolstad spiller hovedrollen som «Jens Petrus Andersen», en skomaker som har det travelt før jul, men som likevel tar seg tid til de mange som kommer innom verkstedet på besøk.

Her er Henriette Steenstrup i i Skomakergata»

Ansvarlig for forestillingene er Teater Winge. Blomsterhandleren og skomakeren baker pepperkaker sammen 16. Politimester Jeronimus Klinke. Trompetist i blæsekvartetten.

Opptatt av et ulastelig ytre, men og innstilt på et fast slag ludo en gang i måneden hos skomakeren i all hemmelighet.

Stresset og andpusten.

Else Kolstad snakker med sin avdøde mann

Oppofrende og tidvis kavete i væremåten. Ansvarlig for å bake et spesifikt antall smultringer til juleforestillingen 4367 i alt. Fløytist i blæsekvartetten. Har fire barnebarn og bruker hvite tresko. Figuren ligger tett opp til de rollevalgene Willie Hoel pleide å spille, siden mannen også var baker på si.

fineminner Snackstage:

Lastebileier Juel Hjul. Lokal fraktemann og Andersens fortrolige. Ber skomakeren ta vare på julegaven til kona Fridoline, et gjøkur. Meget presis herremann, alle kan stille klokken etter ham.

Statiner og q10

Snakker ganske bredt. Frøken Anti Hjul Tilla.

En noe spiss og kverulerende dame, som Andersen greier å «ta hull på» ved å vise henne barndomsminnene sine. Klarer hun å finne veien dit?

Handlekurv

Kevin har bestemt seg for at årets jul skal bli den beste noensinne, og han har forberedt seg godt. Allikevel blir den helt annerledes enn det var mulig å forestille seg! Det skjer mye i Svingen i desember. Linus og vennene hans baker blant annet enorme mengder pepperkaker, går julebukk, redder en rev og havner i bråk med Sletta-gjengen Emblas familie trues med å bli kastet ut hjemmefra.

Andre kjente rollefigurer var den snakkende tøffelen Tøfflus Åsmund Huser hadde stemmen og jenta Stine, spilt av Tone E. Etter 11 år borte fra skjermen, og egne protestgrupper på sosiale medier som krevde å få serien tilbake i førjulen, gjorde NRK den i fjor tilgjengelig på nett på NRK TV.

I 2014 fikk NRK 1200 henvendelser per brev eller telefon som ba om å få julekalenderen tilbake, ifølge Dagsavisen.

https://odertal.info/focyjuxov.php

JUL I SKOMAKERGATA SKUESPILLERE Relaterte emner

Feirer 40-årsjubileum i år Ser du hvilken legendarisk julekalender disse spilte i? Les deres herlige minner fra innspillingen av den folkekjære julekalenderen. I tillegg til avdøde Henki Kolstad ble mange av rollene spilt av kjente skuespillere, blant andre Nora Brockstedt som spilte torghandleren Fru Enebær og Knut Risan som spilte blomsterhandler Rosengren. Nylig møttes de tidligere barnestjernene for å dele de gode minnene fra innspillingen. Når Her og Nå møter dem, trenger de ikke mange sekundene før de er tilbake i barndommen — og på settet hos NRKs Store studio 40 år tilbake i tid. Det var også en egen snømaskin som sørget for at det ble skikkelig julestemning, sier Marius.

JUL I SKOMAKERGATA SKUESPILLERE Kommentarer:
Rapportert den Jul i skomakergata skuespillere
Lundberg fra Finnsnes
jeg liker lese romaner livlig. Anmeldelse min andre innlegg. En av mine hobbyer er Enduro.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net