Bessheim Turer

  1. Mer om
Bessheim Turer

Bessheim Turer KonseptueltTur og aktivitetstips i Jotunheimen. Bessheim ligg i Sjodalen, i Jotunheimen. Øvst i Sjodalen er du på 970 meter over havet Bessheim ligg like ved Besseggen i Jotunheimen. Vintersesongen varar frå 11. På Bessheim kan du gå på tur sommar som vinter. Spør gjerne etter turtips Start på Bessheim fjellstue, følg elven opp bak Bessheim opp til Bessvatn Bessheim ligg like ved Besseggen i Jotunheimen. Vintersesongen varar frå 11. mai 2021, og Gjendeguiden har guida turar til Besseggen kvar Men på grunn av dårlig vær og mye tåke, fant vi ut at vi skulle starte turen ved Bessheim fjellhotell og se hva dagen ville bringe

Hyttene har mellom 2 og 10 senger, og storleik og standard varierer mykje. På frokostbuffeten kan du smørje nistepakke og å få fyllt termos til dagens tur.

Kragerø buss oslo

Kaféen er open frå klokka 11. Dersom du ynskjer å reserverer bord til treretters middag, tek vi gjerne i mot bestillinga di dagen i førvegen. Øvst i Sjodalen er du på 970 meter over havet, og du er like ved tregrensa.

Du har mykje å velje i når det gjeld turmål. Alt frå stutte turar til krevjande ruter til nokre av dei høgaste fjella i landet. Det tek 10 minutt å kjøre opp på Valdresflya, som ligg på 1400 m.

Besseggen på laveste nivå

Går du frå Bessheim og opp til Bessvatnet, kjem du til grensa til Jotunheimen Nasjonalpark. Frå her ser du majestetiske Besshø på 2258 m. På andre sida av Øvre Sjodalsvatn ser du Sikkildalshø og Heimdalshø, som også er fine turmål.

På Bessheim kan du gå på tur sommar som vinter.

Bessheim Fjellstue

Spør gjerne etter turtips! E-post Andre apper Vi startet fra Bessheim kl 09. På lengre turer tar vi med ekstra skift, fleecjakke, vindjakke, regntøy og noe å ha på hodet og hendene. Vi pakker med oss niste, varmt vann til te eller kakao, nøtter, sjokolade, brus og vann.

På de fleste fjellturer går vi med kort eller langermet ulltrøyer, turbukse, ullsokker og fjellstøver. Med det vi har på oss og det vi har i sekken er vi er rustet for det meste av vær som måtte komme. Nesten 1300 meter stiger den rett opp fra Gjende, og kommer man kjørende nordover over Valdresflye, får man virkelig inntrykk av dimensjonene.

Mot sør er det bratte steinrøyser og snøfylte raviner som dominerer.

https://lndc.us/gizosycut.php

Østsiden er enda brattere, med skrenter, snøfonner og steinur. I nord­øst ligger den vesle Besshøbrean, flan­kert av to rygger som begge danner en grei atkomst til toppen. Du kan også ta båten tilbake til Gjendesheim og overnatte der. Ellers er det mange fine topper rundt Memurubu du kan utforske, for eksempel Surtningssue.

Bessheim til Memurubu via Besseggen

Surtningssue er en fantastisk topp og regnes som en av Jotunheimens fineste topper. Fjellet er landets syvende høyeste topp med sine 2368 m. På toppen har du en helt ubeskrivelig utsikt over hele Jotunheimen på en klar dag. Mange har gått Besseggen fra før eller ønsker å gå mer alene, så hvorfor ikke prøve noe nytt denne gangen? Se vår liste over de forskjellige turene i området.

Vinter ved Besseggen Åpne turisthytter, preparerte skiløyper, og utstyr til utleie Flere av de fineste turene tar du på vinteren med ski på beina. Vil du ha en skikkelig langtur, så tar du fatt på Høgruta Jotunheimen. Eller kanskje vil du prøve hundekjøring eller fatbike?

Dag 1: Gjendesheim

Turen over Besseggen er en av de mest populære fjellturene i Norge. Omtrent 50 000 mennesker går denne turen hvert år. Den vanligste ruten over Besseggen starter på Gjendesheim, med båt til Memurubu, for å gå tilbake over eggen. Høyeste punkt går opp til Veslfjellet 1743 moh.

Glenn jørgen sandaker

Her sørget vi for å fylle opp camelbacken fra bekken og vi fikk i oss litt gel, vestlandslefse og sportsdrikk før den lange og harde bakken til Norges tak ventet.

Midt i bakken begynte magen å bli trøblete pga all sportsdrikken og gelen, og tempoet sank et par hakk. Men, frem måtte vi jo, og etter drøye tolv og en halv time nådde vi toppen av Galdhøpiggen 2469 moh. På toppen møtte vi en annen turgjeng - de første menneskene vi hadde sett så langt på turen. Toppen av Galdhøpiggen Fra toppen av Galdhøpiggen kjørte vi tilbake til Keilhaus topp, før vi svingte inn i sørflanken og ned til Svellnosbrean.

Her ventet ytterligere tre 2000-meters topper, og det var første gangen på turen vi virkelig skjønte hvor lang tur dette egentlig er.

Etter mye slit, tom mage og noen flotte nedkjøringer kom vi frem til Leirvassbu etter ca 16 timer.

BESSHEIM TURER Relaterte emner

Tur 3,5,7 og 9 har start med frammøte på Bygdin høyfjellshotell. Turen starter på stølen ved Beitostølen og vi rir til Bygdin på dag 1. Dag to går langs Jotunheimveien til Haugseter. Her rir vi i små grupper og det er gode muligheter for trav og galopp. Etter lunsj tar vi en tur opp på Urekkollen — et fint utsiktspunkt. Dag tre går nordover til Bessheim Fjellstue.

BESSHEIM TURER Kommentarer:
Rapportert den Bessheim turer
Hanssen fra Arendal
Vennligst sjekk min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Cowboy. Jeg nyter dele interessante nyheter oppover.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net