Haukeliekspressen

  1. Mer om
Haukeliekspressen

Haukeliekspressen VellykketNW180 Haukeliekspressen stopper i Asker, Drammen, Kongsberg, Åmot, Seljord, Haukeli, Røldal og Aksdal før bussen ankommer Haugesund. Søk avganger og bestill Haukeliekspressen er en ekspressbussrute mellom Haugesund og Oslo via Haukelifjell som drives av Telemark Bilruter og Tide Buss. Ruta er en del av nettverket til NOR-WAY Bussekspress, der den har rutenummer NW180. Den er hovednerven i busstilbudet Vi gir deg mulighet til å reise med buss i Norge. Kjøp bussbilletter, søk etter reisemuligheter, finn din rute og avganger, rutetabeller og ruteinfo Haukeliekspressen Rutetrasé: Haugesund - Haukeli - Åmodt - Seljord - Oslo/Skien/Tønsberg/Kristiansand S. Ekspressbussene er et prisgunstig og komfortabelt Linje 180 Haukeliekspressen stopper bl.a. i Asker - Drammen - Kongsberg - Åmot - Seljord - Haukeli - Røldal og Aksdal før den ender opp i Haugesund

Hauge vedgår det er uheldig at prisane er forskjellige.

Reiseinformasjon

Me har fått nokre tilbakemeldingar og har tatt denne problemstillinga opp med Skyss. Målet er å finne ei betre løysing for dei reisande, seier Hauge. Selskapet vil ikkje svara på om det er det private selskapet, eller det offentlege Skyss, som får dei ekstra inntektene av at passasjerar betalar dobbel pris.

Møt opp i god tid slik at bussen kan køyre til rett tid, og ha billett, pengar, kort og ev. Gratis kaffe til alle våre passasjerar ombord i Haukeliekspressen, Oslo- Haugesund. I kafeen får du ekte husmannskost, middag, lunsj, påsmurt og à la carte. Tar du Haukeliekspressen frå Oslo, Bergen eller Haugesund?

I oktober 1992 fikk Haukeliekspressen konsesjon for nattrute alle netter i uka, etter at det hadde vært en prøveordning med natt til lørdag og mandag siden 1989.

Odda Tide Reiser overtar Haukeliekspressen

Voss — Kristiansand utgikk, men Setesdalsekspressen gjenoppstod på strekningen Haukeli — Kristiansand, kjørt av Setesdal Bilruter alene. Fra da ankom den Haukeli for å korrespondere med bussen vestfra og ventet der til bussen østfra kom, og deretter returnerte til Kristiansand.

Passasjerene som for eksempel skulle reise fra Kristiansand til Haugesund fikk derfor en del ventetid i Haukeli, men det ble samtidig mulig å reise mellom Setesdal og Vest-Telemark. Bussene på den avgangen startet i Haugesund 13:00 og Oslo 14:00. Den nye avgangen startet i Haukeli 7:00 og var i Oslo 12:25, og returnerte fra Oslo 16:30 med ankomst Haukeli 21:40. I tillegg fikk Haukeliekspressen lov til å ta opp lokalt reisende mellom Bø og Oslo.

https://lndc.us/sovukusyn.php

I forbindelse med introduksjonen av den nye avgangen ble lokalrutene i Vest-Telemark tilpasset til å fungere som matebusser for ekspressen. Den nye ekspressen hadde avganger hver time i begge retninger mellom Seljord og Norsk Hydro på Herøya, inspirert av TIMEkspressen mellom Notodden og Oslo som hadde startet opp i august året før. I 2003 ble det gjort endringer på rutene, blant annet for å møte en begynnende svikt i passasjertallene.

Dette ble oppnådd ved å sløyfe matpausen og å kun tillate stopp på et begrenset antall holdeplasser, i hovedsak der det var korrespondanse med andre busser.

Uavklart om Haukeliekspressen

Matpausen ble flyttet tilbake til Åmot og direkteavgangene ble sløyfet, samt at bussene droppet å kjøre innom Drammen sentrum og i stedet stoppet ved Kjellstad i Lier. Før denne endringen tok det opp mot ni og en halv time mellom Haugesund og Oslo, ned mot åtte timer med direkteavgangene, mens det etterpå tok rundt åtte og en halv time.

Stina blogg

Bussbytte på Seljestad vektstasjon. Festeanordninger i buss er konstruert i samsvar med Bussdirektivet, vedlegg 7, Om universell utforming av motorkjøretøy. Det hender det går reservemateriell i form av busser registrert før 1.

Reiseinformasjon

Rettslig grunnlag Ombudet har kompetanse til å gi uttalelse om et forhold er i strid med diskriminerings- og tilgjengelighetsloven dtl, jf. Denne saken reiser spørsmål om virksomheters plikt til å sikre universell utforming etter diskriminerings- og tilgjengelighetsloven § 13. Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven § 13 tredje ledd pålegger offentlige og private virksomheter rettet mot allmennheten en plikt til å sikre universell utforming av virksomhetens alminnelige funksjon.

Det følger av dtl § 13 fjerde ledd at det ikke er plikt til universell utforming etter dtl dersom virksomheten oppfyller nærmere bestemmelser i lov eller forskrift om innholdet i plikten til universell utforming.

Nå er det igjen to avgangar om dagen med Haukeliekspressen

For ekspressbusser registrert etter 1. Etter diskriminerings- og tilgjengelighetslovens § 13 vil det være opp til innklagede å sannsynliggjøre at det ikke har forekommet diskriminering i strid med loven, dersom det foreligger omstendigheter som gir grunn til å tro at diskriminering har skjedd.

https://lndc.us/vykinilaj.php

Ombudets vurdering Ombudet vil innledningsvis fastslå at Tide Buss AS og Telemark Bilruter AS er virksomheter som har plikt til å sikre at virksomhetens hovedløsninger er universelt utformet etter diskriminerings- og tilgjengelighetsloven § 13. Det første ombudet må ta stilling til er om bussene tilfredsstiller kravene til universell utforming.

Dette hadde sunnhordlendingen og eit par kompisar i Kvinnherad kjøpt for 25. Sjølv skulle han få 10 gram av partiet for å ta turen.

HAUKELIEKSPRESSEN Relaterte emner

Turistrutene over Haukelifjell[ rediger rediger kilde ] Breifonn Hotel i Røldal spilte en viktig rolle for de første turistrutene. Hardanger Søndhordlandske Dampskibsselskab HSD viste tidlig interesse for å være med på trafikken over fjellet, og allerede ved utvidelse av aksjekapital i mai 1912 kjøpte HSD seg inn i selskapet med to aksjer. Det ble satset stort på denne turisttrafikken, og fra 1919 bidro den nystifta Hardanger, Ryfylke og Vest-Telemark Turistforening med midler til brøyting av veien for å utvide sesongen, mens det fra 1921 var HSD som stod for dette bidraget. Dette ble det aldri noe av og selskapene fortsatte i stedet med samarbeid på strekningen. Fram til Austmannalitunnelen åpnet i 1982 gikk all trafikken gjennom hårnålsvingene i Austmannalia.

HAUKELIEKSPRESSEN Kommentarer:
Redaktør på Haukeliekspressen
Fagerheim fra Finnsnes
Se over min andre nyheter. Jeg trives abseiling. Jeg nyter studere dokumenter mer.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net