Hvilket Parti Skal Jeg Stemme På

  1. Mer om
Hvilket Parti Skal Jeg Stemme På

Hvilket Parti Skal Jeg Stemme På StudereHvem skal du stemme på ved stortingsvalget? NRKs valgomat er en partitest som guider deg gjennom de viktigste politiske spørsmålene. Den viser hvilke parti Til sammen gir dette valgomaten et godt grunnlag for å si hvilke partier du er mest enig med. Underveis får du se hva partiene mener om de ulike sakene Vi gjør det superenkelt: Svar på fem til åtte spørsmål, og finn ut hvem som er din match Siden det nærmer seg valg, kan det være verdt å tenke litt over hva som er viktig for Ullensvang kommune framover og hvilke parti(er) som Det er en utfordring å finne fram til hvilket parti som best ivaretar det du står for. Her er noen tips foran stortingsvalget i

Uansett hvor mye politikere og andre aktører ser agritech som den nye frelseren: Livet i jorda avgjør kvaliteten på maten vi kjøper.

Oa nett

Teknologi er bare redskap, og ofte nye måter å skumme fløten av bondens innsats. Avsløringer av dårlig dyrevelferd øker bevisstheten om at vi må betale for et landbruk der dyr og vekster har det bra.

For å berge naturen, må vi berge bøndene, og omvendt. Den sammenhengen begynner å gå opp for folk. Der bonden presses, øker presset på dyra og artsmangfoldet. Rettferdig inntekt og miljøvennlig drift må være to sider av samme sak. Folk må bli tatt på alvor når de spør etter kortreist og bærekraftig mat.

Opptrapping av bondeinntekta må kobles til natur- og dyrevennlige driftsmåter. Det er opp til politikerne å gjøre det lønnsomt å bruke utmark og andre beiteområder. Samtidig er det opp til oss alle å velge mat med forankring i landskapet rundt oss. Noen nasjoner, blant annet flere i Sør-Amerika, har stemmeplikt for alle de stemmeberettigede. I USA varierer reglene, og man må registrere seg senest 30 til 8 dager før valget.

Noen stater åpner i tillegg for registrering på valgdagen slik at man blir stemmeberettiget til valget selv om man ikke har registrert seg i tide.

Nå er den originale partitesten tilbake

I det britiske underhuset er medlemmene folkevalgte, mens i det britiske overhuset, House of Lords er alle stemmeberettigede utnevnt av kongen eller de er biskoper utnevnt av den anglikanske kirken. På en generalforsamling i et aksjeselskap kan det stilles strenge krav til stemmeberettigelse.

Norges Bank sier at: De fleste markeder krever at en investor utsteder en fullmakt som gir en annen rett til å stemme i sitt sted. Andre markeder krever at en investor for å bli stemmeberettiget registrerer sine aksjer på nytt i eget navn, og ikke i navnet til depotbanken. Grunnloven forbyr begrensninger av stemmerett basert bl. Velgere må registrere seg på fylkesnivå og blir ikke automatisk registrert. Alle stater unntatt Nord-Dakota krever at velgere må være registrerte for å være stemmeberettigede.

Bare statsborgere kan stemme i føderale valg, og om utenlandske statsborgere registrer seg betraktes det som et lovbrudd med strafferamme på 1 år i fengsel eller deportasjon. Det er et krav at legitimasjonen må ha et vist offentlig preg og inneha minimum følgende opplysninger: bilde -fødselsdato Hvordan fungerer stemmegivingen? Hovedhensyna ved vår valgordning er at valget skal være fritt og hemmelig.

Det betyr at alle skal få mulighet til å stemme, og at ingen skal ha innsyn i hva de har stemt. Ikke engang dine nærmeste kan forlange å få vite hva du har stemt — og enda mindre forsøke å bestemme hva eller hvem du skal stemme på.

Når du kommer inn i valglokalet, vil du bli møtt av en valgfunksjonær som viser deg til et avlukke. Når du er kommet inn dit, trekker du for forhenget. Du vil ha ha alle listene for stortingsvalget foran deg.

https://odertal.info/gijywafy.php

Når du har valgt parti, bretter du den sammen, slik at ingen kan se hvem du vil stemme på. Ute av avlukket finner du veien til de som passer urna.

Før du får legge stemmeseddelen i urna, må de finne deg i manntallet lista over alle som kan stemme på PCen sin. Derfor må du ha med deg legitimasjon, og hvis du har med deg valgkortet, går det hele mye kjappere.

I år får de fleste av oss valgkortet sendt digitalt. Når du er blitt identifisert og det er merket av i manntallet, skal stemmeseddelen stemples, deretter kan du legge stemmeseddelen oppi urna. Dette skal kombineres med bunnfradrag. Et slikt system vil ha mindre utjevningseffekt mellom inntektsgrupper enn i dag, men skal gjøre det mer attraktivt å jobbe.

Formuesskatt: Frp vil avvikle formuesskatten. Annet: Frp vil fjerne dokumentavgiften og flypassasjeravgiften, samt redusere avgiftene på bil, alkohol og tobakk. Grensen for tollfri import økes.

Frps Siv Jensen er partilederen som går lengst i å love skatte- og avgiftslette i neste periode. Nestleder Marit Arnstad har signalisert at partiet vil øke skattenivået mindre enn de 15 milliardene Ap legger opp til.

https://odertal.info/nuqydoc.php

Skattesystemet skal omfordele mer, ved at skatten øker på høye inntekter og reduseres på lave inntekter. Formuesskatt: Sp vil øke formuesskatten, men mindre enn Ap. Ønsker økt bunnfradrag. Skattlegging av driftsmidler og aksjer — såkalt arbeidende kapital — skal reduseres videre. Annet: Ønsker å fjerne tollfritaket opp til 350 kroner på varer kjøpt på nettet i utlandet.

Vil ha en friere kommunal skatteprosent innenfor nasjonale rammer.

Informasjon til deg som skal stemme

Styrke pendlernes skattefradrag. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil øke skattene og avgiftene mindre enn Arbeiderpartiet tar til orde for. Fremskrittspartiet har svart nei på hele 33 av 37 miljøsaker. Av de fire sakene de har svart ja til har vi måttet trekke dem i poeng på tre stykker, fordi kommentarene viser at de ikke er villige til å gå like langt som spørsmålet krever.

Høyre gjør det en del bedre enn sin tidligere regjeringspartner, men svarer mye nei til viktige miljøtiltak innen naturens rettsvern, samferdsel, naturmangfold og klima- og olje.

Ta ALTSÅ Valgomat!

Høyre skårer bedre innen forbruk og internasjonal miljøpolitikk, men det veier ikke tungt nok til å veie opp for svarene på de andre områdene. Det gir rødt lys til Høyre i Naturvernforbundets partiguide.

Senterpartiet kommer dårligere ut i denne undersøkelsen enn i tidligere miljøguider. Partiet får grønt lys for forbrukspolitikken, men svarer nei til flere viktige tiltak innen naturmangfold, klima og olje.

Rødt lys til Senterpartiet. Høyre skuffer, Ap litt bedre — Det er litt overraskende og naturligvis skuffende at Høyre i denne undersøkelsen ikke skårer bedre på spørsmål om vern av naturen og artsmangfoldet. Dette til tross for at vi opplever at mange i Høyre ser at konservativ politikk må innebære å ta bedre vare på naturen.

Arbeiderpartiet gjør det en god del bedre i disse sakene i denne undersøkelsen. Dette skal vi følge nøye med på framover.

HVILKET PARTI SKAL JEG STEMME PÅ Relaterte emner

Nå er den originale partitesten tilbake Nettavisen har samlet 19 partier i en og samme test. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Den første partitesten i Norge kom til valget i 1999. Det var en del av Nettavisens store satsing på tester, og var en enkel test som ga deg ett av partiene som den gangen var på Stortinget. Over 150 000 mennesker tok testen den første sommeren inn mot valget.

Hvilket Parti Skal Jeg Stemme På
HVILKET PARTI SKAL JEG STEMME PÅ Kommentarer:
Forfatter om Hvilket parti skal jeg stemme på
Gilje fra Bodø
Se over min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Mineralsammeln. jeg er glad i lese bøker flittig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net