Stille Klokka 2021

  1. Mer om
Stille Klokka 2021

Stille Klokka 2021 SjeldenI EU/EØS-sonen starter sommertida stilles klokka en time fram til kl. 03.00 fra vintertid til sommertid Sommertid begynner siste søndag i og slutter siste søndag i oktober. Klokka stilles sammen med mesteparten av Europa. Troll forskningsstasjon i Antarktis I 2021 betyr det at klokka skal stilles én time fram natt til søndag 28. Etter dagens system regnes vintertid I EU var planen i utgangspunktet at du skulle stille klokka for siste gang

Tanken var å spare strøm ved å sørge for en time mer lys om kvelden. To ganger i året minner de oss på at vi skal stille klokkene våre.

Ingen slutt på klokkestillingen

Først til sommertid på våren, så tilbake til normaltid på høsten. Det kan imidlertid endre seg.

EU-parlamentet vil nemlig ha en slutt på ordningen. Får de viljen sin i EUs ministerråd, kan Norge om få år avskaffe hele konseptet sommertid. Det er fortsatt uklart om forslaget som EU-kommisjonen la fram i 2018 vil bli vedtatt. Da må han spise lunsj alene. Foto: Adam Enochsson — Vi følger klokken slavisk Hauglin følger naturlig nok debatten med stor interesse.

Trodde du at du snart var ferdig med å stille klokka? Tro om igjen

I moderne tider er det nok ikke særlig mye å hente på å spare energi på denne klokkeøvelsen, som Norge for første gang innførte i 1916 og nå har hatt siden 1980. Men temaet vintertid og sommertid har også blitt en politisk nøtt. EU-kommisjonen la i 2018 fram forslag om å avvikle ordningen med å stille klokken fram og tilbake.

Målet er at EU-landene skal bli enige i begynnelsen av desember.

Nå skal klokken stilles én time nærmere lysere tider

Må folk i tidsfri sone på Sommarøy også stille klokka? Nyheten om at Sommarøy var et klokkeløst samfunn gikk verden rundt tidligere i år.

Siden det er midnattsol tenkte ikke folk der ute så mye på hva klokka var uansett så da kunne de like gjerne henge armbåndsurene sine fra seg på brua. Man sier at den biologiske klokken styrer «fritt løpende» døgnrytmer som på fagspråket kalles cirkadiske rytmer.

Otrivin gravid

Den cirkadiske klokken kan variere hos ulike organismer, men har vanligvis en 24 timers syklus. Syklusen stilles etter demringslyset og skumringslyset, altså mellom natt og dag.

https://lndc.us/piqyne.php

Annonse Alt liv på jorda har døgnrytmer etter solen. Vintertid, som også kalles for normaltid, følger solen. Nå lurer mange på hva som er status for forslaget. Det er fortsatt uvisst. Huskeregler Klokken skal alltid stilles mot sommeren — fram mot sommeren om våren, tilbake mot sommeren om høsten.

https://lndc.us/70.php

Vi tar hagemøblene fram om våren og tilbake om høsten. En engelsk huskeregel sier «Spring forward.

Husk å stille klokka i natt

Sommertid rundt i verden? Om våren, når vi mister en time søvn, øker nemlig antall innleggelser med hjerteinfarkt med 24 prosent på verdensbasis dagen etter.

Om høsten, når vi får en time mer søvn, er det dokumentert 21 prosents reduksjon i hjerteinfarkt. Den samme tendensen ses også ved bilulykker og selvmord, skriver nettmagasinet Harvest, som siterer boken «Hvorfor vi sover» av professor i nevrovitenskap og psykologi Matthew Walker.

Søvnforsker om sommertid: En samfunnspåført endring av døgnrytme som ikke gir mening Stresser kroppen og hjertet Professor og søvnforsker Bjørn Bjorvatn ved Universitetet i Bergen sier det er dokumentert at kuttet på én time søvn på våren, fører til flere trafikkulykker, flere hjerteinfarkt og flere innleggelser på psykiatriske avdelinger dagen etter.

STILLE KLOKKA 2021 Relaterte emner

Annonse Ingen slutt på klokkestillingen - EU-behandling utsatt Natt til søndag skal klokka stilles en time fram. Koronapandemien har gjort at planen om å kutte ut klokkestilling fortsatt ligger på vent. Men slik ble det ikke. Det har i flere år vært snakk om å kutte ut sommertid. I 2019 stemte EU-kommisjonene ja til å droppe sommertid fra 2021. Europaparlamentet stemte over forslaget 26. Men så stoppet covid-19 nye behandlinger av forslaget.

Stille Klokka 2021
STILLE KLOKKA 2021 Kommentarer:
Forfatter på Stille klokka 2021
Ingvaldsen fra Mo i Rana
Se min andre nyheter. Jeg elsker absolutt lethwei. Jeg nyter lese om Norge sikkert.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net