Giske Dansevideo

  1. Mer om
Giske Dansevideo

Giske Dansevideo saftigLaster innhold, vennligst vent Onsdag kveld står kvinnen i dansevideoen med Trond Giske fram i et lengre intervju med TV 2 hvor hun retter kritikk mot VGs dekning av saken Dansevideoen fra Bar Vulkan fikk politiske konsekvenser for Trond Giske. Han lå an til å få et viktig fylkesverv i Trøndelag Ap, men trakk Sist helg var det ett år siden dansevideoen med Trond Giske (Ap) og Sofie Bakkemyr ble til på Bar Vulkan i Oslo. Nå velger Bakkemyr å snakke Temaet for møtet er blant annet innholdet i dansevideoen

Han fikk selv kraftig kritikk under behandlingen av saken. PFU-medlem Liv Ekeberg viser til at sjefredaktøren snakket med Sofie i over 16 minutter samme kveld som saken sto på trykk, med en tone hun selv har beskrevet som «hissig». Ønsker du å bli journalist? Et mangeårig samarbeid med store deler av bransjen viser at våre studenter er etterspurt i norske medier. Pressens faglige utvalg felte VGs dekning og håndtering av Sofie-saken på fem punkter i Vær varsom-plakaten, punkt 3.

Hva handler disse punktene om?

Rydder i metoo

En PFU-dom innebærer at mediene må publisere en fellende uttalelse på godt synlig plass. Det var bortforklaringer — de tok ikke noe ansvar.

https://lndc.us/5867.php

Hele opplegget var rotete, sier Sofie Bakkemyr. De hevder å ikke bli tilbudt noen hjelp, hverken juridisk, til mediehåndtering eller hjelp til å takle påkjenningen psykisk.

Bengts bygg lørenskog

De beskriver at de ble møtt med forslag om å prøve slettmeg. Reagerer på uttalelser i media — Det eneste han sa i det møtet var at vi må si fra om vi trenger noen hjelp. Men det er vanskelig for oss å si hvilken hjelp vi trenger.

Vi har aldri vært oppi noe sånn før.

Trond Giske roser Sofie etter VG

Vi hadde forventa hjelp, støtte, ei forklaring. Det fikk vi ikke, legger Maiken Adam til. Umiddelbart etter møtet gikk Wølstad-Knudsen ut i blant annet Fagbladet og sa: «Vi jobber intenst med å ta vare på medlemmene våre. Kvinnenes høyeste ønske er å være i fred. De ønsker ikke flere medieoppslag. Vi er enig om hva jeg har lov å si». Ifølge Bakkemyr og Adam hadde de på ingen måte blitt enige om at han skulle si dette.

Nyheter, PFU VG felt på fem punkter for dekningen av dansevideoen med Giske

Han spurte om han skulle gå ut i media og si at vi ville være i fred. Jeg svarte nei — han skulle ikke si noe på våre vegne, sier Bakkemyr. Ønsket hjelp fra Fagforbundet sentralt Sofie Bakkemyr og Maiken Adam er også kritisk til at moderorganisasjonen til fagforeninga, selve Fagforbundet, ikke gjorde noe for å sikre at de to fikk den hjelpen de trengte.

Ingen har fulgt opp for å finne ut om dette skjedde.

Cruiseskip

Jeg skulle ønsket noen fra sentralt hold i Fagforbundet kunne vært med i møtene vi hadde med Bjørn Wølstad-Knudsen, sier hun. Hvordan mener dere de kunne tilby dere hjelp? Det er deres oppgave å komme med alle de tilbud de har for å kunne hjelpe. Vi fikk ett tilbud, og det var at vi skal si fra om vi trenger noe, sier Sofie Bakkemyr. Da hadde fagforeningen hatt et styremøte, hvor de to som sendte bekymringsmeldingene, Knut Sandli og Terje Ferstad, hadde trukket seg fra sine verv.

For bare tre uker siden fastslo Alstadheim at «Giske blir aldri statsråd i en Støre-regjering». Det er slett ikke så opplagt lenger etter nominasjonen som fylkesleder. Så jeg skjønner at Alstadheim nå er redd for å måtte spise i seg hele tupéen.

https://odertal.info/pojycohyp.php

Men — det jeg ikke skjønner, er at Alstadheim — i likhet med mange av sine hovedstadskolleger — aldri er i stand til å innrømme at Giske faktisk ble grovt urettferdig behandlet etter sitt famøse barbesøk. Ikke bare av VG, men av kommentatorer andre aviser, inkludert han selv.

VG felt i PFU: En lærepenge for norsk presse

Men han la likevel stor vekt på Giskes egen beklagelse på Facebook, der han sa han burde sagt nei til å bli med på bar, «med det bakteppet som er akkurat nå». Men som Rasmussen påpekte, dette betyr jo ikke at Giske var skyldig i noe: «Logikken virker å være at den som beklager har noe å beklage, og at den som har noe å beklage har gjort noe galt, ergo er skyldig i ett eller annet. Hun har ingenting imot at gamle menn i Fagforbundet overkjører kvinner som ikke har varslet, men bruker dem som brikker — eller nærmest sexobjekter — for å hindre Giske å komme tilbake.

For han er jo — som Simonsen så subtilt har fastslått — en «kødd». Simonsen mener også det er greit å henge ut NRK for å lage gubbe-TV, når Debatten-redaksjonen i realiteten gjorde hva de kunne for å få kvinner til å stille opp i sendingen.

VGs dekning av Giske

De spurte kvinner både i og uten for Ap, både i sentralt og lokalt. Deriblant Simonsen og hennes åndsfelle Hege Ulstein i Dagsavisen. Ble du spurt, Hege? Jo, men det gjelder andre regler for den som har bedt om tillit til å styre landet.

Her er den usensurerte danse

Har du i tillegg vanskelig for å styre deg overfor unge jenter når du er i festlig lag, bør du holde deg hjemme. Kvinnen gir uttrykk for at hun overfor Skarvøy understrekte at hun ikke opplevde situasjonen som dramatisk, men at hun «følte ikke at han hørte på meg».

Har du lest dette? Økologisk kunstgjødsel

To tillitsvalgte som varslet om Giske, trekker seg fra verv i Fagforbundet Ville ha kommentar Ifølge Sofie ønsket VG-journalisten at hun skulle kommentere hendelsen overfor avisen, og argumenterte med at det «ville se rart ut om ikke jeg sa noe». Der opplyste hun at hun nå hadde bestemt seg for ikke å medvirke i saken. Nekter for at hun sa «det ble litt mye» Saken ble publisert noen timer senere. I artikkelen er Sofie sitert anonymt på følgende: «Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra».

Dette sitatet ble også i en periode gjengitt i Aftenpostens sitatsak.

GISKE DANSEVIDEO Relaterte emner

VG er felt for uredelig journalistikk. Avisas politiske agenda må vi avsløre sjøl. Bildet er tatt under avisas egen evaluering i mars. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt dagsavisen. I en av de mest knusende dommene i pressens egen rettssals historie.

GISKE DANSEVIDEO Kommentarer:
Rapportert den Giske dansevideo
Holme fra Tønsberg
Les også min andre nyheter. jeg er tent på Schleusensport. jeg liker dele interessante nyheter virkelig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net