Larver I Matavfallet

  1. Mer om
Larver I Matavfallet

Larver I Matavfallet FantastiskNår det er varmt i været, er det fort at det plutselig kan dukke opp uvelkomne leieboere i matavfallsdunken. Dette er hvite marker som blir til Fluer jakter på matavfall hvor de kan legge egg som klekker til maggot (hvite larver). Matavfall lukter etter noen dager, så all mat du ikke matavfall for å legge eggene i. Ved 25 grader og 80 prosent luktfuktighet utvikles disse flueeggene til hvite larver på bare 10 timer Knyt posene helt tette før de kastes i beholder for matavfall. Da fjerner du både lukt, og maten til spyfluer som kan legge egg som klekker til hvite larver Nedbrytningsprosessen for matavfall går mye raskere i varmen - dette kan føre til vond lukt og besøk av fluer og larver

Gratulerer med dåpsdagen

I tillegg må vi analysere larvene når de er omgjort til ferdig insektmel, sier Liland. Les mer på Havforskningsinstituttets hjemmeside her.

Kopiere nøkkel

Kontakt oss Fra boss til mat Kan matavfall og restavfall forvandles til en sprellende laks, klar for middagsbordet? Ja, ved å utnytte ressursene i bosset på en smartere måte. Underveis bruker du naturens metoder som inspirasjon.

Larver for fôr, mat og planter

I andre deler av denne utstillingen viser vi hvordan naturen lager mat. Man kan også legge en avis i bunnen av beholderen ute da dette tiltrekker seg fuktighet. Ikke overfyll matavfallsposen, men lukk den godt igjen før den kastes slik at den blir tett. I veldig mange land er larver helt vanlig å spise. For å ta vare på jordkloden og håndtere økt matmangel, er vi nødt for å tenke nytt rundt matproduksjon og her er melmums i en særklasse blant annet på grunn av sitt lave fotavtrykk, sier Marie R.

Ved å erstatte dagens soyaprotein i fiskefôret med kortreiste og bærekraftige larver, slipper vi å hugge ned regnskogen i Amazonas og unngår samtidig å importere langreist soya fra Brasil. På den måten blir også havbruksnæringen og fisken vi spiser mer bærekraftig med larver. Det eneste biproduktet fra larvene er larvediskret, som blir brukt til plantegjødsel.

Slik hindrer du hvite larver i matavfallet

Den andre realfagsutfordringen Photo: BIR Utfordringen går ut på å gjøre innsamling og behandling av matavfallet bedre og mer miljøvennlig. Årsaken er at kvantumet i starten er for lite til å kunne gå inn i fiskefôr. Men når vi klarer å møte kravene oppdrettsnæringen stiller, vil vi også å selge til dem.

I relasjon: Helge hunderi

Fiskemel sørger blant annet for protein i fiskefôret, og har tradisjonelt blitt laget av marine arter. Nedbrytningsprosessen for matavfall går mye raskere i varmen — dette kan føre til vond lukt og besøk av fluer og larver.

Last ned også: Sudoku dn

Fuktighet og varme er to av de viktigste grunnene til at matavfall begynner å lukte. Heldigvis er det enkle grep man kan gjøre. Ingen biter bør være større enn et egg. Jo mindre biter, desto raskere nedbryting.

13 tips om kompost

Også avfallet til kaldkomposten bør deles, men bitene trenger ikke være så små som til varmkomposten. En kompostkvern er det beste redskapet for å lykkes med kaldkompost; greiner og tykke stengler brytes veldig sakte ned og gjør det vanskelig å vende komposten.

https://odertal.info/8886.php

Med kompostkvern kan man også lage eget strø til varmkomposten. En varmkompostbinge tømmes når den er full, eller en gang i året. Ved å solde komposten før bruk, får du bort alle biter som ikke er helt omdannet.

https://odertal.info/gje-meg-handa-di-ven-salme-nr.php

Etter tømming må komposten ligge og ettermodne.

LARVER I MATAVFALLET Relaterte emner

Artikkelen er over 11 år gammel Fluelarver elsker kombinasjonen matavfall og varme. Å forholde seg til matavfall kan være en ekstra guffen opplevelse om sommeren. I tusenvis av brune dunker lever hvite larver i matstanken. Johannessen i Hadeland og Ringerike Avfallsselskap. Det er viktig at matavfallet får luft - derfor er tett bøtte ikke løsningen! Johannessen mener de gamle, tette avfallsbøttene til matavfall bør unngås.

LARVER I MATAVFALLET Kommentarer:
Forfatter på Larver i matavfallet
Ekeberg fra Svolvær
Jeg trives studere dokumenter frenetisk. Anmeldelse min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Kin-Ball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net