Diettsatser Staten

  1. Mer om
Diettsatser Staten

Diettsatser Staten NaturContent [hide]

Statens reiseregulativ innland · Statens satser for ulegitimert diettgodtgjørelse på tjenestereiser uten overnatting innenlands: · For 2019 (til 31.05.20): kr Her finner du statens satser for reise og kost innenlands. des 2017, Sist endret: 03. Særavtalene for reise innenlands og utenlands Dersom det oppstår «negativ diett» i påbegynt døgn uten overnatting som følge av at den skattefrie satsen er høyere enn statens sats Dekke utgifter etter egne avtaler, for eksempel statens reiseregulativ (utgiftsgodtgjørelse); En kombinasjon av de ovennevnte Ansatte i staten (og til dels i kommunene) er omfattet av Statens særavtaler for reiser innenlands og utenlands. I private virksomheter, som

Bryter kryssord

Dersom dette er regulert i personalhåndbok, gjennompraksis eller på annet vis som bedriften har styringsrett over så kan bedriften ensidig endre dette. Dersom dere ønsker å videreføre satser som ligger over de nye fradragssatsen bør dere føre dette på en lønnskode som reflekterer at det overskytende ikke gir grunnlag for feriepenger eller pensjonsopptjening.

Andre typer tjenestereiser har gitt rett til en diettsats uten kvav til dokumentasjon.

Frilanssatser (Smartkort)

Skattesmell Men forvirringen mellom disse to ordningene har ført til at ansatte i staten har fått diettgodtgjørelsen innberettet som skattepliktig inntekt etter bokettersyn, og har risikert straffeskatt. Dagens Næringsliv omtalte i januar et bokettersyn som kemneren i Oslo hadde hos Statens Vegvesen, som hadde utbetalt diett til ansatte med rutinemessige reiser uten å kreve dokumentasjon.

Resultatet var skattesmell for mange fordi diett måtte innberettes som lønn, i stedet for at det var skattefritt, slik alle trodde. Med «fullverdig» menes at man kan spise seg normalt mett. Måltidstrekk gjelder for måltidene dekket i tilknytning til oppdraget. Dette innebærer at det ikke gjennomføres måltidstrekk i måltid som er påspandert ved privat overnatting, f. Ved måltidstrekk skal den skattefrie satsen for den aktuelle overnattingstypen reduseres med: 20 prosent for frokost 50 prosent for middag Det foretas også måltidstrekk dersom kost er inkludert i billettutgiftene.

Måltidstrekk skal foretas per døgn.

Endret reiseregulativ

Bestemmelsen i særavtalens § 9 annet ledd gir anledning til å dekke måltider etter regning for den enkelte reise dersom særlige grunner tilsier det. Dette hotellet er «for billig» for statsansatte Norske byråkrater på farten jorden rundt har råd til det meste - og mere til.

Det kommer frem i oktoberutgaven av Thailands Tidende. Journalist Terje Engø i Thailands Tidende skriver at nivået på de norske hotell- og diettsatsense er så høye at det i flere tillfeller ikke lar seg gjøre å finne hoteller eller måltider dyre nok.

En svensk kollega må klare seg med under en tredjedel, 317 norske kroner. Og en danske får bare 311 kroner i diett ved opphold i Thailand. En norsk tjenestemann har altså hele 320 prosent høyere diettsats enn en dansk.

https://lndc.us/cim-krisehndteringsverkty.php

Dette er en konsekvens av at overskudd og måltidstrekk skal beregnes per døgn og gjelder uansett hvordan man overnatter. Satsene avhenger altså ikke av type losji. I 2018 kunne arbeidstaker skattemessig få utbetalt kostgodtgjørelse etter satsene i særavtalen utland uten at det ble noe overskudd, forutsatt at men overnattet på hotell.

Du vil kanskje like: Tlf statens vegvesen

I 2019 er dette endret, og nå gjelder Skattedirektoratets forskuddssatser ved reiser innenlands fullt ut også for reiser utenlands. Eksempel: Kari får dekket diett etter statens satser når hun reiser i forbindelse med arbeidet. I januar 2019 var hun på et arbeidsoppdrag i London og bodde på hotell.

https://lndc.us/qelal.php

Det betyr at hun har krav på 900 kroner i diett per døgn.

DIETTSATSER STATEN Relaterte emner

Jeg forstår Les mer Slik blir reisesatsene for 2017 Arbeidstakere som bruker egen bil i jobben får ingen kompensasjon for den økte skatten på kjøregodtgjørelse neste år. Knut Arild Vold, Journalist schedule tirsdag 20. Satsene i statens særavtaler gjelder i utgangspunktet for ansatte i staten, men brukes også av de aller fleste private bedrifter. Ingen økt kjøregodtgjørelse Nylig ble det kjent at regjeringen i budsjettavtalen med samarbeidspartiene ble enige om å redusere den skattefrie kjøregodtgjørelsen fra 3,80 til 3,50 kroner pr. Noen hadde nok forventet at arbeidstakerne skulle få kompensert for den økte skatteregningen i form av en økt sats, men det skjedde ikke. Det betyr at satsen for kjøring inntil 10. Siden den skattepliktige delen av kjøregodtgjørelsen for arbeidstakere som får statens sats økes fra 30 til 60 øre pr.

DIETTSATSER STATEN Kommentarer:
Redaktør på Diettsatser staten
Myhren fra Harstad
Se min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Calvinball. jeg elsker lese romaner bedragerisk.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net