Hvor Gammelt Er Universet

  1. Mer om
Hvor Gammelt Er Universet

Hvor Gammelt Er Universet MirakelMen den observerbare delen av snl.no › Realfag › Astronomi › Universet Forskere har siden 60-tallet regnet med at Universet har vært mellom 15 – 20 milliarder år gammelt. De nye målingene viser at det er Hvor stort hele universet faktisk er ukjent, men det finnes flere teorier i for Big Bang er riktig, er universet rundt 13,8 milliarder år gammelt Målinger av lyset kan gi et svar på hvor gammelt universet er. (Foto: Sherry Suyu, Argelander Institut für Astronomie i Bonn

Universet Wikipedia

Avstanden til vårt solsystem er ca. Det er verdens største og kraftigste partikkelakselerator. Partikkelakseleratoren består av en 27 kilometer lang ring av superledende magneter med akseleratorer satt sammen for å øke energien i protonene på veien. Ifølge Sandaker kolliderer protonene i tilnærmet lysets hastighet. The largest particles in chamber C are about 1 cm!

Søkeresultat

Pila i det høyre bildet peker på noe metall som Jaxa mener kan være aluminium som stammer fra utstyret som ble benyttet til å ta prøvene. Og sist, men ikke minst, hvordan kan man finne liv i universet? Praktisk lærdom Astronomi er ikke bare noe du kan lese om i bøker og på nettet, det er også en spennende hobby som alle kan ha glede av. Når det er sagt, så er ideen om et Big Crunch blitt sterkt svekket de siste årene. Dette strider mot ideen om at gravitasjonen er dominerende, og tyder på at universet vil utvide seg til evig tid.

Et av de mest aktive forskningsområdene i dag er derfor å finne ut hva som fører til denne aksellererte ekspansjonen, og mange teorier er utformet.

De første stjernene i universet

Blant de mest populære er kanskje forestillingen om et såkalt skalarfelt, som gir energi til vakuumet. Dette er en moderne kvante-mekanisk teori som gir et fysisk innhold til ideer utformet av Einstein allerede i 1916.

I 1905 utviklet Einstein sin spesielle relativitetsteori, som sier at lysets hastighet er konstant, dvs.

Dette er svært lite intuitivt, og krever en del tilvenning. Vel, i denne teorien var ikke gravitasjon inkludert, og kunne derfor ikke anvendes på slike problemer. De neste årene ble derfor benyttet til å utvikle et helt nytt matematisk språk ikke først og fremst av Einstein, men av matematikere som Cartan, Christoffel, Levi-Civita, og i 1916 ble den generelle relativitetsteorien formulert.

Denne teorien sier at gravitasjon ikke er noen egentlig kraft i vanlig forstand, men heller at selve rommet er krumt på grunn av materien. Alle legemer ønsker så å bevege seg i rett linje, men fordi selve rommet er krumt, er ikke en rett linje det man vanligvis oppfatter det som.

universet Store norske leksikon

En måte å tenke seg dette på er ved hjelp av vår egen Jord-klode. Tenk deg at du starter her i Norge, og går rett fram i en eller annen retning.

Byggeveiledning

Fordi du er låst fast til Jordas overflate, vil din ferd følge en sirkel, og til slutt kommer du fram dit du starter. Dette kan beskrives som en bevegelse i et krumt rom, nemlig en kuleflate. Det samme gjelder for planetenes gang rundt Sola; fordi selve rommet rundt Sola er "kuleformet" pga. Solas masse, går de i en lukket bane.

Sotenes tre strømstad

Så tilbake til spørsmålet. Newtons lover er helt akseptable på små skalaer, som f.

Temaside: Universet

Newtons lover gir svært gode resultater, selv om Einsteins lover gir noe bedre i visse tilfeller. Man kan altså si at Newtons lover er et spesial-tilfelle av Einsteins, og de har bare begrenset gyldighet. Hvis man skal beskrive hvordan galakser påvirker hverandre, er man nødt til å bruke Einsteins generelle relativitetsteori. Og så langt vi vet i dag, gir denne teorien resultater som er gyldig for hele universet under ett. Derfor kan vi benytte denne til å beskrive hvordan universet har utviklet seg, og som en direkte konsekvens av disse lovene kan vi si at universet startet som en liten, tett materiesamling.

En sånn dag midt i uken, midt i november filosoferer jeg over at enten vi gjør planeten ubeboelig gjennom atomkrig eller global oppvarming, eller venter til solas levetid er omme, så vil liv på jorda en eller annen gang ta slutt.

Hvor gammelt er universet i henhold til jødedommen?

Kanskje vil da jorda en gang bli som et mytisk Eden — en romanse fra fortiden, fortalt som en opprinnelseshistorie til fremtidsbarn spredt omkring Melkeveien.

Da blir jeg hentet tilbake til nåtiden, det er ombordstigning og flyreise hjem, jeg puster lett ut og går fra det uendelig utenkelig uforstående over til å lese videre om Amundsens siste reise av Monica Kristensen, en annen tid da universitet undringen var rettet mer mot moder jord enn mot mars og endeligheten.

Det vil si at lyset bruker over 4 år dit, med en hastighet på ca.

En bil ville bruke over 40 millioner år. Lyset går nesten akkurat 300 000 km hvert sekund i et tomt rom vakuum.

https://lndc.us/hohiqulow.php

Vi kan derfor si at sola befinner seg i en avstand av 8 lysminutter og 20 lyssekunder fra oss. Ingen vet hvor stort eller gammelt det er.

HVOR GAMMELT ER UNIVERSET Relaterte emner

Et vindu mot verdensrommet 1 de August de 2013 La oss forestille oss at dette bildet er utsikten fra soveromsvinduet ditt. Hva er det første du legger merke til når du ser ut? Sannsynligvis de store, blå stjernene spredt utover bildet. Dette er stjerner i vår egen galakse. De er ganske nærme, som er grunnen til at de ser så store og lyse ut. Hvis du ser bedre etter, hva ser du? Det er hundrevis av fjerne galakser!

Hvor Gammelt Er Universet
HVOR GAMMELT ER UNIVERSET Kommentarer:
Redaktør på Hvor gammelt er universet
Wangen fra Kirkenes
Jeg nyter lese romaner feil. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Korkball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net