Sufisme

  1. Mer om
Sufisme

Sufisme RefusjonSufisme, eller taṣawwuf, er mystisistisk retning innen islam som også omtales som«de indre dimensjonene av islam» eller «mystikkens fenomen i islam Sufisme er en betegnelse for den islamske mystikken. Sufismen oppstod som en asketisk bevegelse i dagens Irak på 600- og 700-tallet og bygger på tanken om Sufismen har blitt karakterisert som «verdier, rituell praksis og læresetninger som ble etablert på den tid da Allah gjorde levemåten til muslimene fullkommen Sufismen er en mystisk retning av islam som fremhever å finne guddommelig kjærlighet og kunnskap gjennom direkte personlig erfaring med Gud Ordet sufisme er ofte hevdet å komme fra ordet for ull på arabisk: suf. Sufisme defineres som kunnskap om Gud og å nærme seg Gud åndelig gjennom direkte

Sufisme og religion shishlov.info

Sufimystikk refererer seg til tre ulike hovedepoker i sufismens historie: Først fra tidlig sufisme og fram til og med Abu Yazid. Dernest Junaid og til sist Al Ghazali og senere. Sufismen begynte som en inderliggjørelse av islam via bønner, gudshengivenhet og forsakelse med vekt på frykt for Allahs dom slik Hasan av Basra død 777 var en representant for.

Sufismen kom i et motsetningsforhold til ortodoks Islam alt på et tidlig stadium.

https://odertal.info/tojyrocu.php

Motsetningene førte til forfølgelse og henrettelse av flere sufier med henvisning til blasfemitiltaler. De ortodokse mente at det ikke kunne være noen kjærlighet mellom Gud og mennesket fordi det bare kan være kjærlighet mellom likemenn. Sufiene derimot mente å ha et direkte forhold til Allah via sine ekstatiske opplevelser, basert på kjærlighet til Gud og en union med Gud. Kjærlighet er min religion Å Vidunderlig!

En hage midt mellom flammene. Jeg følger kjærlighetens religion.

Bakgrunn: Islams mystiske understrøm

For å lære disse øvelsene korrekt anses det som nødvendig å ha en kvalifisert læremester, en shaykh. Alle sufi-brorskap ledes av en slik læremester.

https://odertal.info/diwixacu.php

Dhikr i hukommelse av Gud er det viktigste ritualet som alle sufi-brorskap har felles, selv om det finnes like mange varianter av dhikr som det finnes sufi-brorskap.

Dhikr er blant sufienes fremste meditative øvelser og kan utføres både i fellesskap og alene. Oppnår sufien dette, skal vedkommende bli totalt fri, leve fullstendig etter Guds vilje og se virkeligheten slik den egentlig er.

Sufismens toleranse Sufier vektlegger at alle mennesker er like mye verdt uansett bakgrunn, religion og kjønn. Noen av disse baserte seg på klassiske sufilosjer, andre sprang ut av samtidige eksperimenter med nye boformer.

Klassekampenarkivet Sufisme

Mange sufilosjer i den islamske verden har også fungert som blanding av kollektiv og skole, der alle medlemmene for eksempel kan jobbe på markene sammen. I hvert fall ett av kollektivene i London var et bevisst forsøk på å gjenskape et marokkansk sufisamfunn. I dag vil noen benekte at de var hippier fordi de ikke var opptatt av for eksempel narkotika, mens andre åpenlyst kaller seg dette.

Det er utrolig å møte søtti år gamle damer som kaller seg hippier, ler Sedgwick, — men så gamle er jo hippiene nå. Bare tenk deg å forsøke å tilby et to-måneders kurs i vår tid, uansett hvor eller om hva!

Beste side å kjøpe aksjer

Det meste du kan håpe på å få til i dag, er et helgekurs eller 4-5 dager i sommerferien — ingen har tid eller lyst til å oppholde seg i et kollektiv i to måneder nå lenger. Selv om det må ha vært fantastisk. Dessverre var jeg for ung den gangen til å benytte meg av det, sier Sedgwick.

Fest, moro og orientalisme Et fenomen som er vanskelig å komme utenom når man snakker om vestlig sufisme, er The Shriners, en utvekst av frimureriet som er mest kjent for å bære det tyrkiske hodeplagget fez og for sin forkjærlighet for god mat og — litt mer uislamsk — god drikke. Shriners ble grunnlagt 1871, delvis som en motvekt mot den voksende avholdsbevegelsen, og var fra starten av viet til fest og moro.

Nok vs sek

Mens Shriners — som i dag har kvittet seg med mye av det «islamske» innholdet utover hoedplagget — selv hevdet å være inspirert av sufismen, mener Sedgwick at dette mest av alt sprang ut av en generell fascinasjon for Orienten, der sufismen bare var en liten del. De ber fem ganger om dagen, gir almisse, raskt i den hellige måneden Ramadan og gjør en pilegrimsferd til byen Mekka som en lovsang.

Et annet viktig aspekt av islam er et forsøk på å finne en direkte personlig opplevelse av Gud som praktiseres av alle islamens grener. Denne handlingen om å snu hjertet bort fra alt annet, men Gud er kjent som sufisme i islam.

Islam åndelighet og opplevelse

Oversikt over sufisme Sufisme er en indre mystisk dimensjon av islam praktisert av forskjellige turuq som er en menighet dannet rundt mawla som sporer deres lære til profeten Muhammad.

Turuq møtes for åndelige økter referert til som majlis på steder kjent som Zawiyas eller tekke. Sufi søker å finne direkte forbindelse og åndelig opplevelse med Gud ved å snu hjertet bort fra alle ting verdslige og fokusere helt på Gud.

De går til og med så langt som å si: «Ah, ah» eller: «Hu, Hu. Sufiene resiterer kjærlighetsdikt mens de nevner navn på kvinner og menn i sine dhikr-samlinger, og de gjentar ord som kjærlighet, lidenskap, lyst, og så videre, som om de er i en samling hvor folk danser, drikker vin, klapper og roper.

Alt dette assosieres med mushrikins skikker og tilbedelseshandlinger.

De skjulte sufiene

Allah sier oversettelse av betydningen: «Deres salah bønn i Huset til Allah, dvs. Kabaen i Mekka var ikke annet enn plystring og klapping av hender » [Koranen 8:35] Noen sufier gjennomborer seg med jernstenger mens de sier: «Å min bestefar! Sivile samfunn Slik frimureriet i perioder har spilt en radikal rolle i europeisk historie, kan sufismen til tider spille lignende roller. Men denne mangelen er et moderne fenomen som ikke har noe særlig med islam å gjøre.

Det skyldes nok heller den typen autoritære politiske regimer man har i mange av disse landene. Slike regimer ser på det sivile samfunn som en farlig rival om makten, og sufismen kan være veldig viktig i byggingen av et slikt samfunn.

I dag er sufismen på vikende front, som i økende grad preges av moderne tolkninger av islam. Universitetet i Oslo Artikkelstart Sufisme er en betegnelse for den islamske mystikken. Sufismen oppstod som en asketisk bevegelse i dagens Irak på 600- og 700-tallet og bygger på tanken om den rene gudskjærlighet og gudserfaring.

SUFISME Relaterte emner

Fagstoff Islam — åndelighet og opplevelse En opplevelse av nærhet til Gud er noe de fleste muslimer kan få gjennom bønn, faste og pilegrimsreise. I islamsk mystikk, sufisme, er personlig kontakt med Gud det aller viktigste. Det mest kjente uttrykket for islamsk mystikk i dag er nok de dansende dervisjene. De tilhører den tyrkiske sufi-ordenen mawlawiya. Virveldansen, sama, er en meditativ dans der man skal oppgi sitt ego og hengi seg til Gud. Cc Denne lisensen gir deg rett til å dele og bruke dette innholdet på visse vilkår.

SUFISME Kommentarer:
Forfatter på Sufisme
Amundsen fra Mo i Rana
jeg elsker lese bøker merkelig. Se min andre innlegg. Jeg trives Reifen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net