Blærekatarr

  1. Mer om
Blærekatarr

Blærekatarr InsiderBlærekatarr er en betennelse i urinblæren. Man skjelner mellom akutt og kronisk blærekatarr. Ved akutt blærekatarr foreligger det en Nedre urinveisinfeksjon kalles også blærekatarr eller cystitt. Øvre urinveisinfeksjon (nyrebekkenbetennelse) omtales ikke i denne Blærekatarr skyldes at det kommer bakterier opp i blæren. Oftest er det bakterier fra tarmen, f.eks. coli, men det kan også være bakterier du normalt har p En infeksjon i urinblæren, en blærekatarr, oppstår når bakterier kommer inn i urinrøret og blæren og forårsaker infeksjon og betennelse Urinveisinfeksjon, blærekatarr, er en infeksjon i urinblæren som nesten alltid skyldes bakterier. Bakterier trives godt i kroppsvarm urin, og de formerer

Nyrene fjerner avfallsstoffer fra blodet og skiller ut dette i form av urin.

Blærekatarr (cystitt)

Urinen passerer gjennom urinlederne til blæren og tømmes ut av blæren via urinrøret. Dette er den alvorligste formen for urinveisinfeksjon. Kvinner rammes av urinveisinfeksjon oftere enn menn. Dette fordi deres urinrør er kortere. Når menn rammes, er ofte prostatakjertelen også infisert. Dette kan føre til blodforgiftning, og i verste fall ha et alvorlig utfall. Hva Kry kan hjelpe deg med?

Mot lett blærekatarr

Våre leger kan hovedsakelig behandle ikke gravide kvinner med symptomer på en enkel, nedre urinveisinfeksjon. Gjennom en videokonsultasjon kan legen gi deg råd for hva du bør gjøre og skrive resept på antibiotika dersom det anses nødvendig.

Hos menn skal alltid urinprøven sendes til dyrkning.

Plantasjen dikeveien

Det er ofte egne tarmbakterier som forårsaker infeksjonen. I sjeldne tilfeller kan sykdommen bre seg opp i nyrene og gi nyrebekkenbetennelse og eventuelt også blodforgiftning.

Det kan derfor være nok at du drikker rikelig med vann og avventer noen få dager. Er du gravid skal du ikke vente, men ta kontakt med legen din så du får behandling med det samme.

Last ned også: Bremselengde kalkulator

Dersom infeksjonen behandles med antibiotika, er det ved ukomplisert akutt blærekatarr hos ellers friske unge kvinner nok med en kur på 1-3 dager, mens det hos eldre kvinner over 65 år anbefales 5 dagers kur. Dette er en resept hvor kvinnen anbefales å vente et par dager, og så starte kuren dersom plagene ikke avtar, eller øker. Dersom tilbakevendende infeksjoner er et problem, kan det være aktuelt å gi behandling for å forebygge nye episoder.

Sjekk purkene for blærekatarr

For kvinner etter overgangsalderen kan lokalbehandling med østrogen virke forebyggende. Er du av dem som får fremprovosert blærekatarr av samleie, kan det være nyttig å ta en enkeltdose med antibiotikum etter samleiet.

Innboforsikring lofavør

Det kan også hjelpe å gjøre det til en vane å late vannet etter samleie, selv om det mangler vitenskapelig dokumentasjon for dette rådet. Unntaksvis kan det ved gjentatte infeksjoner være nødvendig med mer langvarig behandling med antibiotika. Mot lett blærekatarr Mot lett blærekatarr Blærekatarr er en kjedelig sommerplage.

https://lndc.us/freddy-andr-vstegrd.php

Kosttilskudd kan både forebygge og lindre.

BLÆREKATARR Relaterte emner

Da kvinners urinrør er kortere enn menns, rammes de oftere av urinveisinfeksjon. Tekststørrelse Skriv ut Urinveisinfeksjon, eller blærekatarr, kommer av en infeksjon i urinblæren, ofte forårsaket av tarmbakterier. Urinveisinfeksjon er vanligere hos kvinner enn menn. Ved en urinveisinfeksjon, føler man seg tissetrengt oftere enn vanlig og det svir når man tisser. Urinen kan i blant være grumsete og illeluktende.

Blærekatarr
BLÆREKATARR Kommentarer:
Forfatter på Blærekatarr
Fagerheim fra Narvik
Se over min andre innlegg. jeg er tent på Kanu Polo. jeg er glad i lese tegneserier årlig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net