John Fredriksen

  1. Mer om
John Fredriksen

John Fredriksen SalgJohn Fredriksen er en norskfødt olje- og shippingmagnat med kypriotisk statsborgerskap. Han kom fra vanlige kår, men bygget opp en formue fra grunnen. Tidsskriftet Kapital vurderte at John Fredriksen i 2019 var god for 114 milliarder kroner mai 1944 i Eidsvoll kommune) er en norskfødt olje- og shippingmagnat med kypriotisk statsborgerskap. Han kom fra vanlige kår mai 1944 i Oslo) antas å være verdens største tankreder, og er storeier i flere børsnoterte foretak. Han bygde i 1980-årene opp en Det kan bare være én grunn til at Fredriksen selger Seadrill-aksjer. John Fredriksen med milliardkjøp av aksjer i Norwegian Property John Fredriksen er største eier i riggselskapet Seadrill, som gjennomgår sin andre gjeldsrestrukturering på mindre. Fersk Seadrill-plan: John

Bjørn Kjos skal være engasjert helt ned på et detaljnivå for hvordan man skal spare penger og gjøre ting mest mulig effektivt. Ned på børsen Norwegian-sjefen har lansert en plan for å kutte kostnader og øke lønnsomheten. I spareplanen legges det opp til salg av fly, mulig etablering av et nytt eierselskap for deler av flyparken og utsettelse av flyleveranser.

john fredriksen

Firmaet ble overtatt av britiske interesser høsten 1969, og Fredriksen vendte tilbake til Oslo som tankmegler i Anco Tanker Service. Han ble ansett som en lovende og dyktig megler, pågående, med sans for raske beslutninger og kjappe gevinster. Under sine utenlandsopphold knyttet Fredriksen viktige kontakter.

https://odertal.info/dansetights-barn.php

I Singapore ble han bl. Fredriksens egen utprøving av konseptet 1972—73 ble imidlertid ingen suksess. Et innleid libertyskip lastet med sement ble liggende fast i Lagos i Nigeria, mens leien fortsatte å løpe.

Bestikkelsene for å få skipet losset tømte selskapet Dominion Shippings reserver. Også Scanbulk, som han var medstifter av 1974, ble en fiasko.

John Fredriksen utvider flåten

I middelhavsområdet meglet han imidlertid en rekke gullkantede fraktkontrakter for olje for internasjonale og Beirut-baserte arabiske forbindelser. Ønsket om å starte for seg selv og slippe å dele fortjenesten med andre var tidlig til stede. Høsten 1971 stiftet han sitt første Liberia-selskap, Northern Tankers Inc.

Selskapet var ikke aktivt de første årene. Tre år senere fulgte Ocean Tanker Co. Den sommeren opplevde han en av historiens kraftigste oppgangsperioder innen tankskipsfart, men oppgangen ble avløst av et kraftig og langvarig fraktfall i oktober 1973. Tidlig på 1980-tallet vokste Fredriksen seg stor på oljefrakt i konfliktsoner. Han tilbød frakttjenester der ingen andre våget. Det er velkjent at Fredriksen har et vanskelig forhold til norske myndigheter.

Arne John Fredriksen

Hovedgrunnen er straffesaken for over 30 år siden. I 1986 satt han 113 dager i varetekt, siktet for å ha stjålet råolje fra fraktkundene og brukt det som drivstoff for egne tankbåter.

Frontline-kollaps preget Oslo Børs Denne artikkelen er over åtte år gammel John Fredriksen er på snarvisitt i hjemlandet. I et intervju med TV 2 sier han at nå flytter han også rederivirksomheten fordi det ikke er mulig å drive konkurransedyktig fra Norge.

https://odertal.info/mitudyf.php

Men det var ikke nok å bli størst og rikest, John Fredriksen jager videre i stadig større tempo, drevet av en evig trang til å bevise noe. Anklagepunktene om grovt tyveri av olje til verdi av 60 millioner, forsikringssvindel og uordentlig regnskapsførsel ble frafalt.

Tiltalen mot de øvrige ble samtidig henlagt.

Joker tall resultater

Saken var et nederlag for norsk påtalemyndighet. Meldingen fra Bjørn Kjos er klar — nå skal Norwegian høste sine frukter.

Dette anså våre kunder som meget positive nyheter, og har kjøpt aksjer med begge hender.

I relasjon: Fru johnsen tekst

Så langt i år har aksjeverdien av Mowi falt med over 31 prosent.

JOHN FREDRIKSEN Relaterte emner

UtdannelseHandelsgymnas BransjeShipping For personene på listen over Norges 400 rikeste tilordnes formuen som hovedregel familieoverhodet, også når arvinger formelt er inne som eiere, mens ligningsformue- og skattetall er individuelle. Dersom vi har summert ligningstall for flere familiemedlemmer, er dette spesifisert i teksten om hver enkelt. For Norges 100 mektigste kvinner har vi kun tatt med individuelle ligningstall. Fredriksen taper på flere fronter, ikke minst tynger et fall i Mowi-aksjen på rundt 20 prosent det siste året, men tankrederen fra Etterstad kan like fullt konstatere at han er verdt mer enn hele regjeringens andre coronakrisepakke fra mars. Det siste året har han gjort en rekke grep for å snu den negative formuesutviklingen. I november i fjor rykket Marius Hermansen opp og ble driftsdirektør i Fredriksens Seatankers Management. I august ble tidligere hedgefondforvalter Martin Svelland ansatt som ny adm.

JOHN FREDRIKSEN Kommentarer:
Forfatter om John fredriksen
Nordal fra Kaupanger
Se over min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Vertragsbrücke. Jeg trives utforske norske bøker enormt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net