Norsk Retrieverklubb

  1. Mer om
Norsk Retrieverklubb

Norsk Retrieverklubb OppsiktsvekkendeVelg avdeling, Agder · Bergen og omegn · Fosen · Gjøvik-Lillehammer · Jakt · Kongsvinger og omegn · Midt-Hedmark Norsk Retrieverklubb, Heimdal, Norway. 4786 likes · 10 talking about this · 16 were here. I dag er Norsk Retrieverklubb landets største spesialklubb med ga 5 firmaKart · Norsk Retrieverklubb avd Norsk Retrieverklubb ble stiftet i 1960 og er en spesialklubb for hundeeiere som har hunder av typen retriever. Klubben samarbeider med Norsk Kennel Klub og har ca. 5 800 medlemmer, fordelt på 19 lokale avdelinger over hele landet Norsk Retrieverklubb (NRK) ble stiftet i 1960 og er en spesialklubb for hundeeiere som har hunder av typen retriever. Klubben samarbeider med Norsk Kennel

Klubblogoen består av to stilistiske hundehoder og symboliserer en sort labrador og en gyllen golden retriever, i tråd med de to rasene som dannet grunnlaget raseklubben.

Skeidar hjørnesofa

Historiske årstall 1960 — Norsk Retrieverklubb stiftes den 27. Det eneste kriteriet var ifølge Joan Masons bok igjen at man ønsket å forbedre de jaktlige egenskapene.

Fordi hannhunden jeg brukte ikke lenger lever, og spermaen er begrenset, kan man jo si at det ville vært trist hvis mange i kullet hadde blitt gule og dermed unyttige i et avlsperspektiv.

Norsk Retrieverklubb avd. Midt

I slike tilfeller lønner det seg nok absolutt å undersøke skikkelig, av hensyn til rasen og den spermaen som finnes i begrenset opplag. I sum vil jeg nok likevel si at farge for meg kommer svært langt ned på prioriteringslisten i dagens avlsterreng. Jeg valgte ut min egen tispevalp uten å teste henne først, fordi jeg ikke ville la denne fargekunnskapen påvirke valget mitt. Hun kommer til å bli fargetestet seinere, fordi jeg vet hun er en mulig bærer. Gentestene bør så absolutt fortsatt brukes som en kilde til informasjon, men ikke som et argument for eksklusjon.

Til det er rasens øvrige genetiske utsikter for viktige. Klubben hadde leid inn flere meget kunnskapsrike foredragsholdere og helgen ble fylt med mange givende rasediskusjoner. Rasens egen labradorhistoriker Richard Edwards fra Wales Lasgarn Kennel i Storbritannia åpnet helgen med et lengre foredrag om hvordan utgangspunktet for rasen var, hvordan og når de største separasjonene innad i show- og ft-avlede typer kom til. Edwards er en kjent forfatter som har skrevet flere særs viktige bøker, og han fungerer også som eksteriørdommer for rasen.

Reportasjene som nylig har stått på trykk i Retrievernytt er også basert på hans tidligere historieforedrag.

https://lndc.us/enrique-iglesias-oslo-spektrum.php

Det ble fokusert på utgangspunktet som vannhund - nemlig St. Johns-hunden som senere ble til den labradoren vi kjenner den som. Han pekte også på helt soleklar historikk på at man hos enkelte oppdrettere også krysset med andre raser for å endre på egenskaper i ft konkurransehensyn, noe som akselererte den påbegynte delingen av avlsretninger. Raser som ble benyttet var for eksempel sort pointer, whippet, border collie og fox hound.

Han viste også til gode eksempler på hunder som i nyere tid har vært svært likt utgangspunktet, eksempler på dette var Cambremer Tom Cobbley of Charway, Carpenny Walpole og årets Cruftsvinner Ramsayville Ruby Walsh. Ch Cambremer Tom Cobbley of Charway Dual Ch Banchory Bolo Ch Carpenny Walpole Ch Ramsayville Ruby Walsh - BIR Crufts-17 Det ble også bemerket hvor markant enkelte hoder har forandret seg de siste årene, og paradoksalt nok har kanskje de som slettes ikke tenker på eksteriør i ft avl kanskje beholdt mer av den opprinnelige hodetypen selv om andre trekk på hunden ofte mangler pels, oterhale og korrekt konstruksjon.

Rasens opprinnelige formål som vannapportør ble videreforedlet til apportør av småvilt, men det grunnleggende er og skal fortsatt være at de skal kunne jobbe med å søke opp og bringe hjem vilt. Og man skal alltid huske på at det er snakk om en rase som skal kunne jobbe lenge i iskalde vann.

Elisabeth Rhodin - etikk og avl Oppdretter av dachs, eksteriørdommer og komitemedlem i SKKs avelskomitee, Elisabeth Rhodin, tok for seg etiske vurderinger og regelverk i ft avl og oppdrett.

Namsos bibliotek åpningstider

Det svenske regelverket er nokså likt det norske, all avl skal foregå med et mål om å produsere friske og velfungerende hunder. Vi lever en tid hvor det stilles stadig strengere krav til hunder og hundehold, og som oppdrettere må vi alle ta hensyn til dette.

I tillegg ble det poengtert at vi har alle et ansvar for våre ytringer, spesielt på sosiale media. Det er veldig mange unyanserte debatter og lite gjennomtenkte ytringer på nett, kanskje spesielt i de leire hvor motsetningene er mange. Oppdrettere har et soleklart ansvar ift å utdanne seg selv, oppsøke informasjon og rasemiljø og etterstrebe å avle frem hunder som kan leve lange, gode liv til glede for seg selv og sine eiere.

Norsk Retrieverklubb

Vi må alltid respektere raseklubbens avlsanbefalinger og regler, og alltid være kritisk til oss selv som oppdrettere. Marion Hopkinson -tanker rundt avl og oppdrett Den andre foreleseren var Marion Hopkinson, den ene halvdelen bak suksessrike Rocheby kennel. Dette ble et annerledes, men særs interessant foredrag med veldig mange konkreteg håndfaste tips til alle oppdrettere.

Hun fikk sin første labrador som 21-åring, og siden da har hun aldri sett seg tilbake. Det tok flere år og mange generasjoner før de oppnådde den typen de ønsket, og siden da har de jobbet hardt for å beholde den.

Vi fikk høre forhistorien til kjente hunder som R. Acorn, Poolstead Pretentious at Rocheby, R. Royal Oak, Silver Suede of R. Tett vannavstøtende underpels. Alle nyanser av gylden eller kremfarget, ikke rød eller mahogni. Noen få hvite hår i brystet tillatt. Helse: Golden retriever regnes som en sunn og frisk rase.

Norsk Retrieverklubb avd. Gjøvik/Lillehammer

Historie[ rediger rediger kilde ] Det er usikkert når de første retrieverene kom til Norge, men i dag tilhører tre av dem landets mest populære hunderaser. Her bør dummyer opptil 2. Prøveopplegget bør omfatte høyt påtrykk gjennom et betydelig antall skudd og viltfall, forflytninger og variasjon i terreng og situasjoner. Det skal alltid være minst to hunder sammen under avprøvingen, og i deler av prøven skal hundene kunne arbeide samtidig og i samme område.

Norsk Retrieverklubb avd. Midt

Det skal avfyres et større antall skudd, og toleranse ved forstyrrende skudd og viltfall bør prøves flere ganger under hundens arbeid.

Hundene skal prøves både i apporteringer under pågående jakt med skytter e og i deler av terrenget som er jaktet av før prøven starter. Ved overtallig påmelding prioriteres hunder som står for NJCH. Deltakelse for øvrige påmeldte innen fristen avgjøres ved loddtrekning. Skuddintensitet og antall felte vilt skal være av et slikt omfang at det gir mulighet til å prøve hundens ro, konsentrasjon og evne til å takle stress i en jaktsituasjon.

For at jakten skal kunne gi tilstrekkelig bedømmingsgrunnlag må det felles et tilstrekkelig antall vilt i hundenes nærhet, og jakten må gi anledning til å prøve hundens arbeid og samarbeid med sin fører i varierende situasjoner.

Golden retriever

Så sant mulig bør praktiske prøver også omfatte vannarbeid. Rutinert apportør bør alltid være tilgjengelig for eventuelle ettersøk som ikke kan gjennomføres av deltakende hunder. Målsettingen med praktiske prøver vil være å vurdere om hunden og dens fører er til vesentlig nytte for jegerne, og ikke en ulempe eller et forstyrrende element. Prøven må gi grunnlag for sikker kvalitetskontroll av viltbehandling, effektivitet og toleranse for situasjoner med flere jegere og hunder.

Flytting av skutt vilt eller andre kunstige inngrep for å anrette apporteringssituasjoner må ikke forekomme. Godkjent på praktisk prøve inngår i kravene for oppnåelse av NJCH. Ved internasjonale prøver gjelder FCIs regelverk.

https://odertal.info/7167.php

Dommer avgjør når en alternativ apportør skal arbeide, f. Det bør ikke legges ut veibeskrivelse til prøven på internett og ikke anvendes Jaktprøve på veiskiltene Antall hunder Arrangøren avgjør antallet hunder til start, dog med et minsteantall på seks 6 hunder. En prøve med 8 eller flere deltagere bedømmes av fire dommere, som fordeles i to dommerpar der deltagende hunder fordeles mellom dommerparene. Når utenlandske dommere inviteres, skal DUK med hjelp av NKK kontrollere at disse har nødvendig autorisasjon for oppdraget.

Dommerne informeres om hvor mange apporter hver hund kan få, relatert til forventet vilttilgang. Antall såter under jaktdagen. Hvilke deler av området som kan benyttes til prøven.

Last ned også: Jordbærpure oppskrift

Prøvehundenes plassering i terrenget ved de ulike såtene. Dommerne skal før prøvestart diskutere arbeidsfordeling for prøven. Hundene skal bedømmes etter startrekkefølgen i grunnomgangen. Statistiske Takk for at du hjelper oss i å gjøre tjenesten bedre ved å tillate oss å se hva du finner interessant - helt anonymisert.

NORSK RETRIEVERKLUBB Relaterte emner

Artikler og annen tekst må tilkjennegis ved navn, da det skal stå i bladet med fullt navn. Bilder sendes via e-post som bildefiler, husk også å sende med fotografens navn, samt bildetekst. Redaksjonen tar fortsatt i mot håndskrevne manus med samme krav til identifisering som elektronisk. Både bilder og tekst mottas gjerne også på CD. Det er viktig at den som sender inn bilder, er tydelig på hvem som er fotograf. Reportasjer fra slike arrangement sendes inn av klubbens organer eller privatpersoner. Redaktørplakaten etc.

NORSK RETRIEVERKLUBB Kommentarer:
Forfatter om Norsk retrieverklubb
Jonsson fra Narvik
Se min andre innlegg. jeg er tent på Autocross. jeg elsker lese om Norge spørrende.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net