Tilhengerkalkulator Vegvesen

  1. Mer om
Tilhengerkalkulator Vegvesen

Tilhengerkalkulator Vegvesen VakkerTast inn registrerings- eller understellsnummer for å få informasjon om bil og tilhenger Tilhengerkalkulatoren vises på omtrent samme måte som på vegvesen.no, og kan brukes for førerkort klasse B (personbil), B96 og klasse BE På vegvesen.no finner du en egen tilhengerkalkulator der du taster inn bilens registreringsnummer, hengerens nummer og din egen førerkortklasse Prøv vegvesenets tilhengerkalkulator slik at du kan sjekke hva du lovlig kan trekke med aktuell bil og henger. Fyll inn skiltnummeret på bilen og huk av for Trykk her for å komme til Vegvesenets Kalkulator, eller kopier lingen over

Førerkort og tilhenger

Førerett i klasse B gjelder for: 1. Motorvogn unntatt motorsykkel og moped med en tillatt totalvekt på høyst 3 500 kg og godkjent for transport av høyst 8 passasjerer i tillegg til fører.

Vogntog bestående av motorvogn som omfattes av nr. Firehjuls motorsykkel. Kilde: Førerkortforskriften Begrensninger i førerkortet Hvis du har vanlig førerkort klasse B kan du kjøre en bil med en tillatt totalvekt på høyst 3500 kg og som er godkjent for transport av høyst åtte passasjerer i tillegg til fører.

https://odertal.info/tugagi.php

Skal du trekke en tilhenger, er hovedregelen at den har høyst tillatt totalvekt på 750 kg med førerkort klasse B. Det vil si at tilhenger og last skal ikke veie mer enn 750 kg til sammen. Kommer vi over noe slikt i en kontroll, vil du få bruksforbud til du har sikret bedre eller lastet om. Selv om bilen er klasse B, må du ha klasse C1E lett lastebil hvis tilhengerens tillatte totalvekt overskrider 3500 kg.

Begrensninger Før trekking må du alltid kontrollere de tekniske begrensningene i personbilens vognkort. De tekniske begrensningene må ikke overskrides uansett hvilke førerkortklasser du har.

Prinsesse seng ikea

På øvingsbane eller avsperret område kan du kjøre alene når den som er med deg ser deg hele tiden og kan instruere deg. Dette tallet er gjerne 30-40 tonn.

Last ned også: Bestille time vegvesen

Du må se i traktorens og hengerens vognkort. Traktorens tillatte aksellaster kan være begrenset av dekkenes lastindeks.

samferdsel, statens vegvesen Har du lov til å kjøre med hengeren?

Har du byttet til andre dekk med en annen lastindeks, så gjelder det laveste tallet. Dette er standard internett-teknologi som benyttes på de fleste nettsteder i dag.

Har du lest dette? Regnr vegvesen

Om du ikke ønsker at slike informasjon skal lagres i din nettleser må du selv gå inn i innstillingene i den aktuelle nettleseren og deaktivere denne funksjonaliteten. Det er fort gjort å gjøre feil, og det kan koste deg dyrt.

Tilhengerkalkulator

Har du en tilhenger, båthenger eller en campingvogn som du kobler på bilen? Reglene for kjøring med tilhenger er for mange kompliserte, og det er ditt ansvar å sette deg inn i reglene. Det er fort gjort å bli forvirret, og mange kjører ulovlig uten selv å vite det. Vet du egentlig hvor tung tilhenger du kan trekke med din bil og ditt førerkort?

Stem på tv2 no

Det er ikke hvor mye vekt du faktisk drar på som avgjør om du kjører lovlig, men hvor mye bil pluss tilhenger til sammen har registrert som maksimal tillatt totalvekt.

TILHENGERKALKULATOR VEGVESEN Relaterte emner

Men hvor stor tilhenger kan du feste på bilen og hvor mye kan du laste? Reglene for kjøring med personbil og tilhenger kan virke uoversiktlig. Her skal vi prøve å hjelpe deg litt slik at du trygt og lovlig kan ferdes med tilhenger. Informasjon om et kjøretøy eller en tilhenger, for eksempel tillatt totalvekt, står i vognkortet. Når du skal kjøre med tilhenger eller campingvogn er det derfor tre ting du må sjekke for å forsikre deg om at du kjører lovlig: førerkort, bilens vognkort og tilhengerens vognkort. Dette må du sjekke når du skal kjøre bil med tilhenger Førerkort: Avklar hvilken førerkortklasse du har — vanlig klasse B, førerkort klasse B med kode 96 B 96 eller klasse BE.

Tilhengerkalkulator Vegvesen
TILHENGERKALKULATOR VEGVESEN Kommentarer:
Redaktør på Tilhengerkalkulator vegvesen
Skjæveland fra Narvik
Jeg nyter lese tegneserier verbalt. Siste nytt: min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Hausbrauen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net