Joachim Nielsen

  1. Mer om
Joachim Nielsen

Joachim Nielsen DristigJoachim «Jokke» Nielsen var en norsk musiker som var mest kjent som komponist, pianist, vokalist, gitarist og frontfigur i de norske rockebandene Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. Han var bror av tegneserieskaperen Christopher Nielsen Joachim «Jokke» Nielsen (født 8. oktober 2000) var en norsk musiker som var mest kjent som komponist, pianist, vokalist Joachim Nielsen (8 September 1964 – 17 October 2000), better known as Jokke, was a Norwegian rock musician and poet. He was the frontman of Norwegian rock Joachim «Jokke» Nielsen døde 17. Men myten og musikken lever videre Joachim «Jokke» Nielsen sitter i et hjørne i en leilighet på Sofienberg i Oslo. Bildene er tatt i 1999, ett år før han døde

Da var vi så fornøyde med oss selv at vi fant ut at det måtte feires. Det gjorde vi grundig.

joachim nielsen Arkiver

Etter en ukes tid skulle vi prøve å spille sangene med gitar, bass og trommer. May-Irene talte opp, og så spilte vi de fem sangene rett gjennom. Da visste vi at vi hadde noe unikt. Men det var stor forskjell mellom «fyllerockeren» Jokke og mennesket Joachim Nielsen. Joachim var homo sapiens, sier Christopher.

Hvorfor fremtidsfullmakt

Mennesket Joachim var en kunnskapsrik og morsom person. Men det var ikke alltid at Jokke på scenen var morsom, sier Torgersen. Den store forskjellen var kanskje at han fikk servert mye gratisdrikke fra «fans» som ville se ham dritings. Hjemme betalte han fylla si sjøl, forteller Pogo. Ved å leve så hardt gikk han inn i miljøer og verdener som ble stengt for oss andre som bare ble streitere og streitere.

https://lndc.us/8217.php

Herfra rapporterte han om drømmer, fyllenerver og kameratskap. Klokt og vakkert, mener Giæver. Fortsatt undrer han seg over Joachim Nielsens skjebne, over det selvdestruktive i et sinn som egentlig var lyst, fremoverrettet, skarpt og som kunne produsere uforglemmelige replikker.

En av historiene han husker godt, er om formiddagen da Jokke sitter og drikker øl på puben Renegat i Oslo og Michael Krohn kommer inn døren. Raga-sjefen blir glad da han ser at Jokke drikker, da kunne han kanskje få igjen pengene Jokke skylder ham.

https://odertal.info/2092.php

Michael Krohn ber om oppgjør, men møter bare et tomt blikk fra en tydelig påseilet Jokke. Til slutt blir Michael Krohn sur og tar et moralsk oppgjør om penger og ære: «En mann som drikker øl før han betaler sin gjeld, er en mann uten ære», sier Krohn, og retter en anklagende pekefinger mot Jokke.

Han flyttet tilbake til hjemlige trakter for 10 år siden. Og han sier: Dette kan vi ikke med hånden på hjertet sende ut til fansen. Jokke gjorde alltid sitt beste overfor publikum. Av og til var ikke det nok, av og til var det mye mer enn vi fortjente.

I dag ville Jokke fylt 50 år

Han døde i oktober 2000 av en overdose etter lang tids heroinmisbruk. Etter hans død har myten om Jokke vokst parallelt med populariteten hans. Denne uka kom hyllestplaten til Jokke der 50 norske artister synger sangene hans lansert med en stor konsert på Rockefeller hvor May-Irene også var med.

Sangene som Joachim Nielsen skrev er blitt klassikere i norsk rock. Samleplaten «Prisen for popen» som ble utgitt etter hans død selger jevnt og trutt. Jeg syntes det var fælt men prosessen herdet meg.

Likevel det å gå i mørkerommet og se bildene av ham Så jeg er ikke helt kurert. Men ingen har jo tvunget meg til å gjøre dette.

Les også: Asger nielsen

Jeg gjør jo dette fordi jeg vil. På permisjon fra Tyrilikollektivet for å lage et nytt album døde han av en overdose heroin hjemme hos en venn den 17.

Joachim Nielsen shishlov.info

Det kom samme måned opp et forslag i bydel Gamle Oslo om at Joachim skulle få en gate i den nye bydelen Bjørvika i Oslo. The band drew their influences mainly from punk and American Southern rock.

Hvordan regne ut stigningstall

Og det sto ikke på spenn. Jokke var den som spanderte frokost på deg hvis han hadde penger.

JOACHIM NIELSEN Relaterte emner

Les også: «Jokke» er død artikkel fra NRK 18. Han var flere ganger innlagt på avrusningsklinikker for sin heroinavhengighet. Det beskrives i «Bestevenner» fra 1997 at han hadde sluttet med heroin — han «vendte hjem til Kong Alkohol». På permisjon fra Tyrilikollektivet for å lage et nytt album døde han av en overdose heroin hjemme hos en venn den 17. I løpet av våren 1983 ble de to sistnevnte erstattet av Josef Lanti på bass og at Jokke selv tok over som hovedvokalist. Senere samme år forsvant også Lothe og trioformatet var dermed et faktum.

Joachim Nielsen
JOACHIM NIELSEN Kommentarer:
Forfatter om Joachim nielsen
Søvik fra Tønsberg
jeg liker lese tegneserier jevnlig. Vennligst sjekk min andre innlegg. En av mine fritidsaktiviteter er Geisterjagd.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net