Sykkel Test 2015

  1. Mer om
Sykkel Test 2015

Sykkel Test 2015 RaskVi tester sesongens RACERSYKLER Du er nok ikke den eneste som går med ønsker om å kjøpe ny racer og syklene vi tester i denne utgaven av Haibike Sduro Trekking 5.0 er en terrengsykkel med kvalitetsfølelse og en motor som yter godt, Test av 2015-modellen: Testvinner Premisset er sykler som er godt egnet til jobb-pendling, med tilstrekkelig rekkevidde. Alle i testpanelet har brukt alle syklene flere ganger i Forskjellen er at mens 2014-utgaven hadde fronthjulsmontert motor, har 2015-modellen motor på bakhjulet. Ellers ser syklene ganske like ut BILTEMA YOSEMITE: City Explorer 28" er en ganske stilig sykkel, men hvordan er For å ta en liten digresjon, skrev vi i Dinside i 2015 at

Jeg kondolerer til alle andre som har vært så uheldige at de har kjøpt denne drittsekken. Arcteryx Arro 22 i oppreist stilling. På innsiden av Arcteryx Arro 22 finnes en veldig smal lomme og en glidelås som fører til en mystisk, ubrukelig lomme. Arcteryx Arro 22 er dyp, og rommer mye av det som trengs.

Arcteryx Arro 22 har en svær ytterlomme som kan romme et par sko. Arcteryx Arro 22 har et par trange, små sidelommer som ikke duger til så mye. Arcteryx Arro 22 mangler ventilasjonskanaler i ryggen.

Norheim Balder 30 liter, 2010-modell 599 kroner hos G-Sport men det ser ut som dette er en utgått modell?

Romslighet: Fantastisk god, og to romslige sidelommer med stropper gir enorm lastemuligheter. Rekorden min er en tre kilo tung laptop, et par bukser, fire skjorter, håndkle, toalettmappe og et par sko. Laptop-lomme: Ja, selv om jeg mistenker at den lomma egentlig er designet for drikkepose. Smarte løsninger: Regntrekk medfølger i en egen lomme under sekken. Hoftelomma på venstre side er romslig. I praktisk bruk: God. Brede stropper, gode justeringsmuligheter, bra fordeling av vekt.

Sekken er stor, og dersom den ikke fylles, blir den veldig pløsete og føles nesten som en fallskjerm. Videre er det mye stropper som henger og slenger om man ikke «rydder opp» i dem. Man kan si hva man vil om elektronisk giring, men vi elsker det.

Speilbelysning bad

Batterikapasiteten er lang og ladetiden kort. Presisjonen er suveren og girskiftet går veldig fort med bare et trykk på knappen. Vekten er også såpass lav i forhold til mekaniske girsystemer at det ville jeg ikke tenkt på. Dette er definitivt et trygt kjøp. Oppsummert: Pluss: Sykkelen er gjennomtenkt.

Test: Winora YX med Yamaha

Den er godt balansert og den er moderne. Elektronisk giring er knall. Veldig lette hjul til prisklassen. Minus Litt lite spennende å sykle, setet bør byttes ut. Den andre sykkelen i denne testen, som også er laget for å skjære seg gjennom luft og vind, er Scott Foil.

Det er deilig å se at rørprofilene ikke er like aggressive som på en temposykkel, men Scott har laget Foil-rammen for å minimere drag i lave hastigheter.

Når man står og ser på Foil gir den ikke inntrykk av å være spesielt aerodynamisk. Ja rørprofilene er ikke runde, men de er heller ikke hva man normalt forbinder med aerodynamisk design.

Likevel sier Scott at man forvente en 20 watt besparelse i fart basert på et kraftuttak på 300 watt. Videre har det vært en fokus for Soctt å gjøre rammen både lett og stiv, noe de sier de har klart å få til med 3:2 profilen på rørene.

Profilen er dråpeformet, men halen på dråpen er kuttet for å redusere vekt, og samtidig beholde gode aerodynamiske egenskaper. Og alle rørene på rammen er laget spesifikt for den oppgaven det skal løse.

https://lndc.us/hvordan-slutte-spise-sjokolade.php

En fordel med formen på rørene er at sykkelen skal oppføre seg roligere i sidevind enn hva du opplever med en tradisjonell airfoildesignramme. Det betyr naturligvis mye for den normale syklist. På samme måte som Fuji har Foil-rammen skjult seteklemmen for å sørge for at vinden flyter forholdsvis fritt langs ramma. Kjørefølelse Vi opplever Scott Foil som litt mer spenstig enn Fuji.

Bergens Tidende

Vi har heller ingen bevis for at den ikke er like rask. I motsetning til flere av rammene i testen med slanke setestag og innebygget komfort, har ikke det vært et fokusområde på Foil. Bakrammen er ganske kraftig og den er stiv. Jeg er litt skuffet over hjulsettet Scott har valgt å sette på med en vekt på nesten 1800 gram.

Det er litt i overkant. Men du har sikkert et annet hjulsett du ønsker å bruke.

Takboks mekonomen

Hvis ikke anbefales det. Oppsummert Pluss: Spenstig og rask. Du kan med god samvittighet oppgradere utstyr på denne rammen. Minus Et par tusenlapper lavere pris ville vært på sin plass, og hjulsettet imponerer ikke. Dette er en serie Focus mener er mid-entry level konkurransesykler, og vi er enige. Selv synes jeg kanskje de til og med er litt beskjedne.

Sykkelen vi testet er rett og slett knallfin. På tross av at det er den tyngste i testen. Selv om benevnelsen er 5. Rammen er den samme, det er utstyret som skiller. Det jeg synes er spennende med denne serien er at den fås med og uten skivebremser og med og uten Di2 elektronisk giring. Grunnen til at det er slik er pris.

Tester og medieomtale

Når slitesterke rammer, hjul og andre deler skal lages billig, blir det fort tungt. Så pynter produsentene opp med farger og ekstrautstyr, for å gjøre produktet attraktivt.

Britiske Isla Bikes har skaffet seg mange svorne fans med sine lette barnesykler med slanke aluminiumsrammer og spesiallagde deler. Men Isla Bikes har ikke kapasitet til å satse på eksport, og det er såpass dyrt og tidkrevende å få tak i en slik at det blir for de spesielt interesserte.

Derfor er det flott at også andre sykkelprodusenter har våknet. Fellestrekket for syklene i denne testen er at produsentene har anstrengt seg for å holde vekta på komponentene nede.

Voksenopplæring tromsø kommune

Dempegaffelen, som er en selvfølge på terrengsykkel for voksne, erstattet med en stiv gaffel. Rundt en kilo er spart bare der. Så gjelder det å spare gram på ramme, hjul, setepinne, sete, styre og alle de andre delene.

I denne testen har vi valgt sykler med 20 tommers hjulstørrelse. For de fleste barn vil det være den første sykkelen med gir og de passer fra rundt seks- til åtteårsalderen for de fleste.

Britiske Frog Bikes er nye på det norske markedet.

Aldri skjedd før i Norge at det har gått så raskt, smiler Kallmyr. Ny instruks ga stans 25. For å sikre en rask asylbehandling på grensa, reiste statssekretær Jøran Kallmyr selv til Storskog og var der flere ganger i perioden 25. Hans tillit til Politidirektoratets effektivitet var på et lavmål. Det måtte skje ved Storskog. Hvis ikke risikerte vi at russerne kunne brukte jussen til å si at «dette er personer som dere har tatt inn lovlig, og dermed er ikke vi forpliktet til å ta dem tilbake», sier Kallmyr.

Teknisk Ukeblad

Det mente han måtte løses ved at all behandling av søknader skulle skje på Storskog. Politidirektoratet mente derimot det var nok å behandle en god del på grensen slik at det nye regimet ble flagget tydelig, men gjøre resten av jobben på et mer tilpasset ankomstsenter ved Kirkenes.

På Storskog var kapasiteten allerede sprengt. Likevel ble det som Kallmyr ønsket: Ellers hadde vi mista hele pressmiddelet i forhold til Russland, sier Kallmyr. På kollisjonskurs I Politidirektoratets evalueringsrapport av håndteringen av asylbehandlingen på Storskog får Kallmyr sterk kritikk: «Statssekretæren ønsket selv å overvære implementeringen av instruksen, og i denne forbindelsen presiserte departementet at det var viktig at all behandling av asylsøkerne skjedde på Storskog.

Dette ble påpekt flere ganger overfor departementet, med forslag om at man kunne prosessere en liten gruppe asylsøkere på Storskog grensepasseringssted for å synliggjøre instruksens intensjon. Han ønsket også en langt hardere linje når det gjelder utsendelser.

Han beordret derfor politiet til å teste hva som skjedde dersom de sendte ut enkelte flyktninger som hadde kommet til Norge med engangsvisum. I POD-rapporten rettes det sterk kritikk mot dette. Politiet ba da om å kunne la være ytterligere forsøk på retur av personer i denne gruppen for å unngå økt arbeidspress og irritasjon på russisk side. Tilbakemeldingen fra departementet var imidlertid at det fortsatt skulle sendes ut personer med engangsvisum, på et tidspunkt ble det også ønsket at den samme gruppen skulle forsøkes returnert dagen etter.

Det ble tydelig kommunisert at det sett fra et faglig ståsted ikke var hensiktsmessig å fortsette. I Brennpunkt-dokumentaren «Sykkelberget» snakker han for første gang om dramaet som utspant seg på grensa i 2015.

Han kaller det politisk overstyring. Det ble likevel bestemt at vi skulle fortsette praksisen, og det gjorde vi. I to døgn drev vi på. Vi forsøkte å sende ut mellom 10 og 20 hver dag. Men alle kom tilbake.

Kun et sammenstøt mellom bil og sykkel

Haga mente at de måtte slutte å gjøre dette. Men Jøran Kallmyr sto fast på sitt: For oss var det viktig å presse på slik at Russland forsto det at de ikke bare kunne sende folk over norskegrensa uten at de måtte ta konsekvensen av det. Ikke bare er den elegant og komfortabel, men den er også 6000 kroner rimeligere enn testens toer, Merida E-Spresso Tour 409, en test der vi har delt ut tre seksere. Gjør som 11 000 andre, følg trd.

Samtlige sykler fungerte greit. Allikevel er det forskjeller. Med i testen har vi også to elsykler til under titusen kroner. Varianten vi har hatt på test er en sykkel med 105-giring og rimelige hjul. Alt ligger til rette for at også denne sykkelen skal føles dorsk.

Krever verktøy, men holder hjulet på plass ved herjing. Men dette føles simpelthen helt strøkent. Akselerasjonen når vi drar i gang i bratte bakker er langt mer enn hva vi forventer. Vi har ingen utfordringer med å være med på leken når en turkamerat støter i bakkene. Det oppleves som en lek å tette lukene som oppstår i feltet eller i en utforkjøring til mannen foran. Denne sykkelen er satt opp med 32mm brede dekk, noe som gir oss et stort volum. Dette blir selvsagt en behagelig opplevelse.

Legg til at setepinnen har masse demping, på avstand ser vi den gynger, og du skjønner at selv den såreste rompe kommer seg helskinnet gjennom selv brosteinen i Arenberg.

https://lndc.us/lejejus.php

Batteriets amperetimer Ah antyder hvor stor batterikapasitet det har, eller hvor mye strøm batteriet klarer å gi. Watt-timene Wh forteller hvor mye energi som ligger lagret i batteriet. Mange sykler har navgir. Disse er lettere å vedlikeholde og er mer driftssikre enn kjedegir. Jo høyere antall Ah og Wh, desto lengre kan du i teorien sykle mellom hver oppladning av batteriet. Samtidig må man huske på at rekkevidden også påvirkes av veiforhold, temperatur, assistansenivå og den totale vekten av sykkel og fører.

Produsentene oppgir ofte forventet minimum og maksimum rekkevidde. For elsyklene i testen spenner maks rekkevidde fra 20 km til 160 km, avhengig av hvilken modell du velger.

For å oppnå den største rekkevidden som er oppgitt er det forutsatt at du har optimale vær- og kjøreforhold, samt bruker det mest energisparende og minst hjelpsomme assistansenivået. NAF-tester har vist at den reelle rekkevidden som oftest ligger nærmere minimums- enn maksimumstallet som er oppgitt av produsenten.

De fleste syklene som ble testet i 2016 lå på rundt 35-50 km i faktisk rekkevidde, og den lengste rekkevidden ble målt til 71 km for White SC-E Comp.

SYKKEL TEST 2015 Relaterte emner

Publisert: 08 august 2015 17:55 Sist oppdatert: 08 august 2015 17:55 Elsykkel En elektrisk sykkel ser ut som en helt vanlig sykkel, men den er i tillegg utstyrt med elektrisk hjelpemotor, batteri og elektronisk styresystem. Alle elektriske sykler er klassifisert som sykkel etter norsk lov. For at sykkelen skal være fri for avgifter og unngå registreringsplikten som mopeder har, er det begrensninger på blant annet maksimal fart. Maksimal batterispenning på en elsykkel er 48,8V. Det er ingen aldersgrense på elsykkel, men i og med at sykkelen drives av en motor, anbefales en nedre aldersgrense på 14 år. Det følger med batterilader når du kjøper sykkelen. Du kan lade batteriet mens det sitter på sykkelen eller ta det med inn for å lade det.

Sykkel Test 2015
SYKKEL TEST 2015 Kommentarer:
Forfatter på Sykkel test 2015
Aasen fra Tromsø
jeg elsker lese tegneserier knottily. Anmeldelse min andre innlegg. Jeg trives Drachenfliegen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net