Fordypningsoppgave Norsk Vg3

  1. Mer om

Fordypningsoppgave Norsk Vg3 LønnsomSkal du skrive fordypningsoppgave i norsk? Her får du tips og informasjon. Retrobilde av kvinne med skrivemaskin. Åpne i fag: Norsk - PB Vg3 Skriftlig Et av læreplanmålene for norsk Vg3 og påbygg er at eleven skal kunne: gjennomføre arbeidet med en selvvalgt fordypningsoppgave og utforme den som en muntlig gjennomføre en selvvalgt og utforskende fordypningsoppgave med språklig, litterært eller annet norskfaglig emne, og velge kommunikasjonsverktøy Bruk oppskriften som mal, og få hjelp til å skrive et godt særemne! Alle elever på Vg3 skal skrive særemne, også kalt fordypningsoppgave Fra ord til liv August 2012. Presentasjon om: "FORDYPNINGSOPPGAVE I NORSK PÅ VG3"— Utskrift av presentasjonen

Kværnø 585 pris

Selv om fordypningsoppgaven byr på mange valgmuligheter, er det likevel viktig å minne om at emnet må være norskfaglig. Fordypningsoppgaven er ikke en oppgave i historie eller samfunnsfag. Hvis du for eksempel velger andre verdenskrig som tema, må du passe på at oppgaven handler om hvordan krigen blir behandlet som tema i tekster, ikke som en historisk hendelse!

Fordypning Ordet fordypning forteller at oppgaven skal være av et visst omfang. Læreplanen sier ikke hvor mange eller hvor lange tekster du skal studere.

FORDYPNINGSOPPGAVE I NORSK PÅ VG3

Det er lett å se seg blind på sine egne setninger og notater. Sekundærlitteratur Sekundærlitteratur er tekster du finner i bøker eller på nettet som handler om bøkene, temaet eller forfatteren du har valgt.

Sekundærlitteraturen gir deg informasjon du kan bruke i oppgaven.

Eggeplommer til overs

Eller du bruker den til å finne sitater som bekrefter argumentene dine i oppgaven. Her finnes det masse nyttig om sjangre, litteraturhistoriske perioder mm.

Skal du skrive om en bok innen sjangeren fantasy eller krim så anbefales Lesersørvis sine sider.

https://lndc.us/9164.php

Videoer Bibliotekar Sofie B. Videoene er laget i 2020, det kommer stadig nye. Det er mye å velge i når du skal arbeide med fordypningsoppgaven på vg3.

Norsk vg3: Fordypningsoppgave (fremdrift) (shishlov.info )

Biblioteket har derfor laget en egen blogg for oppgaven. Et særemne eller en fordypningsoppgave er, som navnet sier, en oppgave hvor man.

Et særemne, eller fordypningsoppgave i norsk kan være både muntlig og skriftlig, eller en sammensatt tekst. Gode råd til særemne i norsk på vg3.

Fordypningsoppgave Læring

De to gjør sammen stadig dristigere fremstøt mot virkeligheten. En kvinne setter vennskapet mellom dem på prøve. Boka er en frittstående fortsettelse av «Utsikt til paradiset», «Fugledansen», fortsetter i «Elsk meg i morgen». Kjæresten Tore har fått mer enn nok. Foreldrene er de eneste som fortsatt tror normaliteten er en standard hun kan oppfylle. For eksempel er fantasysjangeren ofte nært knyttet opp til myter og folkediktning.

Hjelp til fordypningsoppgave norsk VG3

Da kan en vurdere å kople det til følgende læreplanmål: sammenligne fortellemåter og verdier i et utvalg samtidstekster med fortellemåter og verdier i myter og folkediktning Vg2 tolke og vurdere komplekse sammensatte tekster Vg3 d. Bøker blir film Bøker blir ofte filmatiserte, eller for å bruke et fagbegrep, adaptert. Vi kan ikke her gå detaljert inn på adapsjon, men sentrale begreper i forbindelse med adaptasjon er blant annet historie og diskurs.

I det første, historie, handler det selvsagt om handlinga, og det er ikke så vanskelig å finne likheter og ulikheter når det gjelder hva som skjer i boka og filmen.

Tips til fordypningsoppgaven

Det utfordrende og interessante er å gå inn på boka og filmens diskurs. Med diskurs menes framstilling og fortellemåter. Bok- og filmmediet har ulike virkemidler.

Har du lest dette? Norsk som privatist vg3

De forteller på ulike måter. Hvis ei fortelling flyttes fra bok til tegneserie, eller fra bok til langfilm, så gjør man en del «diskursive valg».

Hva gjør man for eksempel med fortellersynsvinkel? Utfordringa blir å vise forståelse for ulike fortellemåter og valg av virkemidler. Blogger om spesielle tema Vi har alt nevnt bloggsjangeren i forbindelse med sosiale medier. Her er det en lang rekke typer, rosablogger, blogger som tar utgangspunkt i sjukdom f.

FORDYPNINGSOPPGAVE NORSK VG3 Relaterte emner

Undervisning og læring tidl. Læreplanen legger opp til at elevene skal gjennomføre en selvvalgt studie som omhandler enten litteratur, språk eller et annet norskfaglig emne. Mange forbinder fordypningsoppgaven i norskfaget med lesing. Det er ikke uvanlig at det har blitt lest mellom tre og fire bøker i forbindelse med denne oppgaven. Det finnes skoler som krever at elevene skal lese minst tre bøker, mens andre skoler stiller få krav.

FORDYPNINGSOPPGAVE NORSK VG3 Kommentarer:
Forfatter om Fordypningsoppgave norsk vg3
Næss fra Vadsø
Vennligst sjekk min andre nyheter. jeg liker Geisterjagd. jeg elsker lese romaner rasende.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net