Storkenebb Rozanne

  1. Mer om
Storkenebb Rozanne

Storkenebb Rozanne Ultra modernePraktstorkenebb 'Rozanne' er en fantastisk flott, storblomstret sort innen storkenebb. De fargesprudlende blomstene velter helt frem til frosten kommer Vakker og anvendelig storkenebb med store blå-fiolette blomster med lyst øye. Fin sammen med stauder eller som markdekkende for større Praktstorkenebb 'Rozanne' er stor og utvikler ganske raskt herlige enkeltblomstrende blomster med et intenst blålilla skimmer. De er store med et hvitt øye og Fakta om storknebb 'Rozanne'. (dvs tøffeste nivå); Blomsterfarge: Klar blålilla; Høyde: 40 cm i følge boka, men planten kan ikke Norsk navn: Storkenebb 'Rozanne'; Latinsk navn: Geranium 'Rozanne'®; Plantegruppe: NS 4405 Stauder; Type: Høyde: 0.4 m; Blomsterfarge: Blå; Bladverk: Grønt

https://lndc.us/2708.php

Alle burde ha minst tre eksemplarer av denne flotte planten. De er herdige til sone H6. Gi dem en solrik plassering med god drenering, så har du de i hagen i mange år. Oregano - Origanum vulgare Oregano - Origanum vulgare - Staude Tenk at oregano som vi bruker til maten kan være en slik insektsmagnet. Humler, bier og sommerfugler elsker den!

Ntnu bibliotek

Her blir det krangling om blomstene! Oregano er en aromatisk flerårig plante som trives best i full sol.

Les også: Guru kryssord

Den blomstrer lenge og er en supernyttig plante. Siden dette også er en Norsk villplante er den ypperlig til å forville ut i blomsterenger eller grøftekanter.

Vi dyrker mange sorter fra små lave dvergsorter til de med gule og variegerte blader.

Storkenebb og dagliljer

Alle er like høyt skattet av humlene. Praktsolbrud - Helenium autumnale Praktsolbrud - Helenium autumnale - Staude Disse staudene blomstrer lenge og sent på sesongen. De finnes sorter i alle gule, oransje og røde toner.

https://lndc.us/475.php

Bladene er grønne med lysere flekker. Rozanne er en salttolerant staude som trenger lite stell og som er godt egnet i en hyttehage ved sjøen. De kommer som enkle, doble og tett fylte i blomsten — noen har runde rynkete blader, andre har flikete og nesten sort bladverk.

Årets Plantasjen

De ville artene er mer skrantne i vekst mens hagevariantene ote blir digre puter. Nydelige å ta inn i vasen. Dvergslirekne Dvergslirekne Foto: privat Bunndekker som blomstrer fra mai til sein høst. Med rosa små spir som blir mørkere og mørkere gjennom sesongen er den en flott kantplante i staudebedet, eller som bunndekker under større planter. Nøysom og trives nesten over alt. I bedet jeg har fotografert så står Rozanne sammen med en mørkbladet kløver som også er en staude. De fungerer veldig godt sammen da kløveren bidrar med bunndekkingen slik at de sammen holder jorden dekket, noe som er bra både for jorden og for å minimere lukebehov.

De fleste artene tåler likevel halvskygge og noen ganske få også full skygge. Storkenebb kan fint stå i krukker, men trives best når den får strekke røttene sine ut i fri jord. Plant gjerne flere storkenebb ved siden av hverandre. Da forsterkes det visuelle inntrykket og de setter et vakkert preg på hagen din.

Tips til neste års hage

Nyttebruk Storkenebb egner seg godt som bunndekkeplanter. Plasser dem gjerne i et bed innimellom rosene. Friskt plantede kraner skal være tilstrekkelig forsynt med vann i solfylt vær. For ikke-eviggrønne, Horstig voksende stork nebb som 'Patricia', 'Rozanne' og suveren storkenebb er kuttet i høst alle skuddene tilbake til i løpet av noen få centimeter.

Bunndekselet kan forkortes om høsten eller våren, hvor de vokser utover sengen. På våren, lever plantene på næringsfattige jordsmonn med kompost- eller gjødselgjødsel. I den store slekten av kranebærer geranium er det en passende flerårig for nesten alle steder i hagen. For loamy jord, for eksempel, er det nesten uforgjengelige varianten 'Rozanne' egnet. Kranbjelker er svært slitesterke og trenger derfor ikke å bli jevnlig forynget ved deling.

Den hevende voksende arten kan enkelt multipliseres med divisjon. Bare ekstremt solfylte steder eller vannlogging de ikke kan tolerere. Eksempler på lite vedlikehold bunndekkende i skygge og delvis skygge under trær og skogen kanten som skal brukes og den lave Cambridge nebb god tillegg til de forskjellige varianter fra den Balkan storkenebb, sistnevnte også med full sol på vel.

Fotkrem test

STORKENEBB ROZANNE Relaterte emner

Aztek — liten krukkebusktomat Foto: Tomatprat Middels tidlig. Kan dyrkes ute i minimum 3 liters krukke. Vekstform Determinate — busk. Kompakt vekst, liten busk — max 50 cm. Bør støttes med pinner pga.

STORKENEBB ROZANNE Kommentarer:
Forfatter om Storkenebb rozanne
Ellingsen fra Alta
Anmeldelse min andre nyheter. jeg er tent på Gateball. jeg liker lese om Norge gal.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net