Brunost Brann

  1. Mer om
Brunost Brann

Brunost Brann RettidigBrunostbrannen, også omtalt som ostebrannen og på engelsk som The Goat Cheese Fire, var en lokal mediasak som omhandlet en brann i Brattlitunnelen p Brunostbrannen, også omtalt som ostebrannen og på engelsk som The Goat Cheese Fire, var en lokal mediasak som omhandlet en brann i Brattlitunnelen på riksvei 827 i Narvik kommune i Nordland. Saken vakte raskt nasjonal oppmerksomhet, med omtale januar 2013 kom et vogntog lastet med 27 tonn brunost i brann i tunnelen. Brannen ble slukket etter fire dager. Det ble først anslått at den ville HARSTAD (Nordlys.no): Brunostbrannen brøt ut 17. januar 2013 i Brattlitunnelen i Tysfjord kommune, etter at hjullagrene på den bakre Brunost brenner, Salten Brann. Her holder osten 300 grader

Tunnel åpnes etter brunostbrann

Matrialene ble kjøpt på Hamar dampsag, og det kom 38 lastebil lass med material til Sjodalen, som vart frakta derifrå på vinterføre med hest. Glitterheim har nå 72 soveplasser, fordelt på 10 dobbeltrom, 6 stk 4 sengsrom og 2 stk 3 sengsrom.

Morsom quiz for voksne

Flere besøk av tyske soldater og også flyktinger som rømte mot Sverige. Mange gikk i fjellet i ukevis på denne tida.

Fantorangen tannpuss

Dei viste dei fekk kjøpt mat på hyttene. Sjølv om maten var rasjonert, f. Ildsfarlige væsker må oppbevares i godkjente kanner og sikres mot slingring.

Redningsutstyr: Ved brann kan tanker eksplodere. Ha flytemidler og eventuelle redningsdrakter og redningsflåte klar til bruk. Vær forberedt på å forlate båten. Luft ut motorrommet. Bruk nesen for å finne lekkasjer før hver tur og etter fylling av drivstoff.

Kjør utsugingsvifte under bunkring og noen minutter etter. Sikkerhetsutstyr mot båtbrann Brannvarsler, brannslukningsapparat og rømningsvei er tre viktige foranstaltninger du bør tenke på.

Sovelugarene skal ha alle tre. I Bergensområdet var det vanskeligere å få tak i fersk fisk, der spiste de derfor persetorsk, det vil si sukker-saltet torskefilet som er lagt i press noen døgn før den spises. Lutefisk kan derfor kalles den opprinnelige julematen.

Lutefisk er tørrfisk som er utvannet, lagt i lut og så vannet ut igjen. Noen mener også at en av de viktigste årsakene til at lutefisken ble en suksess, var at man gjennom å lute fisken sparte på veden, for ved var dyrt!

Og da fisken kun skulle kokes forsiktig etter luting gikk det ikke med mye ved. En teori går ut på at et lager med tørrfisk brant opp. Fisken som lå igjen i den alkaliske asken ble våt i det påfølgende regnet. Siden mat som ikke var forgiftet alltid ble spist, ble asken vasket av og fisken tilberedt.

Brunostbrann vekker oppsikt

Dermed var lutefisken født. Kampen dekkes av Mats Arntzen Solen skinner over Aspmyra. Fjelltoppene som danner vakre omgivelser over tribunetaket er fremdeles dekket av snø, men temperaturen kryper opp mot 15 grader.

Publikum er allerede i ferd med å traske inn stadionportene, og det meldes at det kan bli nesten fullsatt i Bodø i dag. Det er en vanskelig kamp å spå på foran — det er en god forutsetning for det som forhåpentligvis blir en åpen og morsom fotballkamp!

Til tross for at det kun er tre dager siden lagene var i aksjon på 16.

Halsbrann kobles til kreftrisiko

Brann-trener Lars Arne Nilsen har byttet mye på laget tidligere i sesongen, men ser nå ut til å ha funnet sitt lag. Det er Dag Vidar Hafsås som er kveldens kampleder.

I relasjon: Terminliste brann

Med seg har han Geir-Oskar Isaksen og Jørgen Rønning Valstadsve på linjene, mens fjerdedommer Martin Berg skal sørge for å holde ro og orden mellom de to bergenske trenerne på sidelinjen. Kollisjoner i 2014 osv.

Brattlitunnelen Wikipedia

Jeg nevner ikke alle ulykkene i Oslofjordtunnelen. Gjennomsnittlig skjer det ca. Dette er altså noe av bakteppet til vegvesenet når vi blir presentert planene for den nye Hålogalandsvegen. Blir lengre enn nødvendig På parsellen Kanstadbotn - Tjeldsundbrua skal det bygges 6 tunneler.

Den lengste, mellom Fiskefjorden og Kanstadbotn, blir 10,2 km lang. Den korteste, gjennom Kongsviktinden, blir 1,3 km lang. Tunnelen mellom Kongsvik og Fiskefjorden blir 6,1 km lang; tunnelen gjennom Ulvikfjellet blir 2,1 km lang; tunnelen gjennom Hårberget blir 1,8 km lang og tunnelen fra Gausvik til Leikvikhamn med avkjøring mot Tjeldsundbrua får en lengde på 2,9 km mellom Gausvik og Tjeldsundbrua.

Til sammen blir dette 24,4 km tunnel mellom Tjeldsundbrua og Kanstadbotn av en total lengde på 40 km.

https://lndc.us/439.php

Felles for absolutt alle tunnelene er at de snirkler og svinger seg gjennom fjell og berg på en slik måte at de blir atskillig lenger enn hva som er nødvendig.

Dette koster penger! Absolutt alle de planlagte tunnelene på Hålogalandsvegen på parsellen Tjeldsundbrua — Kanstadbotn kan enten reduseres i lengde eller kan fjernes helt. Hva dette vil gi i kostnads-besparelser er foreløpig vanskelig å si, men hvis man tar utgangspunkt i kostnadsbesparelsene ved Tunsbergtunnelen og overfører disse til Hålogalandsvegen kan dette gi en gevinst på opptil 1000 millioner kroner. Denne kostnadsbesparelsen kan benyttes på i alle fall to måter: Reduksjon i bompengeavgiften eller til å heve standarden på vegen.

Tunnelen mellom Fiskefjorden og Kanstadbotn kan lett reduseres i lengde fra 10,6 km til ca. Tunnelen mellom Fiskefjorden og Kongsvik kan nedkortes fra 6,1 km til ca. Tunnelen gjennom Kongsviktinden kan, og bør fjernes helt. I tillegg til kostnadsbesparelser til selve tunnelen, sparer man kostnadene til en fullstendig tullete skredforbygning ved østre påhogg mot Skittenskaret.

Tunnelen gjennom Ulvikfjellet bør tas ut av planene.

BRUNOST BRANN Relaterte emner

Etter «brunost-brannen» i januar 2013 har rv. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Det brant kraftig i nesten fire døgn, og tunnelen fikk store skader. Blant annet gikk varmen hardt ut over fjellet i tunnelen, og før man kunne begynne å vurdere reparasjonsarbeid ble det satt i gang et omfattende sikringsarbeid med å renske løse steinmasser og sette inn bolter, for å sikre fjellet. Tunnelen var helt stengt i drøye fire uker før den åpent for redusert trafikkavvikling i februar 2013. Takker for tålmodigheten — Arbeidet har tatt lengre tid enn ventet, og vi vil takke lokalbefolkningen for at de har vært tålmodige i denne perioden. Trafikkavviklingen har vært utfordrende, og vi har lagt ned mye arbeid for å ivareta sikkerheten til trafikanter og de som jobber i tunnelen, samtidig som vi skal ha framdrift i prosjektet, sier Tor Ivar Johnsen, seksjonsleder i Statens vegvesen.

BRUNOST BRANN Kommentarer:
Redaktør på Brunost brann
Solberg fra Hermansverk
jeg liker lese tegneserier ekstremt. Les også min andre nyheter. Jeg trives finswimming.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net