Fylkesbilene I Nord Trøndelag

  1. Mer om
Fylkesbilene I Nord Trøndelag

Fylkesbilene I Nord Trøndelag På grunn avTrønderbilene AS (TB), tidligere Vi drifter rutebuss, skolebuss og helsebuss i Trøndelag, Oppland, Hedmark og Telemark. Vår historie startet med Fylkesbilene i Nord-Trøndelag i Fylkesbilene i Nord-Trøndelag var fylkeskommunal fra 1920 til 1998. Ble privatisert og skiftet navn til TrønderBilene as fra Fylkesbilene i Nord-Trøndelag Fylkesbilene i Nord-Trøndelag III. Avbildet sted Norge Nord-Trøndelag Steinkjer Steinkjer sentrum; Specific subject terms Bygning Buss

TB hadde nå en årlig omsetning på 100 mill. Namsos Trafikkselskap var også interessert i oppkjøp. Det ble antatt av Fosens hovedaksjonær, Torghatten, ville bruke kjøpet til å skape en større enhet om busstrafikk i regionen. Dermed var starten gitt for en av de viktigste splittelsene i norsk fagbevegelse.

Kongebilen, Cadillac V

Hvordan kunne det skje? Formodentlig fordi forbundsledelsen ikke lyttet til medlemmene. Fordi den var arrogant, og fordi den valgte eksklusjoner og trusler framfor dialog. Daværende forbundsleder Walter Kolstad under blokaden på Fina Lysaker, april 1982.

Fikk de ikke ja i den ene forhandlingsdelegasjonen, gikk de videre til den andre. Valgte den ene organisasjonen streik, arbeidet den andre videre. Det var ikke bare isfront mellom de to forbundsledelsene, men også et svært dårlig samarbeidsklima på mange av arbeidsplassene. Og det har heller ikke bidratt til større styrke at LO-medlemmene i bussbransjen er splittet mellom tre fagforbund.

Du vil kanskje like: Avisa nordlys nyheter

Resultatet har vært dårlige lønns- og arbeidsforhold for alle. Tariffoppgjøret i 1998 ble et vendepunkt.

Busskort Katalog Fylkesbilene i Nord Trøndelag

NTFs ledelse hadde på forhånd hatt hemmelige samtaler med ledelsen i YTF og blitt enige om å samarbeide ved tariffoppgjøret. Men først måtte det gjennomføres en snuoperasjon internt. Tillitsvalgte i begge organisasjoner måtte overtales til å samarbeide. Snuoperasjonen ble svært vellykket. Bussforhandlingene i 1998 endte med en storkonflikt som ikke ble avsluttet før etter seks uker — og med tilnærmet full seier.

Samtidig la bussarbeiderne de siste restene av husmannsånden i grava.

Innholdsoversikt A

Fordi forbundet ikke hadde egne medlemmer i bedriften, og boikotten hadde små muligheter til å være effektiv, valgte forbundet å ta medlemmene i to havner ut i sympatistreik.

Dette var åpenbart ikke tilstrekkelig for å kunne vinne fram. For det første viste det seg ganske raskt at konflikten ikke var effektiv i noen av de tre havnene. Arbeidet pågikk nesten som før. For det andre bestemte NHO seg umiddelbart for å ta en prinsipiell kamp om hele tariffsystemet i havnene. De ville rett og slett nedkjempe de siste restene av det de kalte havnearbeidermonopolet. Og for det tredje, og det er det viktigste, viste det seg raskt at sympatien med havnearbeidernes krav var ganske lunken.

Hansen gikk I en slik situasjon ville de fleste lett med lys og lykte etter en rask vei ut av konflikten.

Våre busser RHF Trøndelag

Men det skjedde ikke, fordi NTF i praksis hadde to ledere som ikke samarbeidet godt. Roger Hansen ble valgt som forbundsleder på landsmøtet i Tromsø i 2009 med mindre enn en håndfull stemmers overvekt. Motkandidaten, Lars Morten Johnsen, ble nestleder. Han ledet havnekonflikten, og han har de siste årene hatt støtte fra flertallet i forbundsstyret.

Hovedkontoret for selskapet ligger i Levanger. Selskapet har 238 busser i begge trøndelagsfylkene og tre fullt utbygde verksteder i Steinkjer, Namsos og Åfjord samt serviceanlegg på Frosta, Levanger, Rissa og Kolvereid.

I mars 1999 var overtakelsen gjennomført. På vegne av oppdragsgivere drifter vi rutebuss, skolebuss og helsebuss i Trøndelag, Oppland, Hedmark og Telemark. I tillegg tilbyr vi kommersielle tjenester som turbuss og verksted.

Coop extra ledige stillinger

Det er ulovlig å få noen privatpersoner til å kjøre som vennetjeneste for dekning av bensinen! Skolebilen har ikke lov til å ha andre passasjerer enn skolebarn — forsikringen er billigere for TrønderBilene og Torghatten da.

Trønderbilene Wikipedia

Dette er kynisk for å komme med laveste tilbud for å kjøre skolebarna. Rettigheter og plikter Kollektivtransport kan bare skje med konsesjon, dvs. Der innebærer en rettighet som også ser ut til å være meget profitabel.

Det har Torghatten bevist gjennom salgssummen til EQT. Selve inntektsgrunnlaget ligger i det offentliges ansvar og dermed grunnlaget for sikker betaling uten risiko for manglende betalingsevne som salg til private er. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv. Påmelding, skjema Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema.

Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne.

https://odertal.info/ledige-leiligheter-i-trondheim.php

FYLKESBILENE I NORD TRØNDELAG Relaterte emner

Ikke på 24 år hadde det vært streik blant de Transport-organiserte sjåførene i Fylkesbilene i Nord-Trøndelag da de i 1986 måtte ta kampen mot en arrogant arbeidsgiver. Streiken, som startet 11. Grunnen til streik Grunnen til at de 115 medlemmene i NTF valgte å gå til streik var enkel: Bedriften, som var eid av fylkeskommunene, ønsket å kvitte seg med en avtale fra 1982 som ga klubben og forbundet forhandlings- og streikerett på den lokale overenskomsten. Avtalen var inngått i forbindelse med at bedriften hadde meldt seg ut av Norsk Arbeidsgiverforening nåværende NHO og inn i Norske Kommuners Sentralforbund. I avtalen lå en del lokale bestemmelser som fulgte tariffavtalen. Denne avtalen ville bedriften ha bort, og legge fylkesbilsjåførene under hovedoverenskomsten for kommunesektoren, uten lokale forhandlinger. Hovedargumentet for å fjerne denne lokale avtalen, som ga både forhandlings- og streikerett, var at ingen andre fylkeskommunalt ansatte hadde en slik ordning.

FYLKESBILENE I NORD TRØNDELAG Kommentarer:
Redaktør på Fylkesbilene i nord trøndelag
Aasheim fra Hammerfest
Les også min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Ausdauerreiten. jeg liker lese romaner hver time.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net