Pål Bang Hansen

  1. Mer om
Pål Bang Hansen

Pål Bang Hansen PersonvernPål Helge Bang-Hansen var en norsk filmkritiker og regissør. Han hadde dessuten flere filmroller som barn. Han huskes best som programleder i flere filmprogrammer på NRK-TV, deriblant Filmmagasinet Pål Helge Bang-Hansen (født 29. 2010) var en norsk filmkritiker og regissør. Han hadde dessuten flere filmroller som barn Pål Bang-Hansen var en norsk filmregissør, filmanmelder og formidler. Bang-Hansen medvirket som barn i Arne Skouens debutfilm Gategutter Bang-Hansen utdannet seg som regissør ved Centro Sperimentale di Cinematografica i Roma, en utdanning han fullførte i Pål Bang-Hansen er død · Basiskunnskapene kom i barndommen. Han vokste opp med film og filmfolk

Bang-Hansen ble tildelt Gullrutens hederspris i 2001, og Aamot-statuetten i 2009. Bang-Hansen er også hedret med Haugesund bys ærestegn, «De flygende måker» i 2007 etter å ha deltatt på den norske filmfestivalen i alle årene den ble arrangert. Filmanmelder Jon Selås sier det ikke var noen tilfeldighet at Bang-Hansen ble en slik ruvende skikkelse i filmmiljøet.

nyheter Pål Bang

Men hans italienske orientering - i tillegg til det typisk norske - ble viktig, sier Selås som beskriver Bang-Hansen som filmnorges største fargeklatt de siste 62 år. En stor humorist Per Haddal, mangeårig filmanmelder i Aftenposten, var en av de som stod Bang-Hansen nærmest, «Per og Pål» var et kjent begrep blant filmjournalister.

https://odertal.info/sohofyr.php

Haddal er sorg etter å ha fått budskapet i dag. Han og jeg var på veterantur til filmfestivalen for noen uker siden.

skal dø nå, Per»

Da kunne han prate om alt mulig. Igjen så finnes det en uendelighet av gode minner.

Du vil kanskje like: Helly hansen produksjonsland

Jeg føler meg privilegert som har fått leve som nær kollega av et så raust menneske, sier hans mangeårige venn, filmkritiker og kommentator Per Haddal i Aftenposten til Side2. Kjente Film-Norge Pål Bang-Hansen var en bauta i norsk filmverden, nettopp fordi han kjente til alle aspekter av den — som skuespiller, som regissør av seks spillefilmer og som mangeårig skarp observatør og kritiker.

Vi som savner Pål Bang

Pål Bang-Hansen ble møtt med stor respekt for sin kunnskap, og kunne gjerne påpeke andres mangel på sådan. Sjelden veldig ondsinnet, men han likte gjerne å understreke at han ikke var en snill mann. Pål hadde sine meningers mot, og han sa dem med fynde og klem.

Norsk pakistansk

Du kunne like det eller ikke, men han oppfordret ikke til likegyldighet, verken på egne eller andres vegne. Da filmsensuren ville klippe ut scener fra thrilleren «Douglas» i sin tid, sa regissør Bang-Hansen nei og truet med rettssak. Det er derfor jeg ikke er blitt til noe her i verden.

Boken innledes med en gjennomgang av de viktigste årstallene i Romas historie. Kapitlet Turistens huskeliste har bl.

Dikt som passer til begravelse

Boken er rikt illustrert med fotografier i farger. Han jobbet som filmanmelder i Arbeiderbladet.

Handlekurv

I 1967 begynte han i NRK. Der ledet han i mange år programmet « Filmmagasinet». Bang-Hansen ble pensjonist i 2007. Men han fortsatte å si hva han mente om film.

I 1970 laget han Douglas med Rolv Wesenlund i hovedrollen. Wesenlund medvirket også, i hele åtte roller, i komedien Norske byggeklosser fra 1972, som er Bang-Hansens mest sette film. Kronprinsen, fra 1979, var Bang-Hansens siste film, med Bjørn Sundquist i hans første filmrolle.

PÅL BANG HANSEN Relaterte emner

Installeringen er unnagjort på et par minutter. Les Per Haddals nekrolog. Få av oss trodde at han skulle få leve så lenge som han tross alt gjorde. Han kan takke sin sta livsvilje, sin like seigt støttende Lene og personalet på Ullevål sykehus som han var så imponert over, for de siste årene. Senest i midten av februar var pensjonisten sammen med nære venner på en veterantur til filmfestivalen i Berlin. Han hygget seg umåtelig, også over den norske En ganske snill mann.

Pål Bang Hansen
PÅL BANG HANSEN Kommentarer:
Forfatter på Pål bang hansen
Krogstad fra Tønsberg
Se min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Bucketball. Jeg trives dele interessante nyheter jevnlig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net