Verdens Største Hai

  1. Mer om
Verdens Største Hai

Verdens Største Hai Pengene tilbakeMegalodon er den største haien som noensinne har svømt i verdenshavene. Den veide det samme som 18 fullvoksne hannelefanter og hadde enorme Den massive fisken viste seg å være verdens nest største fisk, haiarten brugde. På tross av at brugden både kan bli over Haien har blitt døpt «Deep Blue», og er en kjenning for haieksperter. Hun har en estimert lengde på seks meter og anslås å veie hele 2,5 tonn Dagsavisen har snakket med marinbiolog i WWF Verdens naturfond og leder for organisasjonen Hjelp Havets Haier Fredrik Myhre om hvilke hai som er De omfatter de største fiskene i verden. Mange haier er fryktede rovdyr, men de færreste av artene kan angripe mennesker. Haiene har gjerne vært regnet som

I 2018 fant forskere imidlertid ut at Megalodon døde ut en million år tidligere — altså for 3,6 millioner år siden. Det viste seg at alle fossile rester som var kategorisert som yngre enn 3,6 millioner år, enten var feil datert eller var fra helt andre arter. Men hvorfor forsvant egentlig fortidshaien?

Verdens største hai

Forskning har pekt i ulike retninger. Supernova skapte massedød i havene I flere år lød forklaringen at Megalodon, sammen med mange andre forhistoriske havdyr, døde i en masseutryddelse forårsaket av kreftframkallende kosmisk stråling fra en nærliggende supernova.

Denne begivenheten skjedde for omkring 2,6 millioner år siden og passer derfor ikke med den nyeste forskningen på Megalodons utryddelsestidspunkt. Megalodon har mange navn Innen forskningen går Megalodon under ulike navn, inkludert Procarcharodon megalodon, Carcharocles megalodon, Otodus megalodon og Carcharodon megalodon.

Det skyldes at det fortsatt er tvil om kjempehaiens opphav. Der er i dag stort sett enighet om at Megalodon hører til Otodontidae-familien og Carcharocles-slekten. De mest korrekte navnene for Megalodon er derfor Otodus megalodon eller Carcharocles megalodon. Kjølig hav og høy kroppstemperatur Senere studier har pekt på at fallende havtemperaturer kan ha dyttet megalodon ut over stupet.

haier Store norske leksikon

Og det ble problematisk da klimaet i megalodons levetid begynte å bli kaldere. Det betød nemlig at megalodon måtte svømme mot varmere havområder, mens mange av byttedyrene ble værende og i stedet utviklet seg med kulden. Den nest største hai artene er brugde, som vokser til ca 40 fot lang. Disse dyrene er også plankton matere. Haien sin lengde er anslått og være over seks meter. Ett i året - Likevel kan det åpnes for økt haifiske i regionen, selv om den store hvithaien er en beskyttet art, legger hans kollega Colin Barnett til.

Folkard overlevde det nifte møtet med haien.

Hvorfor døde tidenes største hai ut?

Det springer også på døde hval. Takket være deres enorme appetitt, spiser tigerhajer stort sett alt på sin vei. Stor hvit hai - 26. Et medlem av Chondrichthyes-klassen, har den store hvite haien oppnådd sitt rykte som en "mann-eater". Den robuste og fusiforme kroppen kan måle opp til 7 meter i lengde og veie 3,500 kilo i voksen alder.

Verdens Største Haier

Vitenskapelig kjent som Carcharodon carcharias har den store hvite en spiss smal snute, to brystfinner, en halvmåneformet kaudalfin og en trekantet dorsalfin. Munnen sin kan åpne opp til 1.

Den store hvite har et meget utvidet habitatområde, fra breddegrader 60 grader nord til 60 grader sør. Den beboer både tempererte og tropiske kystvann.

Verdens største hai

Den er også bebodd i vannet i Sør-Afrika. Den store hvite er en kjøttetende hai, i stor grad fôring på mindre marine dyr som stråler, squids og andre fisk. Voksenhaier spiser også på sel, andre haier, delfiner, sjøløver samt hvalkropp. Menn oppnår seksuell modenhet på ni år, mens kvinner blir seksuelt modne mellom 13 og 15 år. Basking Shark - 40.

https://odertal.info/jeziny.php

Som hvalhaien er basking haien også en planktivorøs hai. Vitenskapelig referert til som Cetorhinus maximus, den mest merkbare egenskapen til denne haien er munnen som kan åpne opp til å være en meter bred. Etter som tennene i forreste rad slites vekk, rykker de fra de bakenforliggende radene frem til erstatning. Hos haier som lever av fisk og lignende er det utviklet skjære- eller gripetenner.

Kondomeriet adventskalender

Haier som lever av muslinger har knusetenner som en brolegging på kjevene.

VERDENS STØRSTE HAI Relaterte emner

Havforskningsinstituttet Badesesongen nærmer seg. Meld fra om du støter på denne monsterfisken. Kanskje du ser en ryggfinne stikke opp av havflaten på fiske- eller badeturen. Da kan det være verdens nest største fisk du har sett. Stafford-Deitsch Arne Edvardsen 18. Haifisken, som kan bli elleve meter lang og veie opp til syv tonn, er ufarlig for mennesker, men kan se ganske så fryktinngytende ut. Vet lite om fisken — Denne fisken beveger seg gjerne inn i fjorder, gjennom trange kanaler og inn i viker der det finnes plankton.

VERDENS STØRSTE HAI Kommentarer:
Rapportert den Verdens største hai
Hoff fra Tromsø
Jeg nyter dele interessante nyheter lett. Vennligst sjekk min andre innlegg. En av mine hobbyer er Hybrid-Carom-Pocket-Spiele.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net