Nordre Gravlund Oversikt

  1. Mer om
Nordre Gravlund Oversikt

Nordre Gravlund Oversikt RaskPå Nordre gravlund står krigsminnesmerket for kommunistpartiet NKP, utført av Odd Hilt, avduket i 1984. I tillegg finnes det flere krigsgraver Se Nordre gravlund sine gravminner og gravsteiner. Nettgrav hjelper deg å finne hver enkelt grav slik at du kan ta vare på graven med blomster og lys Nordre gravlund er en gravlund i Oslo, mellom Ullevål universitetssykehus og Sagene. Området, som er på 160 dekar, avgrenses i grove trekk av Thulstrups Nordre gravlund er den største gravplassen i Skien kommune, den omslutter Nordre kapell og Skien krematorium. På Nordre gravlund er det en minnelund for Nordre gravlund Gravferdskontor vest fra Sagene, Oslo

Vis rutetabeller, ruter, tidtabeller, og finn ut hvor lang tid det tar å komme til Nordre Gravlund i sanntid.

Trenger du en luftetur? Gjerland har tre gode forslag i bydelen

Det er tross alt en by på 46. Nei, det er vel rett å si at det først og fremst er gamlebyen i Ålesund vi nå står og betrakter, det som mange vil si er det egentlige og opprinnelige Ålesund. Noe de med stor rett kan gjøre, ettersom det var langs det sundet som går midt gjennom gamlebyen de første ansatsene til en by viste seg i begynnelsen av 1800-tallet.

Og det er også dette sundet som har gitt byen navn. Den byen som hadde dannet seg på begge sider av sundet eller havna, var en tettbygd treby med mesteparten av bebyggelsen samlet i området fra der vi ser kirka i vest til foten av fjellet nedenfor oss. Så godt som hele denne byen ble flammenes rov under den store Ålesundsbrannen den 23.

Det vi ser herfra i dag er altså den gjenreiste byen etter denne dramatiske brannen. Fra Strykejernet er det noen få avsatser ned til Kanonå: Denne er plassert oppe på et platå på veien mellom Byparken og Fjellstua.

Det fortelles at den har vært benyttet som brannkanon i det gamle Ålesund. Den var først plassert på Lihaugen. Når den varslet brann, første gangen, knuste alle vinduene i bygningene ved Sandborgbrygga. Ved inngangen fra Tåsenveien til den østlige delen av gravlunden er det et stort monument reist over Anne Holsen, kvinnesakskvinne, og en drivende kraft i arbeidet for kvinnelig stemmerett, som døde 1913, samme år som den kvinnelige stemmeretten ble innført, portrettrelieff og skulptur av en sørgende jente utført av Gustav Lærum.

Av andre som er gravlagt her, kan nevnes historikeren og politikeren Halvdan Koht, språkforskeren Hans Ross, arbeiderdikteren Thorleif Auerdahl, skøyteløperen Ole Olsen og tre av brannmennene som mistet livet under slukningsarbeidet etter Filipstadeksplosjonen 1943.

Oh no, there's been an error

Det er utført av Odd Hilt. Et noe unorsk gravmæle er gravstedet til Gustav Martinsen, som eide Bjølsen Valsemølle, og hans familie. Vi var vel en sju åtte flasker og jeg og'n Willem Tell og Keisern og Dokka med snabern og visst etpar kvinnfolk tel!

Og festen var stilig og verdig, - te Keisern blei søkka full og reiste seg op for å tale og prata en skuledonk tull. Han sto der med flaska for kjeften og skålte - men plusselig lå'n i ælva med full spid for jupet - vi så bare hæla på'n! I sommerhalvåret arbeider 200 — 300 sesongansatte ute på Oslos gravlunder og kirkegårder. Det er færre pårørende i mange familier til å ta vare på gravstedene.

Liste over gravlunder i Oslo

De bor ofte langt borte fra gravstedet slik at det er begrenset mulighet til å stelle dette. Krogh Olesen peker på at det er viktig med informasjon til de pårørende som velger en navnet minnelund. Hennes undersøkelser viser at flere legger personlige minner igjen på stedet, små hilsener, tegninger og kosedyr. Sjølve byen var ikkje stor av utstrekning, her var mykje fjellgrunn og skrinn jord - og valet fall på området «nordenom Axlen», på baksida av byfjellet Aksla.

Den nye kyrkjegarden vart teken i bruk i 1879, og var i bruk fram til siste verdskrigen.

Jeg vil ikke ha en egen grav

I fleire år var denne kyrkjegarden vanstelt, sjølv om ein stor del av byens befolkning var gravlagt her. På slutten av 1980-talet vart denne kyrkjegarden rusta opp. Dei fleste gravene er sletta, men ein har teke vare på mange av dei gamle gravminna og sett dei opp langs kyrkjegardsmuren. Det er ikkje lenger samsvar mellom gravminne og gravstad, men gravminna fortel oss om ein del av dei som er gravlagde på denne kyrkjegarden.

Kulturhistorisk er det viktig å ta vare på ulike gravminner - ikkje berre dei kostbare og prangende gravminna, men også gravstøtter sett opp over vanlege folk.

Hvor høyt er 6 feet i cm

Den nye kyrkjegarden lå på den tida utanfor bygrensa, men vart inkludert i Ålesund by ved byutvidinga i 1923. Gravplassen vart tat i bruk i 1922, og er omgitt av eit steingjerde.

https://lndc.us/6209-1.php

Ved inngangen står eit klokketårn. Sør for gravplassen, på Porkeneshaugen, er det tre gravrøyser frå bronsealderen.

NORDRE GRAVLUND OVERSIKT Relaterte emner

Den mest populære urban mobilitet-appen i Norge. Moovit hjelper deg med å finne den beste måten å komme deg til Nordre Gravlund med steg-for-steg veibeskrivelser fra den nærmeste offentlige transportstasjonen. Moovit leverer gratis kart og live veibeskrivelser som hjelper deg å navigere gjennom byen din. Vis rutetabeller, ruter, tidtabeller, og finn ut hvor lang tid det tar å komme til Nordre Gravlund i sanntid. Ser du etter nærmeste stopp eller stasjon til Nordre Gravlund? Du kan komme deg til Nordre Gravlund via Buss eller Jernbane.

NORDRE GRAVLUND OVERSIKT Kommentarer:
Forfatter om Nordre gravlund oversikt
Aronsen fra Hermansverk
jeg elsker dele interessante nyheter forgjeves. Vennligst sjekk min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: gälischer Fußball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net