Olav Hestenes

  1. Mer om
Olav Hestenes

Olav Hestenes StørstOlav Hestenes var en norsk høyesterettsadvokat som var kjent som forsvarer i straffesaker Olav Hestenes var forsvarer for Fritz Moen i 1981 i saken om mordet på Sigrid Heggheim og var sterkt kritisk til rettens dom. I ettertid, etter at Fritz Moen Olav Hestenes vokste opp i Tromsø, der han tok examen artium 1948. I studietiden ved Universitetet i Oslo var han en periode aktiv som politiker i Den Olav Hestenes var en norsk jurist. Hestenes var mest kjent som skrankeadvokat og forsvarer, og hadde sin hovedbeskjeftigelse med drapssaker Olav Hestenes var en av Norges fremste skrankeadvokater gjennom mer enn en mannsalder, og kanskje Norges mest kjente advokat etter et langt

Bildet er tatt utenfor Tromsø byretts rettssal i femte etasje i Post- og tinghuset Strandgata 41. Ikke bare har vi to av Tromsøs mest profilerte jurister på hver flanke, men det er også et vitnesbyrd fra en tid der menn var menn og aller helst var de menn med en sigarett i munnviken, slik Olav Hestenes demonstrerer.

Advokat John Christian Elden og tidligere politileder Hanne Kristin Rohde er blant de som medvirker fast i programmet.

Kjell Holden: Mennesker, ikke maskiner!

De skal blant annet gi innblikk i høstens store føljetong «Babyen i Containeren», ifølge tinghuset. En 67 år gammel mann fra Sør-Trøndelag tilsto på dødsleiet på Sykehuset Namsos tidligere denne uka, å ha stått bak drapet på minst en av de to studentene. Carrera Se licenció en derecho en 1954. Det var de forresten begge to.

For å komme seg etter sjokket går han til vinskapet for å ta seg en styrketår. Men flasken er borte, og på en lapp står det: «Kjære pappa, vi skal ut og feire at jeg er ferdig med eksamen. For, det som er et menneske skal leve videre etter rettssaken og etter løslatelsen fra fengselet». Bekken har en grunnleggende overbevisning om at det er bedre for mennesker å gjøre opp for seg, erkjenne skyld og ta ansvar for sine handlinger enn å gå videre i livet med løgn og bortforklaringer.

Knut Olav Hestenes Kristiansen 1 roller i norsk næringsliv

Det kan bety at en vinner tilbake selvrespekt, og at en kan gå videre med løftet hode og bedre samvittighet. Og at det bare er starten på en prosess mot å gjenvinne tapte relasjoner, mot forsoning, og i siste instans en mulig tilgivelse.

https://odertal.info/rabezin.php

Ingen kan puste fritt og leve i selvrespekt og verdighet dersom «bagasjen» er full av løgn og svik og unnlatelser, skriver Bekken. Tragisk skjebne - Hadelandsaken var den saken som gjorde mest inntrykk på meg. Min klient hadde en tragisk skjebne oppi det hele, og kom i kontakt med noen gamle nazister.

I tillegg til at saken i seg selv var såpass spesiell, fikk jeg prosedere den sammen med Olav Hestenes og Alf Nordhus, og mot en glitrende aktor, Jostein Erstad, sier Holden som også vil trekke frem en mindre kjent sak: —Jeg prosederte i 1981 — 1982 en erstatningssak for en gårdbruker mot en advokat som hadde vært formann i Den norske advokatforening.

Knut Olav Hestenes Kristiansen

Gårdbrukeren hadde vansker med å skaffe en norsk advokat på grunn av motpartens posisjon, og endte med å henvende seg til den da kjente svenske advokat Henning Sjøstrøm. Advokat Sjøstrøm og jeg hadde tidligere samarbeidet, og advokat Sjøstrøm ba meg prosedere saken. Utallet i lagmannsretten gikk i gårdbrukerens favør. Det spesielle er at det av premissenene fremgår at vedkommende fikk erstattet noen del av de ekstrautgifter han hadde hatt ved å engasjere svensk advokat, siden ingen norske hadde villet ta saken.

Olav Hestenes : KAMP I SORT KAPPE

Jeg synes ikke resultatet tjente daværende advokatstand til ære, men det hjalp sikkert at vi hadde 4 gårdbrukere som domsmenn i lagmannsretten. Hva resultatet av en slik konflikt hadde blitt i dag, vet man jo ikke, men det kan være greit å tenke på i påkommende tilfeller at man har kollegaer i nabolandet. Alle kjente alle før - Med 40 års erfaring som forsvarer har du sett mange typer kjeltringer komme og gå. Er jobben svært forskjellig nå?

https://odertal.info/vuxyhufu.php

Kriminalitetsbildet var helt annerledes, og jeg pleier å si at det tidligere bare var ærlige kjeltringer som var ute og gikk. Nå er det også såpass stor konkurranse om oppdragene at avhengigheten til klientene kan bli for stor.

I relasjon: Kong olavs kakao

Det er neppe fordi det er så mange frifinnelser, at klientene går til de samme forsvarerne, for å si det slik. Det er lite en forsvarer faktisk kan gjøre for klientene i dag. Bevisbildet er slik at bevisene ofte spikrer klienten til åstedet, ved hjelp av DNA-spor, trafikkdata fra mobiltelefonen og andre tekniske spor. Muligheten for en advokat til å gjøre noe for klienten er blitt mye mindre.

Olav Hestenes Store norske leksikon

Jeg har inntrykk av at en del saker er så godt forberedt fra politiets side at de omtrent er ferdig prosedert før man går i retten. Jeg er også svært kritisk til at forsvarerne i så stor grad går ut i mediene. Han arbeidet med forsvarsaker hele karrieren, særlig drapssaker, fram til to måneder før sin død i 1996.

Oslo motorshow pris

Hestenes ble en markant og landskjent forsvarer, i mange tilfeller i svært omtalte saker, og han var en aktiv samfunnsdebattant.

OLAV HESTENES Relaterte emner

Bybildet Politimesteren og forsvarsadvokaten Willy Haugli 1927—2009 og Olav Hestenes 1930-1996, to av Tromsøs mest markante jurister, sto på hver sin side av jussen. Bildet er tatt utenfor Tromsø byretts rettssal i femte etasje i Post- og tinghuset Strandgata 41. Ikke bare har vi to av Tromsøs mest profilerte jurister på hver flanke, men det er også et vitnesbyrd fra en tid der menn var menn og aller helst var de menn med en sigarett i munnviken, slik Olav Hestenes demonstrerer. Han får en røykepause utenfor Tromsø byretts rettssal i Post- og tinghuset til å se ut som den mest naturlige ting i verden. For å fortsette å lese dette innholdet må du være innlogget med en Schibsted-konto. Logg inn Du som abonnerer på papiravisen har tilgang inkludert. Første gang du logger inn med en Schibsted-konto kan du enkelt tilknytte abonnementet ditt.

OLAV HESTENES Kommentarer:
Rapportert den Olav hestenes
Espeland fra Alta
Se gjennom min andre innlegg. En av mine hobbyer er internationale Regeln Fußball. jeg er glad i rapporterer norske nyheter oppreist.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net