Fryse Pinnekjøtt

  1. Mer om
Fryse Pinnekjøtt

Fryse Pinnekjøtt PassendePå grunn av det lave væskeinnholdet tåler det veldig godt Du kan fint fryse ferdig utvannet pinnekjøtt Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt Man bør også unngå å fryse og tine mat flere ganger, da maten kan tape seg i smak og konsistens. Pinnekjøtt - som ikke er utvannet kan ligge over 1 år Ville ikke brydd meg med å dampe i to omganger, selv om det holder seg lenge i kjølekspaet utdampet. Ferdig dampet holder seg bra i fryser

Nipt test københavn

Maten bør derfor settes i kjøleskapet med én gang etter siste servering, som helst skal holde en temperatur på rundt fire grader eller lavere. Du bør derfor spise opp maten før nyttårsaften, sier Teigen.

Pinnelig!! Appetitt

Faktisk er Pinnekjøtt fra Norge beskyttet etter en egen forskrift som garanterer produksjonsmetode, dokumenterer historien og råvaren, og sikrere at man ikek kan jukse med noen av delene.

Pinnekjøtt fra Norge har en Beskyttet geografisk betegnelse, som er samme type kvalitetsbeskyttelse som for eksempel Parmaskinke fra Italia har. Dermed kan vi trygt si at det norske pinnekjøttet spiller i Europa-ligaen for mat. Et slikt vern er viktig, for det sikrer forbrukeren kvalitet på produktet.

Det garanterer for det første at Pinnekjøtt fra Norge er laget av norsk lam eller sau. For det andre garanterer geografisk beskyttelse av pinnekjøtt at det er produsert i Norge etter tradisjonell metode med klare krav til kjøttfylde og fettmengde, at sidene er tilstrekkelig saltet og brukt den tiden det tar å tørke.

Last ned også: First price pinnekjøtt

Om matvaren blir oppbevart lenge ved en temperatur rett under null grader, vil det dannes store iskrystaller som gjør stor skade på cellene i matvarene, og de mister evnen til å holde på væske etter at de er tint.

Dette fører til tørt kjøtt, vassen fisk og slappe grønnsaker.

https://lndc.us/9763.php

Når maten er tint, er det viktig å tilberede den så raskt som mulig, eller legge den inn i kjøleskapet. Ingen råvarer som har blitt tint skal fryses inn igjen før de er varmebehandlet. Dette kjøttet har blitt behandlet på korrekt måte, og er av svært god kvalitet.

Skal du bruke det i matlagingen i løpet av de nærmeste dagene, er det et godt valg, men du bør ikke fryse det på nytt før det er varmebehandlet.

Perfekt kålrabistappe til pinnekjøttet

Frysing stopper mørningsprosessen Når kjøtt fryser stanser mørningsprosessen som er forårsaket av enzymer. Den vil ikke starte igjen når kjøttet tiner. Når saueribbene ble saltet og tørket, og ikke spist ferskt som svineribbe, var det en konsekvens av naturlig tilgang på fôr og slaktetid og ble også et sesongprodukt med førskøvet bruksperiode. Pinnekjøtt har lang holdbarhet men det var først og fremst i julehøytiden det ble spist som festmat sammen med pølser som morr og vossakorv og på Vestlandet med raspeballer.

https://odertal.info/4227.php

Denne tradisjonen har holdt seg frem til våre dager og vi ser en stor økning av pinnekjøtt til jul over hele landet. Tilbehøret til pinnekjøtt kan være kålrotstappe, poteter og sjy fra dampeprosessen.

Her er svar på de vanligeste spørsmålene om pinnekjøtt KIWI

Noen bruker også tyttebær, sennep ogflatbrød som tilbehør. Surkål og rødkål er vanlig tilbehør på Sunnmøre og i Sogn og Fjordane. Hvordan oppbevarer man spekemat? Hele stykker kan holde seg i flere måneder dersom de henger fritt i en lerretspose på et mørkt, kjølig og luftig sted. Kjøleskap er også bra, men bruk matpapir eller aluminiumsfolie fremfor plast. Ved ferdig oppskåret spekemat gjelder holdbarhetstiden som er oppgitt på pakningen.

Nortura SA Nortura er en av Norges største matprodusenter.

Edels Mat Vin: PINNEKJØTT

Vi er bondens selskap; et samvirke eid av over 18 300 norske bønder. Fryse pinnekjøtt: Ferdig dampa pinnekjøt kan frysast. For å spare plass i frysaren vil eg anbefale å rense det, og fryse berre reint kjøt samt krafta. Perfekt til ertesuppe og lapskaus, til dømes. Pinnekjøtt er tørket og modnet og saltet for å få fram den gode smaken.

Legge gulv før kjøkken

Det betyr at pinnekjøttet er svært salt før det vannes ut.

FRYSE PINNEKJØTT Relaterte emner

Pin0 Pinnekjøtt er noe av det beste jeg vet og for meg hører det førjulstiden til. Tradisjonen tro har vi et par middagsselskaper før jul der pinnekjøtt står på menyen. I tillegg til at det er sabla godt, er det jo også veldig enkel gjestemat å by på, da. Kjøttet må jo trekke lenge, men passer seg stort sett selv. Tilbehøret passer seg selv så da kan man bruke mer tid på borddekking og andre morsomme ting. Selvsagt kan man lage sitt eget pinnekjøtt ved å salte og tørke. Jeg har barndomsminner om min mormor som hadde pinnekjøtt hengende til tørk på et soverom som ikke var i bruk og tålte å stå med åpent vindu i lengre perioder.

Fryse Pinnekjøtt
FRYSE PINNEKJØTT Kommentarer:
Forfatter på Fryse pinnekjøtt
Rønning fra Namsos
Jeg nyter dele interessante nyheter tappert. Se min andre innlegg. jeg er tent på Flaggenfußball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net