Tekstvarsel

  1. Mer om
Tekstvarsel

Tekstvarsel TestetHer finner du meteorologens tekstvarsler for de norske landområdene. I tekstvarselet for landområdene bruker meteorologene sin Meteorologens eget tekstvarsel er ikke tilgjengelig i Yr-appen. Det vil bli erstattet med et kart som sier noe om været for større Meteorologens prognosekart Tekstvarsel for Norge Værkart Satelittbilder · Gå til retro.yr.no · NRK Meteorologisk institutt Torsdag 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 Sol opp 05.08 Sol ned 21.38 Dagen er 16 t Her finner du meteorologens tekstvarsler for Norskekysten. I tekstvarselet for kystområdene bruker meteorologene sin erfaring

Morgenrapport, Værvarsel nye smittetilfeller

Skogeiere i områder med oransje eller røde prikker bør befare eldre granskog med dårlig helse for å vurdere status. Utrygt for enkelte regnbyger, ellers oppholdsvær og perioder med sol.

Rogaland Skiftende bris. Lettskyet eller delvis skyet, oppholdsvær. Hordaland Skiftende eller sørlig bris.

Her er TV 2s nye værsider

Oppholdsvær og perioder med sol. Sogn og Fjordane Skiftende eller sørlig bris, sørvest frisk bris ved Stad. Møre og Romsdal Skiftende bris, sørvest bris på kysten. Delvis skyet, oppholdsvær. Trøndelag Skiftende bris.

Økende mengde barkbiller, pass på!

Nordland Sørvest bris, frisk bris på kysten. Opphold og perioder med sol på Helgeland, ellers for det meste skyet og spredte regnbyger.

https://odertal.info/jyzuhiz.php

Har trappet opp Fagforbundet, LOs største forbund, trappet sin streik kraftig opp tirsdag med nær en dobling av uttaket. Forbundsleder Jan Davidsens tropper har da 24. Fagforbundets første uttak omfattet hovedsakelig ansatte i administrative stillinger. Du har også muligheten til å sende inn bildedokumentasjon sammen med kravet ditt. Selv om bildedokumentasjon ikke er påkrevd, kan det hjelpe oss med å løse kravet ditt mer effektivt. Enkelte regnbyger, perioder med sol.

Meteorologer stoler ikke på egne værtjenester

Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen: Sørvestlig frisk bris 10, minkende til skiftende bris. Et typisk eksempel på dette er Åselistraumen på FV 17 når det blåser østavind. Her kan det godt blåse en god kuling, selv om det i omgivelsene ellers bare er bris.

Det er det samme fenomenet du ser på vannhastigheten i elver der du får innsnevringer.

designsystem

Forhøyninger i terrenget kan gi le på baksiden, men det kan også gi vindforsterkning. Kommer vinden over en fjellrygg, kan den forsterkes over og på baksiden av denne.

Dette er det samme som skjer med luftstrømmen over en flyvinge og som får flyet til å fly.

Avlive hund pris bergen

På nordsida av Bodø er fenomenet lett å se. På østavind blåser det gjerne mye på Keiservarden, Løpsfjellet og Skaugtuva, men også på Landegodefjorden, som en i utgangspunktet skulle tro var i le bak disse fjellene. Desto sterkere vinden er, desto lenger ut fra fjellet flytter vindforsterkningen seg, samtidig blir den gjerne sterke vindkast og hvirvelvinder nærmere fjellet.

Finest vær på lørdag NRK Nordland

Helt kloss i fjellet kan vinden merkelig nok avta når grunnvinden øker. Dette fordi farten i vinden drar nedslagsfeltet lenger ut. Desto brattere og høyere fjellene er på den siden det blåser fra, desto mer ujevn og uforutsigbar blir vinden. Fordi vinden blir ujevn og sterk, er det viktig å være observant på denne effekten når du padler eller er ute med små båter. Ta gjerne turen opp på Keiservarden en dag det blåser fra øst og se på hvordan vinden blåser på fjorden.

Det er en meteorologitime i seg selv. Daler og fjorder leder vinden. Det betyr at vinden kan være vesentlig sterkere i fjordene og dalene, enn ellers.

For oss er dette tydeligst på østlige vinder.

Ved fjordkryssinger er det viktig å være klar over dette. Vinden kan oppleves som svak og været rolig mellom fjordene, men det kan godt blåse kuling når du kommer i fjordåpningene. Et tydelig tegn på slike forhold er tallerken- eller ufo-formede skyer over fjellene.

Disse dannes når det er sterke østlige vinder som beveger seg over fjellene. Tallerkener og ufoer på himmelen viser oss derfor at selv om vi opplever været som rolig der vi er, er det en sterk østlig vind i området.

Noe som vil merkes ekstra godt om en fjord skal krysses. De samme skyene er nyttige for å vurdere om en kan forvente kastevinder eller vindforsterkning i «le» av kystnære fjell. Nedbør Det kommer mest nedbør der skyene treffer land og blir presset opp av fjell.

Det meste av nedbøren hos oss kommer med vestlige vinder. Det betyr at det regner mest der landet reiser seg fra kysten og der det reiser seg mest. Vi får derfor mest regn på steder som Glomfjord og Heggmoen.

Fordi Svartisen er kald, regner det ekstra mye der. Det regner minst på baksiden av fjellene for eksempel i Saltdalen og øver deler av Beiarn. På grunn av den brede strandflata vår, regner det også mindre ytterst på kysten der skyene enda ikke har truffet fjellene. Spesielle forhold knyttet til de store værsystemene hos oss Under tar jeg en gjennomgang av de viktigste forholdene som styrer hvordan været blir lokalt når de store værsystemene setter inn.

Høytrykk om vinteren Høytrykk om vinteren her, gir gjerne kaldt vær. På grunn av store kalde landområder øst for oss og dalformasjoner og fjorder som leder kaldlufta ut fra disse områdene, genereres det sterk vind. Indre Oslofjord Sørlig bris.

Oppholdsvær og perioder med sol.

https://odertal.info/telefonkonferanse-ice.php

Bølgehøyde: Ubetydelig. Svenskegrensa - Lyngør Sørlig bris. Lyngør - Åna Sira Vest og sørvest, periodevis frisk bris 10. Opphold og til dels pent vær. Åna-Sira - Karmøy Skiftende bris.

Les mer om solgangsbrisen her. Dette nyttige vindkartet finner du på Vel i havn, vår havne- og båtguide. Når det gjelder å ferdes i bølger, kommer det jo an på størrelsen på båten og hvor vant man er å gå i sjø. Bølgehøyde har selvfølgelig betydning for om seilasen blir behagelig eller ikke.

Det er mange forskjellige årsaker til at bølger oppstår.

TEKSTVARSEL Relaterte emner

Del denne artikkelen på e-post Meteorologene venter at det vil blåse opptil liten storm på kysten av Møre og Romsdal tirsdag kveld. Fra i ettermiddag vil det blåse opp og på kvelden er det meldt vind opptil liten storm fra vest og sørvest. Det er kystområdene som i første rekke vil merke den kraftigste vinden. Ruskeværet vil først gjøre seg gjeldende i sør — og deretter bevege seg oppover langs kysten av Møre og Romsdal. Det er også ventet regn og regnbyger fra ettermiddagen, ifølge Yr. Vinden vil løye utover natta, men det vil fortsatt blåse friskt på kysten onsdag.

Tekstvarsel
TEKSTVARSEL Kommentarer:
Forfatter på Tekstvarsel
Gilje fra Kaupanger
Se min andre innlegg. jeg er tent på Geisterjagd. jeg liker lese romaner vakkert.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net