Cherrytomater

  1. Mer om
Cherrytomater

Cherrytomater KvalitetKirsebærtomaten er en type liten rund tomat som antas å være en mellomliggende genetisk blanding mellom tomater av vill rips og tamme hagetomater. Kirsebærtomater varierer i størrelse fra en fingertupp opp til størrelsen på en golfball, og kan Cherrytomater – søte, gode og sunne Cherrytomatene, også kalt cocktailtomater, har alt vi forbinder med tomater. Størrelsen gjør at de i motsetning til Gartner i Det norske hageselskap Marianne Utengen har lærer oss hvordan dyrke egne cherrytomater. Foto: Jens Fremming Anderssen PLANTEN SOM GIR HUNDREVIS AV SØTE CHERRYTOMAT! En meget riktbærende sort som gir søte, 4 cm store cherrytomater. Høy plante som må ´tyves Cherrytomat er den minste tomaten vi har på markedet. Det finnes både røde, oransje og gule varianter. De er på størrelse med et kirsebær og har en kraftig

Da blir de bløte og mister mye av både smak og sødme. Lag din egen pizzasaus: 20 - 40 min Plommetomater Plommetomaten er avlang, fast og har tykke vegger. Skallet er noe tykkere enn hos andre tomater, noe som gir et fastere fruktkjøtt.

Adams Matkasse

Det tykke skallet bør fjernes som du skal lage saus eller lignende. Plantekasser av en skikkelig størrelse er genialt. De kan godt stå i krukker, men jeg anbefaler da minimum 20 liters krukke pr tomatplante du kan ha mindre for ampeltomater og andre småttiser.

Et godt budgetttips for tomatplanting er forresten å bruke 20liters murerbøtter som du borrer hull fem cm opp på siden av, så har du leka i bunn og en duk, og vips har du et lite vannmagasin. Og pst: Ikke plant tomatplantene i terracottakrukker! De tørker rekordfort ut, og som Gro I Gros hage Gro så fint sa det før i dag litt omformet:» Ja, det ser i teorien fint ut med tomatplanter i terrakotta, men erfaringen min ble altså at det er penere med frodige planter i svart plastbøtte enn pjuske planter i terracotta.

https://lndc.us/shameless-us-norge.php

Den vil da danne røtter opp langs stammen og få større rotnett, og bli en kraftigere flinkere plante. Genialt å dyrke tomater i pallekarmer som står mot vegg. Her er det dessuten et hjemmelaget «drivhus» rundt. Veldig praktisk på våren, men ellers mer styr enn glede fordi det må luftes. Automatisk lufting er undervurdert!

Ovnstørkede cherrytomater NRK Mat Oppskrifter og inspirasjon

Husk vann Skal du dyrke tomater så må du vanne. Men samtidig skal de helst ikke ha altfor mye vann. De må bindes opp og produserer et uendelig antall klaser, kun avhengig av vekstvilkår og lengden på vekstsesongen. Vanlige tomater skal tyves, ellers utvikler de sideskudd som tar energi fra hovedplanten og gjør avlingen mye mindre. Det finnes varianter av vanlige tomater som må få lov til å ha to stammer eller noen sideskudd. Disse kalles semiinderminate sorter, mens vanlige tomater kalles inderminate sorter.

Det står på pakken hva du skal gjøre. Størrelse, farge og fasong Det finnes tomater i alle størrelser, farger og fasonger. De smaker ulikt og har ulike bruksområder. De ulike størrelsene og formene kan vokse som busktomater og vanlige tomater. Tomater finnes i hvit, gul, oransje, rød, grønn, lilla, rosa, svart, blå og stripete.

De aller minste kalles ofte rips-tomater, perletomater eller currants. Den bløte massen, hvor frøene sitter, ligger i flere kamre. Den vanligste sorten er runde, glatte tomater, ca 4 - 7 cm i diameter og med 3 – 5 fruktkamre. Det finnes tomater i et utall av varianter, de kan være mørkerøde, lyserøde, oransje eller gule. Størrelsen varierer fra de minste cherrytomatene på et par centimeter i diameter, til bifftomater som kan veie over 250 g. Antall fruktkamre varierer fra to til mer enn ti, og fasongen varierer fra rund, til avlang, flaske- eller pæreformet; de kan være glatte og jevne eller ha tydelige langsgående riller.

Forhåndsstemme haukeland sykehus

Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett.

Les også: Klein mote

Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse.

Cherrytomater

Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet.

CHERRYTOMATER Relaterte emner

Søk Cherrytomat Cherrytomaten får rødfargen fra plantestoffet lykopen — jo mer rødfarge, desto mer lykopen. Den er kalorifattig, men rik på kostfiber og på vitamin C. Den er også en kilde til kalium. Cherrytomater er søte på smak, og finnes i både røde, oransje, gule og nesten sorte varianter. Den beste lagringstemperaturen er 10—12 °C. Tomater bør ikke oppbevares i kjøleskap, der taper de smak og blir raskere bløte.

Cherrytomater
CHERRYTOMATER Kommentarer:
Rapportert den Cherrytomater
Wilhelmsen fra Kristiansand
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Schwerter sammeln. jeg elsker studere dokumenter nysgjerrig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net