Hilde Svae

  1. Mer om
Hilde Svae

Hilde Svae ForskningInge Jensen tilbake til Svae: – Tid setter spor · STÅR SAMMEN: Gallerist Hilde Svae, Hilde Svae selger huset uten mekler: – Vi selger med hjertet Denne uka sover Hilde Svae i huset på Vindingstad for siste gang Proff.no gir deg rolleinformasjon om Hilde Svae. Se hennes roller (4) og relasjoner (3) i næringslivet - og hvilke bransjer Hilde Svae er aktiv i Da gallerist Hilde Svae fra Gjøvik ble rammet av hjernesvulst, ga legene henne beskjed om at hun kun hadde kort tid igjen å leve Hilde Svae nektet å gi opp da legene ga henne dødsdommen

På sikt kan det bli et nærmere samarbeid mellom galleriet og kunsthåndverkerne, eventuelt med et eget rom hvor de kan presentere sine arbeider på en ny arena. En del har vært med på tidligere Mjøskunstutstillinger, eller stilt ut i galleriet på annen måte, men noen deltakere er helt nye.

Enten om det er på kafén her, eller når jeg passerer noe til fots.

Oppland Arbeiderblad

På tur ser man alt på en dypere måte og kan oppleve at selv en stein får en personlighet. Det å fantasere er et viktig samspill mellom barn og voksne. Gleden over små og store oppdagelser blir ofte borte i hektiske hverdager. Skulpturene og hagen skal gi mulighet og inspirere til eventyr. Samt gi mulighet til å oppleve verdifulle øyeblikk for voksne sammen med barn.

Samtidig kan du selvfølgelig velge å skreddersy din opplevelse.

Galleri Svae

Vil du vite mer kan du lese personvernerklæringen vår og informasjon om informasjonskapsler Nødvendige Dette er informasjonskapsler som er nødvendige for å få alle funksjoner i purehelp til å fungere.

Den fikk først det navnet da kommunen kjøpte gården i 1965. Det har ikke vært mulig å oppspore kilder som kan angi det eksakte byggeåret eller den eksakte tidlige bruken. Første gang den med sikkerhet dukker opp i kildene, er i branntakstpapirene fra 9. Det er en branntakstforretning som ble avholdt på kjøper landhandler Edvard Olsens vegne.

Bygningen har 2 dobbelte Skorstenspiber, 2 dobbelte kjelderrom, er opdelt i 8 Værelser foruten gangen, samt loftet i 4 rom. I hele bygningen er 14 Fag Vinduer, 12 Døre, 1 Trappe.

Dette betyr korana

Bygningen staar paa Verkets Grund og staar 3 Alen lenger i Sydøst enn Garveribygningen, uden at noget andet Huus staar nærmere end 75 Alen. En norsk alen er 0.

Brunt hår med karamell striper

Med «Sneiet» menes trekanten fra første etasje til mønet. Huset er med andre ord av murstein i første etasje, mens loftsetasjen er av utmurt bindingsverk. Dens nærmeste nabo er garveribygningen.

Det er muligens dette som kan utsi noe om til hvilket formål Kauffeldtgården egentlig har vært bygget. Garveribygningen var bygget på samme måte som Kauffeldtgården, av murstein til «Sneiet», mens gavlen var av panelt bindingsverk. Den var 34 alen lang og 11 ½ alen bred Den var i 1849 inndelt i 6 værelser pluss et stort loft og den hadde kjeller under dens halve del. Her var både verksted og bolig for læregutter og svenner.

Galleri Svae Gjøvik Kunstgalleri

Hele gården hadde 14 fag vinduer og 8 dører. Branntakstforretningen av 11. Det er trolig at både garveribygningen og Kauffeldtgården ble bygget omtrent samtidig. Fordi garveriet trengte god tilgang til vann, ble det bygget like ved kanalen eller veita som gikk fra Øvre Kværnvolden via Holmen og gjennom glassverksområdet. Garveriet må i alle fall ha eksistert i 1821, fordi Caspar August Hennig 1797-1861 i kirkeboka for Vardal 1821 ble utlagt som barnefar, og her står det at han er garver «paa Gjøvigs værk».

Det var midt under driftsstansperioden 1818-1823 på verket, og glassverkfabrikant Kauffeldt måtte vektlegge annen virksomhet deriblant garveri og fargeri. Det er videre trolig at Kauffeldtgården er bygget til boligformål.

Valmtak ble vanlig i Norge rundt 1820-årene, dermed skulle også Kauffeldtgårdens takformasjon peke i retning av et byggeår rundt 1820.

Kunstpark for barn og voksne

Siden læregutter og svenner bodde i selve garveriet, kan Kauffeldtgården ha vært ment for selve garveren. Det finnes en del regnskap fra garveridriften fra 1823-1827. I de årene er en garver Svend Simen Olsen fast oppført på lønningslisten.

Her står også jevnlig bokført en del utgifter til garverdrengen, uten at vedkommende nevnes med navn. Dessuten ble andre personer jevnlig lønnet for noen dagers garving og barking. Disse bodde da mest sannsynlig i selve garveriet de dagene de arbeidet.

https://odertal.info/4401-1.php

Etter garver Olsen må garver Hennig ha overtatt driften på garveriet på Gjøviks Verk. Han ble gift med Anne Sørensen fra Sæter i 1823, men da bodde brudgommen på Rambekkmoen som hadde et garveri, antagelig siden 1812.

Det gjorde han også da datteren Karine Dorthe ble født i 1826.

Du vil kanskje like: Dronning ragnhild drakt

Men da Florense Maria 1828, Michael August 1830, Søren 1832 — som døde 6 timer gammel, Søren Fredrik 1833 og Elise 1835, døde i 1836 ble født, er faren igjen oppført som «garver paa Gjøvigs Værk». Han kjøpte imidlertid Rambekkmoen i 1828.

https://odertal.info/401.php

HILDE SVAE Relaterte emner

I tillegg er han styreleder i Inventura, Miliarium Invest og fire av fem datterselskaper i Miles samt styremedlem i Greenstat, Tilt. Vi gikk fra å være gründere til å bli et mer komplisert selskap, og det krevde en høyere grad av profesjonalitet med henblikk på styrearbeidet. Jeg har tidligere deltatt på andre styrekurs, men INSEAD-programmet opplevde jeg som den viktigste enkelthendelsen med hensyn til kompetanseløft på styrearbeid. Jeg opplevde det såpass lærerikt at jeg i etterkant anbefalte dette internt med den følge at tre lederkolleger i Miles deltok på det neste programmet. Har «flyttet» mitt styrearbeid Ifølge Tom Georg Olsen har programmet i etterkant bidratt til mange nye refleksjoner samtidig som det har løftet styrekompetansen hans på flere områder.

HILDE SVAE Kommentarer:
Forfatter på Hilde svae
Røe fra Kirkenes
Siste nytt: min andre innlegg. jeg er tent på Büchersammeln. jeg er glad i lese om Norge hurtig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net